Szerintetek 8 év korkülönbség sok a testvérek között ?
Szerintem elég sok. A hátránya, hogy közös érdeklődési köreik nagyon nincsenek, együtt játszani már annyira nem tudnak, hiszen mire a kicsi 10 lesz, az idősebb már nagykorú.
Az előnye, hogy a kicsi sok mindenben tud tanácsot kérni a nagyobbtól, az idősebb elviheti őt helyekre, pl. játszótérre. (Természetesen nem gyerek felvigyázás miatt, csak szórakozás okán).
Nálunk majdnem 8 év 1. és 3. gyerek között. 5 hónap híján.
Hát előnye, hogy a nagy már azért önálló. Lefoglalja magát míg altatod vagy eteted a kicsit. Ez azért hatalmas előny. :)
Hátrány, hogy nehezebb olyan programot találni, ami mindenkinek megfelel.
Hogy a kicsi napirendje mindenképp a sulihoz van igazítva. Ovisnál legalább plusz-minusz fél óra kevésbé lényeges, iskolásnál időben csengetnek és délután 4-kor is hozzák ki a gyereket.
Egyébként nálunk a kicsi még csak 15 hónapos. A nagy szereti, olyan büszkén néz rá és beszél róla illetve játszik vele, ha olyan kedve van. Ha megkérem, hogy figyeljen rá míg mondjuk sütőben ránézek a húsra, megteszi, de nincs amúgy elvárás, nem erőltetjük rá a kicsit.
21 hónap a korkülönbség egyébként a nagyok között, előnyöket illetve hátrányokat ehhez viszonyítottam. A nagy nem volt bölcsis, így 2 kicsivel voltam otthon.
Nekem ennyi van a lányom és a fiam között.
Előny, hogy a nagy megértette, hogy egy csecsemővel többet kell foglalkozni mikor megszületik. Nem volt gond az altatasoknal, nem hangoskodott, nem hisztizett.
Hátránya, hogy bár testvérek, nincs nagyon közös "temajuk" a korkülönbség miatt
A Nagylányom most 10 éves, a kisfiam 2.
7 év van közöttünk a húgommal, utáljuk egymást. Mindig tépi a hajam, ütöget. Szerencsére elköltöztem otthonról egy ideje. De például diplomaosztóra, vagy esküvőre biztos nem hívom meg.
Valószínű aki túléli a másikat, az a síron fog táncolni majd. 😇
Előnye szerintem nincs.
Barátnőm és a tesója között 7 év van, csak felnőtt korukban lettek jóban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!