Szerinted mennyi az optimális korkülönbség a testvérek között?
Ez olyan sok mindentől függ, hogy nem lehet rá pontos választ adni.
Mindegyikre lehet pozitív és negatív példát is mondani.
Szerintem ami a legfontosabb, hogy az anya habitusának megfeleljen.
Nálunk például 4,5 év van a kettő között, és most rá 4 évre jön a 3. baba. Nekünk ez megfelelt, vissza tudtam menni köztük dolgozni, már viszonylag "nagy" és önálló volt, mikor érkezett/érkezik a kistestvér. Jó testvérek, sokat játszanak együtt, sokan dicsérik őket. Igyekszünk mindegyikre önálló időt is fordítani, ezt fontosnak tartottuk.
Ráadásul a mi élethelyzetünk is így adta: az első még albérletbe érkezett, a másodikat már saját házba terveztük, így is lett, majd amikor ismét megerősödtünk anyagilag, ráadásul egy házfelújítást/bővítést is befejeztünk, akkor gondoltuk ki, hogy jöhet a 3.
Közben a férjem új egyetemet kezdett, fejezett be, a munkaköre is bővült, persze több fizetéssel. Szóval nálunk sokféle szempont döntött. De ez sem mindenkinek van így, élethelyzetektől is függ. Nekünk ezt "dobta" a sors.
De ismerek olyat is, aki mindenféleképpen kis korkülönbséggel akart vállalni, és szuperül megoldja ezt. Nekem ez nem ment volna ilyen jól.
És akkor persze vannak ellenpéldák, ahol hiába a kis különbség, nem játszanak együtt, nem "nőttek össze", és a nagy korkülönbséggel születettek sem feltétlenül jó tesók.
Sok mindentől függ.
Van aki szerint 2 év, van aki szerint 4.
Attól is függ vissza akarsz-e menni köztük dolgozni. Nagyobb korkülönbséggel elvileg könnyebb , mert a nagy már önálló, míg kicsi korkülönbséggel az eleje elég nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!