Szerintetek 8 év korkülönbség sok a testvérek között ?
Előnye tényleg az, hogy a nagy már önálló, nem kell minden percben figyelni rá. Tud kenni egy szelet kenyeret magának, vagy tölt egy pohár vizet.
Nálunk 11 év van köztük. A kicsi most 2, tombol a dackorszak. A nagy 13, tombol a kiskamasz kor. Ez most nem könnyű időszak.
Viszont ami szintén előny, hogy nincs testvérféltékenység. A nagy sokat foglalkozik a kicsivel. Játszani nem szívesen ül le vele, de rengeteget olvas neki, vagy kimegy vele sétálni kicsit a ház elé, tolja a tricikliben.
Anyukám és a nővére között is pont 11 év volt, ők felnőttként lettek inkább jóban. Mondjuk az még az 50'-es években volt, és mire anyukám 5 éves lett, a nővére férjhez ment, és szült egy gyereket. Akkoriban ez nem volt kirívó. Viszont így anyukám inkább a nővére gyerekével lett jó kapcsolatban, mindig is az öccseként emlegette. :)
Köztünk a bátyámmal 16 év van. Na az rengeteg. Gondoltam majd mi is felnőttként leszünk jóban. Hát nem igazán. Mármint jóban vagyunk, mindig számíthatok rá, de teljesen mások vagyunk. Teljesen más az érdeklődésünk, teljesen más baráti körünk van, nem igazán járunk csak úgy össze.
Nálunk 5 év van a tesóm meg köztem. Már ez rengeteg.
Sosem játszottunk együtt, sosem csináltunk semmit közösen, mert sosem ugyan azon a "szinten" voltunk.
Már felnőttek vagyunk mind a ketten, de szerintem 6 éve nem is beszéltünk egymással a rokonoknál találkozás kivételével.
Két testvérem van. Egyik 4 évvel másik 8 évvel idősebb. Mindkettővel szoros a kapcsolatunk. Gyerekként rengeteget játszottak velem az én szintenem. Vigyáztak is rám.
Szerintem nincs a testvérségre recept, hogy ha kis a különbség vagy ha nagy akkor jó vagy nem jó a kapcsolat. Az egész természet és emberfüggő, valamint nevelés, környezet meg ezer millió ok miatt alakul a kapcsolat úgy ahogy. Vannak olyan testvérek akik utálják egymást van akik meg imádják egymást.
7 év van köztem, meg a nővérem közt. Közös gyerekkorunk nem volt. Kb mikor középiskolás lettem, onnantól lett jobb a kapcsolatunk. Most már 32 vagyok, ő 39, most csak vele beszélek napi szinten, a másik tesómmal, akivel 4 év van köztünk, nem.
Emberfüggő. Vagy bejön, vagy nem. Soknak sok. De hogy jó, vagy rossz testvérkapcsolat lesz, azt senki nem fogja tudni megmondani. 50-50% esély.
Nővérem és köztem 9 év. Mi nagyon jó testvérek voltunk és vagyunk.
Sokkal inkább anyám helyett anyám volt kiskoromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!