Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire vesztek használt...

Mennyire vesztek használt ruhát kisgyereknek, és utána mit csináltok vele?

Figyelt kérdés

Mi használtan nem vettünk, de kaptunk sokat, amik olyan három éves korig 80%-ban fedezik/fedezték a ruhákat, most viszont kezdeni kéne velük valamit.

El is adhatnánk, bár így hogy ajándék volt.. no meg próbáltunk annó ruha neműt eladni, nem volt igazán érdeklődés.

Le is adhatnánk valahol ingyen a sok zsák ruhát, valószínűleg ez lesz a sorsa.

Tárolni nem tudjuk tovább.

Nálatok hogy volt?

okt. 22. 15:51
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
44%
Facebook cserecsoportban elcserélni? Minden kerületnek van. A nem annyira jó darabokat meg ingyenes csoportban?
okt. 22. 15:55
 2/24 anonim ***** válasza:
83%
Adomanyba mennek a ruháik, mivel ketdetben nem volt sikerem vele, nem nyűglődtem az eladással. Használtat akkor kapnak, ha azt hoz valaki (nagyi pl), én magam nem veszek, mert még újból is nehezen tudom beszerezni a megfelelőt. Lányom pl: nagyon filigrán. Kiskoraban a legszűkebb leggings is leesett róla, folyton szűkítettem őket. Farmerből is csak egy márka jó..stb.
okt. 22. 15:58
 3/24 anonim ***** válasza:
62%

Az én gyerekeimnek 3 éves korig 95%-ban használt, de szép állapotú ruhái voltak, kaptuk vagy turiztam mindet. Kaptunk újat is persze ajándékba.

Mivel ugyanolyan nemüek, azért ketten már elhordjak a ruhákat, a kisebb méretekből, kb. 80-asig maradt meg sok ruha szép állapotban, hisz azokat kevés ideig viselték, de a kutyának nem kellett, pedig hónapokon át próbáltam eladnj 2-300 forintos áron, vagy csomagban olcsón.

De mivel nem kellett senkinek, végül ingyen eladományoztam.

okt. 22. 16:01
 4/24 anonim ***** válasza:
50%

Én nem nagyon vettem ilyesmit, max. az a pár darab volt, amit az elején kaptunk. Nem vagyok fenn közösségi oldalakon sem, ahol csak úgy jönnének szembe a kihagyhatatlan ajánlatok, direktbe meg nem kerestem, így is több ruhánk van a kelleténél, mert a boltokban is mindig elcsábulok.

A későbbi sorsuk viszont szerintem nem attól függ, hogy honnan vannak a ruhák (hacsak nem kéri vissza az ajándékozó), hanem hogy milyen állapotban vannak.

Az én fiam pl. 2 éves múlt, van egy üres lakásom, ahol eddig tárolgattam minden ruhácskát, hátha barátnőméknek összejönne végre a lombik, de így is kezdem unni, hogy nincsenek konkrétan útban... Lassan szerintem erőt veszek magamon és átválogatom: a rosszabb állapotúakat szerintem beteszem a szomszédos gyerekrehab "ingyen elvihető"-dobozába, a jobbakat meg elajándékozom távolabbi ismerősöknek, az eladással szerintem nem bajlódok (néhány kedvencet meg elteszek emlékbe, pedig tudom, hogy hülyeség 😊).

okt. 22. 16:08
 5/24 anonim ***** válasza:
31%
Sosem vettem és nem is kaptam használt ruhát. Amit az enyém kinött, az ment adománynak
okt. 22. 16:20
 6/24 anonim ***** válasza:
79%

Rengeteget kaptunk, illetve ha veszek is sokszor használtan veszek.

Pl turkáló vagy marketplac, vinted.

Viszont én nem bajlódom az eladással.

Ami nagyon tré, az megy a kukába.

Ami olyan közepes, az a használt ruha gyüjtőbe.

Ami viszont teljesen jó, az megy barátnőmnek. 1 évvel kisebb a lánya.

Semmit nem tárolgatok

okt. 22. 16:29
 7/24 anonim ***** válasza:
66%

Facebook cserecsoportban hirdettem, mindig az évszaknak megfelelő, azonos méretű darabokat.

Így egy egy zsák ruha elment nedvestörlőért, gyümölcsért, ilyesmikért. Ha mázlim volt akkor a cseretárgyak szintén ruhák voltak.

Szinte csak így szereztem a gyerek ruháit, plusz amiket ajándékba kaptunk.

Persze vettem én is ezt-azt ami éppen kellett, de amíg kúszott-mászott, esett, maszatolt teljesen jók voltak a használt ruhák.

okt. 22. 16:33
 8/24 anonim ***** válasza:
66%

Én is kaptam több helyről, de azért nem olyan sokat, kb fél éves koráig való méretek voltak benne. Venni nem vettem használtat, csak újat.

El tudtam adni a márkásabbakat, a többit elajándékoznám, ha lenne kinek. Azért nem viszik nagyon, mert olcsón lehet venni sok helyen újat is pl.:pepco, sinsay, kik.

Ami nem kell senkinek azt leadom átmeneti otthonba adománynak.

okt. 22. 16:45
 9/24 A kérdező kommentje:
Az eddigi válaszok megerősitenek abban, hogy ne bajlódjak eladással. A csere csoportokat megnézem majd azért.
okt. 22. 17:30
 10/24 anonim ***** válasza:
28%
Egyáltalán nem veszünk használt dolgokat, ruhát sem.
okt. 22. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!