Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell megszólni azt aki...

Miért kell megszólni azt aki több gyereket is kis korkülönbséggel vállal be?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Igazából személyes lenne a kérdés, engem érint, jelenleg a 3. babát várom 12 hetes vagyok már, a második gyermek 8 hónapos, az első pedig 3 éves.

Most hogy bejelentettük a 3. baba érkezését mindenki le volt döbbenve, még a saját anyukám is 🙁

Folyamatosan megkapom azt hogy miért kellett ilyen gyorsan hármat is egymás után, meg hogy hogy fogom bírni, ráértünk volna, anyósom pedig egyenesen bunkó volt azt mondta még fel se száradtam aztán már megint terhes vagyok, meg hogy ezután ugye elköttetem magam…basszus hogy mondhat már ilyet valaki?

A férjemmel stabil munkahelyünk van, jól keresünk, hitel sincs, pedig ezt is hallottam már vissza igaz ezt munkatárs mondta, hogy biztos csak azért szülök ennyi gyereket… Mindig is nagycsaládosok szerettünk volna lenni…

Nem értem a környezetünk reakcióját, nagyon rosszul esik amúgy…

tényleg ekkora nagy baj lenne???

okt. 2. 20:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
87%

Nyílván ez egy sokrétű dolog. Lehet pl a nagymamák attól félnek, hogy túl sok szakad a nyakukba.

Amúgy meg nyílván azért féltenek, mert ez egy nagyon nehéz helyzet, amikor van egy újszülött, akit szoptatni kell, akinek nyugi kell és akkor van mellette egy másfél éves, aki mondjuk akkor kezd járni, eleven, ön- és közveszélyes. Meg még egy kiscsoportos ovis, akivel szintén foglalkozni kéne.

Nagyon nehéz ezt úgy megoldani, hogy egyik se legyen elhanyagolva. Mondjuk nem lehetetlen. De valsz emiatt féltenek.

okt. 2. 21:11
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
Kicsit kamuszagu a kérdés, de ha nem, akkor sajnálom őszintén, hogy nem támogat a családod. :/ viszont hogy őszinte legyek, én megértem az álláspontjukat, és nem az anyagiak miatt, hanem pl mert...bsszus, te ennyire szeretsz szülni?!😂 Bocsi, de nekem tényleg ez jut ilyenkor először eszembe. 1 éves lesz a fiam, bár folyamatosan ott motoszkál bennem a gondolat, hogy jó lenne még egy gyerek, viszont egy újabb sürgősségi császár gondolata pl visszarant a földre...és mivel te 12 hetes vagy, kb a 2. Gyerek 5 hónapos korában már teherbe estel?? Szerencsés vagy komolyan, hogy ilyen lazán mész szülni harmadjára is 😂 a másik, hogy három kisgyerekkel baromi nehéz lehet. Egyet is nehéz tényleg, 100%osan jól nevelni, de egyszerre hármat?? Kva nehéz lehet. Szóval meg is értem a családodat, meg nem is, mert tényleg bunkó pl anyósod, viszont tényleg nagy fába is vagtatok a fejszét. A döntés persze a tiétek (volt).
okt. 2. 21:12
 13/27 A kérdező kommentje:

Nem kamu a kérdés, tényleg ilyen hamar sikerült a harmadik babó 🙂

Nem volt gond egyik terhességemmel sem eddig szerencsére, és természetes úton szültem a másik kettőt.

Amúgy a nagyszülők szoktak segíteni, nagyon ritkán kértük meg mi őket amúgy mindig önként ajánlották a segítséget…

okt. 2. 21:17
 14/27 anonim ***** válasza:
28%
Jó termékeny vagy akkor, elég az uradnak rád nézni aztán már terhes vagy 🤣
okt. 2. 21:23
 15/27 anonim ***** válasza:
77%
Az, hogy a villanykapcsolást valaki belerúgásnak látja, azzal csak neki van dolga. Nekem nincs.
okt. 2. 21:26
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj. Ugyanakkor szerintem nem vagy tisztában azzal, mit vállaltál.

Ennyi gyerek ilyen kis korkülönbséggel nagyon durva lesz, 2 év múlva idegsokkos, mindenért ordibáló, kicsinált idegrendszerű anyuka leszel.

Most azt hiszed, nem, de tulajdonképpen még csak a kétgyerekes élet is most kezdősik nálad igazá, szinte nem ia tudod, milye, mondom ezt úgy, hogy nekem kereken 2 év van a gyerekeim között. Es igen, a kicsi 7-8 hós koráig csak legyintettem, aztán onnantól indult a buli, hogy a kicsi is elkezdett járni, akarni a dolgokat, elvenni a nagy solgait, lerombolni a játékát.

Most 3,5 a nagy, 1,5 a kicsi, én agyhalált kapnék, ha még egy újszülött csecsemő is itt lenne, szerintem ép aggyal, türelemmel sem lehetne bírni. Folyamatosan figyelni kell rájuk, mert nem tudnak még normálisan együtt játszani, konkrétan balesetveszélyes egyedül hagyni őket 2 percre, szoptatás, pelenkázás, altatás közben hogy figyelsz rájuk?

Nyilván már mindegy, de szerintem meg fogod bánni, és ezt tudják a nagyazülők is.

okt. 2. 22:11
 17/27 anonim ***** válasza:
85%
Lehet nem akarják hallani a nyavalygásodat, hogy eleged van, nem bírod a 3 kicsit. A sorozatban kis korkülönbséggel szülő női ismerőseim nagyja idegbeteg lett.
okt. 3. 02:33
 18/27 anonim ***** válasza:
51%

Engem meg azért néznek le mert nagy a korkülönbség.

Szépen magyarosan megmondva szarok rájuk.

Ez a mi döntésünk volt és kész.

Te is tedd ezt. Ne erdekeljen ki mit mond.

okt. 3. 05:55
 19/27 anonim ***** válasza:
86%

Egyrészt: a ti dolgotok. Ha minden ennyire szuper és megoldjátok akkor nem kell velük foglalkozni.

Másrészt: egy generációval felljebb még az orvosok is azt tamácsolták, hogy a szülés és a következő terhesség közt teljen el 1 év, hogy legyen idő regenerálódni. Mert nagyon megterhelő a szervezetnek, fokozza a méhsüllyedés és egybéb betegségek kockázatát a gyors egymás után terhesség, pláne hogy a gyermekágyat sem úgy piheni ki már az anya, ha ott van 1-2 nagyobbacska gyerek. (Nem a szigorú fekvésre gondolok, azt nem kell. De nem viccből van a gyermekágy).

Harmadrészt: régebben lehet nem volt annyi "probléma" a logisztikával és egyebekkel. De mamár annyiféle elvárás van, hogy ezt egyedül 3 kicsivel, minimális segítséggel kb lehetetlen. Így ha akarnak ha nem ők is belevonódnak, mert az egyiket oltásra kell vinni, a másikat oviba (már 3 évesen kötelező, legkésőbb 4, és már nem lehet az oviból annyit hiányozni, amennyit csak akartok), közben ott a harmadik, akit valahova tenni kéne. Ha a nagy beteg cipelni kell a többit is a rendelőbe vagy kell valaki aki addig figyel rájuk. Ez lehet apuka (akkor pikk pakk elfogy a szabija), szitter vagy a nagyik. Meg ezer hasonló eset, hogy segítség kell. Két picit meg egyszerre nem szívesen vállal senki.

okt. 3. 06:13
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Hol keresel te jól, ha a nagy 3, a kicsi meg 8 hónapos (!)?

Megint visszaengedték a kamukirályt?

okt. 3. 07:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!