3 év korkülönbség testvérek között?!
Mik a tapasztalatok?
Tudnak együtt jatszani? Vagy ez már túl nagy különbség?
Akkor is elvannak, ha fiú lány páros?
Nem így szerettük volna, de így jött össze a korkülönbség.
Elvileg csak 2 évet akartunk...
Noverem es koztem 3 ev van.
Tudtunk egyutt jatszani eleg sokaig.
Az, hogy tudnak-e együtt játszani a gyerekek személyiségétől legalább annyira függ, mint a korkülönbségtől, saját tapasztalataim szerint. Három gyermekünk van, 3-3 év korkülönbséggel jöttek. Ami viszont mindenképpen pozitívum: a nagyobb már egészen ügyes sok dologban, mire megszületik a kicsi, lehet, hogy már szobatiszta lesz, de legalábbis önállóan eszik, cipőt, kabátot le tud venni, stb. Valószínűleg nem kell testvérbabakocsi, mert motorral, futóbicajjal közlekedik.
Én például nagyra értékeltem, hogy amikor megszületett a harmadik gyermekünk, a középső a fentieket már tudta, a legnagyobban pedig megbízhattam pl. utcán, tudta, hol kell megállni, teljesen önállóan tatotta rendben a dolgait, önállóan öltözködött és mosakodott, sőt, akár a reggelijét is szívesen elkészítette maga, stb. És persze ha kedvük volt, már érdemben tudtak segíteni, részt venni a baba körüli teendőkben.
Tudom, hogy más szempontok alapján két-két év korkülönbség jobb is lehetett volna, de egyrészt nekünk sem jöttek hamarabb, hiába próbálkoztunk, másrészt azt hiszem, ha még a legnagyobb is csak 4 éves lett volna, amikor a kicsi születik, azt nem bírtam volna, hiszen csak ketten voltunk a férjemmel nagyik nélkül, napközben pedig teljesen egyedül voltam velük (nyári szünet elején született a legkisebb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!