Rosszul állok szerintetek a kérdéshez?
Sziasztok!
Sokszor lehet hallani, hogy a gyermeket nevelő szülő le akar mondani a gyermektartásdíjról, vagy nem követeli, nem hajtatja be, meg sem próbálja behajtatni, mert hogy nehéz, vagy hogy a másik szülőtől nyugta legyen.
Szerintem a gyermeket nevelő szülőnek kutya kötelessége, hogy követelje a megítélt (!) gyermektartásdíjat, végrehajtassa, megelőlegeztesse az állammal. Aki ezt nem teszi, az a gyerektől veszi el a "kenyeret", csak mert neki így kényelmesebb...
Ha meg nem kell a gyerekre a gyermektartásdíj, tegye félre a gyereknek, rosszul biztos nem fog jönni.
Ha valaki le akar mondani a gyermejrartásdíjról, nem véletlenül kell hozzá gyámhatósági hozzájárulás.
Igen, így gondolkodik az, akinek nincs gyereke, vagy egyszerű gyermektartasdij peren van túl.
Akinek van és volt xarsagban része, az meg úgy gondolja, többet ér a saját lelki nyugalma, mint pár tizezer forint. Nálunk pl apuka mindent a másik gyerekére iratott és feketén kezdett el dolgozni, így a vegrehajtas mindig sikertelen volt. Minden 6. hónap utolsó napján utalt 5000 forintot, így az állami megelolegezett tartasdijat sem tudtam megigenyelni. 5 év xarakodas után megúsztam és hagytam a fenébe. Több került az időm, az ügyvéd, a bíróságra még rendőrségre rohangálni, mint ezzel szórakozni. Van még kerdesed?
Szerintem te még egy percet sem kínlódtál, önimádó/agresszív/nárcisztikus/alkoholista (és ezek mindenféle kombinációja) apával,akkor tudnád, hogy azért az "alamizsnáért" vesződés többe fáj lelkileg,mintha a saját és a gyereked lelki békéje.
Egy olyan "apa" (inkább spermadonor),akiben nincs belső szándék a saját gyerekére fizetni,attól jobb minél távolabb lenni.Mert harc/menekülés/védekezés/stressz/és a lelki károk minimalizálása közben, nem lehet a jövőre, a fejlődésre, a gyarapodásra,a lelki békére koncentrálni/fordítani az erődet.
Apám nem akart fizetni, de cserébe nem is foglalkozott velem, nem tett keresztbe sem nekem, sem anyámnak. Tudomást sem vett rólam.
Anyám, a hasonló nagyokosok miatt, mint te, pereskedni kezdett.
Apám, arra hivatkozva, hogy másik munkája lett (feketén közben ugyanúgy megkereste a hivatalos fizetése többszörösét), valamint, hogy lett még két gyereke, a tartásdíj csökkentését kérte. 20.000 Ft-ot kellett fizetnie, amit továbbra sem fizetett teljes egészében, félévente odalökött valamennyit, hogy anyám ne tudjon újra bíróságra menni.
Cserébe ott tett keresztbe nekem/nekünk, ahol tudott.
Elkezdett láthatásra hordani, amit gyűlöltem.
Nem volt ott saját szobám, a kanapén aludtam, a másik két gyereke állandóan bántott, a felesége gyűlölt és ezt éreztette velem folyamatosan.
Imádtam a nyarakat, mert vidéken voltam a nagyszüleimnél, maga volt a paradicsom az a hely. Miután apám vérszemet kapott, a szünet felét náluk kellett töltenem, fent, a panel 7. emeletén. Nem volt program, ültünk fent a 42 fokban, a másik két gyereke a számítógép előtt ült, tőlem a telefonomat is elszedték, mert "ne nyomkodjam állandóan".
Őszintén kérdezem, szerinted ért ennyit 20 ezer?
“ 25 éves vagyok, van egy budai lakásom, autóm, mind a kettő hitel nélkül. ”
Megértem, hogy aki kb 50-100 milliót kap az életben elinduláshoz, annak nem hiányzik havi 35 ezer, ami 10 év alatt is csak 4,5 M…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!