Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy alakult, hogy teljesen...

Úgy alakult, hogy teljesen egyedül fogom felnevelni a gyereket 😔 Milyen az élet egy babával bármilyen segítség nélkül?

Figyelt kérdés
Volt már valaki ilyen helyzetben? Főleg arra lennék kíváncsi, hogyan lehet túlélni az első heteket, hónapokat egy babával segítség nélkül.
okt. 7. 18:56
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
9%
Úgy, hogy dolgozol mellette. A gyes és a családi pótlék a pelenkára elég lesz, de még nem ettél semmit. A fűtést is jobban jársz, ha kikapcsolod és felöltöztök.
okt. 7. 19:02
 2/29 anonim ***** válasza:
94%

A mai napig azt kívánom hogy bárcsak szülés előtt lépett volna le a nagyobb lányom apja, nem 2 éves korában.

1! Válaszoló!

Nem mindenki szül gyesre meg családi pótlékra

Volt max gyedem és pár millió megtakarításom, saját tehermentes lakásom mikor a lányom született.

okt. 7. 19:10
 3/29 A kérdező kommentje:
Nem az anyagi része érdekel...
okt. 7. 19:12
 4/29 anonim ***** válasza:
98%

2-es vagyok.

Ne haragudj de az első válaszolótól kicsit elszállt az agyam.

Szóval bújjatok össze, aludj vele, rendelj kaját, annyit pakolj, takaríts amennyit nagyon muszáj.

Sétáljatok, szokjatok össze.

okt. 7. 19:29
 5/29 A kérdező kommentje:
Neked nagyon szépen köszönöm a hasznos választ ❤️
okt. 7. 19:43
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Én apuka nélkül, viszont anyukámmal nevelem, ez annyiból jobb, hogy nem csavarodok be az egyedülléttől, viszont mivel mama nem teljesen egészséges, így erőt, gyorsaságot igénylő feladatot nem tud vállalni (pl. sehova sem viszi egyedül, nem pelenkázza stb.).

Neked is azt tudom tanácsolni, hogy igyekezz emberek között lenni (barátok, rokonok, más anyukák), mert nekem rengeteget számít, ha van felnőtt, akivel lehet pár normális szót váltani.

A fiammal amúgy az első időszak teljesen nyugodt volt, szinte csak aludt és evett (+ kijött belőle 😊). a hasfájós, "cluster feeding"-es időszak később kezdődött, és kb. 6 hónapos koráig tartott, nekem az volt a legrosszabb része. Egyébként a séta és a játszi életmentő tud lenni, ha a baba bírja a babakocsit/hordozót, egyrészt a fiamat jól leszívta a levegő, jókat aludt, másrészt ott viszonylag biztonságban van, nálunk legalábbis itthon mindenre mászott, húzott volna magára stb. Most 2 éves múlt éppen, a házimunkát azóta is csak a legszükségesebb mértékben végzem, ezt neked is tanácsolom, ahogy az első válaszoló, ha fáradt vagy, akkor abból kell engedni. És próbálj aludni, ha a baba alszik, ha meg nem mehy, akkor csak pihenj, az is segít!

U.i.: ha esetleg tudsz keresni olyan ismerőst, aki segít, akkor fogadd el, ha felajánlják! És ha van/lesz esetleg anyuka-narátnő, akkor bevállalhatjátok váltásban is a gyerekeket, hogy legyen egy kicsi énidőd.

okt. 7. 20:01
 7/29 anonim ***** válasza:
31%

Nem vagyok egyedülálló, "csak" többgyerekes, én annyit tanácsolnék, hogy keress anyuka-barátnőket. A családom és a férjem összesen nem volt akkora segítség, mint pár új anyuka-barátnő, akik párszor 1-2 óráig le tudták kötni a gyerekeimet, ha kellett (és persze fordítva). Mindent meg fogsz tudni oldani, így vagyunk összerakva nőként, gyerekért tűzön-vízen át bármit... de hidd el, néha nagyon jól jön, ha pár órára tehermentesít valaki.

Ha anyagilag megoldható, akkor meg rögtön bébiszitter, főleg, amíg gyógyulsz az elején.

okt. 7. 20:04
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindkét babám olyan bújós volt az első 3 hónapban, hogy hiába volt apja, csak én voltam jó. Nem voltam képes arra, hogy egy órára elvonuljak pihenni, amíg az apja vigyáz a gyerekre, mert aggódtam miatta, úgyhogy hiába lett volna segítségem, gyorsan ettem, fürödtem, pisiltem, és mentem vissza a babámhoz. Egyedül a társasága az, ami hiányzott volna a férjemnek, szokott is hiányozni, ha nem itthon alszik. A két 2 év alattit simán viszem egyedül. A fizikai része, meg magának a babázásnak a lelki része szerintem abszolút csinálható egyedül is. Hívj át embereket, kérj segítséget, gondolom az egyértelmű, aludj a babával, ne főzz semmi bonyolult cuccot (ohh, igen, előny, hogy csak magadat kell ellátni), és megleszel. Nekem a Tesco házhozszállítás nagyon sokat segített, 20 ezer forint fölött mostmár ingyenes, a töknek van kedve gyerekkel cipekedni, nálunk fél óra séta a bolt. Csak úgy csatangolni a friss levegőn viszont nagyon jól tudott esni, és a babám is bármeddig tűrte, hogy tolom. Ha nincs kedved sétálni (vagy lassan épülsz fel), akkor legalább a szellőztetésre figyelj oda, nekem ég és föld különbség volt az oxigéndús friss levegő.
okt. 7. 20:08
 9/29 babyboom567 ***** válasza:
57%
6-os válaszoló,neked lehet sokat számított,hogy mindig legyen valaki veled,én meg ettől a világból kitudnék mai napig szaladni.A legjobb időszakom volt mikor újszülött volt,és egész nap a kutya sem szólt hozzám,minden mindig úgy volt ahogy én akartam, nem kellett senki rinyáját,hallgatni, nem kellett másokra figyelnem,senkivel nem kellett üresen fecsegni, és hallgatni az idióta babás sztorikat(vagy bármit)/kioktatásokt/stbstb.Nem mindenki társasági ember, van normális élet nyüzsgés nélkül is.
okt. 7. 20:19
 10/29 anonim ***** válasza:
81%
Segítség nélkül elég nehéz lesz... nincsen anyukád apukád barátnőd akik legalább valamennyire tudnának segíteni? Bevásárolni, takarítani, bármit.
okt. 7. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!