Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idő után engednétek...

Mennyi idő után engednétek meg a kiskamasz/kamasz/otthonélő fiatal felnőtt gyereketeknek, hogy kvázi "pótolja" a halott kiskedvencét?

Figyelt kérdés

Kiskedvenc alatt értsd azt, hogy hörcsög, vagy valami hasonlóan rövid élettartamú kisállat. A korosztályt meg azért erre lőttem be, mert itt már el tudom képzelni, hogy tényleg gondozza normálisan, de mindegyik az az eset, hogy szülőként beleszólásod van. (Fiatal felnőttnél is, mert azért csak nálad lakik, tehát mondhatod azt, hogy a házba új kisállat nem jön X ideig/soha)

Adott a helyzet, meghal a hörcsög. A gyereked szeretne újat már rögtön, hogy meghalt az előző. Engednéd az állat mihamarabbi pótlását (feltételezve, hogy nincs ellenedre, hogy még legyen), vagy azt azt mondanád, hogy nem, teljen el valamennyi idő, mint "gyászidőszak", és csak utána tegyen/tegyetek meg mindent az új állat befogadására?

Egyébként normálisan gondozta az állatot, nem kellett a segítséged egyáltalán. Meg naponta órákig elvolt az állatával, konkrétan a napi rutinja része volt, hogy X órakor etetés meg egyebek.

ma 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerek tényleg felelőségteljesen bánt vele, és úgy érzi, már el tudna fogadni egy újabb állatkát, akkor beleegyeznék.

A gyász meg mindenkinél másként jelentkezhet, attól, hogy lesz egy új hörcsög, a régit még nem feltétlen felejti el

ma 14:51
 2/6 anonim ***** válasza:
54%

Ugyan nálunk amilyen "keveset" foglalkozott vele, annyira sokáig nem akart másikat, mert "elfelejtette volna" az előzőt szerinte, de én szorgalmaztam, pár hónap után kapott újat és odáig volt. Most nem fiút, hanem lányt, hogy ne érezze vetélytársnak.

Én egy hét után engedtem volna, ha hörcsög, kutya/macska komoly dolog. A gyásznak nincs illőségi ideje és formája, illetve hát ha hörcsög, akkor rendben van, hogy nem vágja földhöz, ha meg olyan elképesztő, hogy tényleg naponta óraműként gondozta és egyedül takarította.. hát le a kalappal, kisállatfarmaj is lehetne egy hétre rá. A helyén kell kezelni a dolgokat, pár napos gyász is tök oké egy hörcsögnél, simán engedném az újat.

ma 14:58
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én éveket vártam a kutyám halála után egy új kölyökkel, de van olyan, aki a 10+ éve tartott kutyája halála után egy héttel vitt haza kölyköt és ez segített neki továbblépni. Egy hörcsög, nyúl, papagáj vagy hasonló, kevésbé reaktív állatoknál nem várnék sokat, ha a gazdája már szeretne új kisállatot.
ma 15:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor akarja. Ha anno elég erettnek tartottam ahhoz, hogy kisállata legyen, akkor nyilván most is az
ma 15:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Amikor szeretné, nincs ezzel gond szerintem.
ma 17:56
 6/6 anonim ***** válasza:
7 évesem van, 2 éve kapott 2 tengerimalacot (ivartalanítva). Szépen gondozza őket, kézbe is vannak szokva, ő takarítja, eteti, ellenőrzi a vizet stb (nyilván eleinte segítséggel, meg megtanulta, hogyan kell gondozni, mit adhat nekik, mit nem. De már önállóan gondozza őket). Igaz, a malackák elélnek 8-10 évet is simán, de ha elpusztulnak és azonnal szeretne megint kisállatot nem ellenzem majd. Azt sem, ha hetekig, hónapokig, akármeddig nem szeretné ha lennének új állatkáink. Van akinek az segít a gyászban, ha van új állat, akit ugyan úgy gondozhat és megszeret, más meg gondolni se tud arra, hogy a "helyébe lépjen" más.
ma 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!