Gyerekeitek között hány év korkülönbség van?
7 év
negatívum: - nem tudnak együtt játszani bármit
- a nagyobb legóit a kicsi a szájába veszi
pozitívum: - a nagyobbnak el lehetett magyarázni mindent, a terhesseg miatti kíméletesebb eletmodot is pl.
- már megérti ha épp szoptatok és nincs hiszti ha nem ugrok azonnal vmiért
- sokat segít
- nem kell kiszolgálni olyan dolgokban a nagyot hogy megcsinálja a reggelijét vagy megfürödjön
- hagyja aludni a kicsit, megérti ha csendben kell lenni
- nem vetélytarsnak tekinti hanem kistestvérnek
- nincs féltékenykedés, vagy egymás gyilkolása
- kettőjük közt dolgoztam 5 évet, azaz a masodik babázás most olyan szuper mint egy megérdemelt pihenés
- csak a naggyal kettesben is lehet programokat csinálni, mozi, kajálás, bármi
- nem kell kétfelé szakadnom mert a nagfyal is úgy voltam itthon hogy csak vele foglalkoztam és neki szántam az időmet napközben, és most a kicsivel is (a nagy elsős volt most) így van
- szívesen "babázik", nem nyűg neki a kicsi aki csak az időmet veszi el tőle, mintha pl. csak másfél lenne nem pedig 8 éves
-később sem lesz verekedés, egymás tépése, mert nem ugyanaz lesz az adott játék ami erdekli őket
Jó lenne őszintén segíteni egymásnak. Azt, hogy a 3 és 5 éves egész nap együtt jatszanak és anyuka csak "nyaral", nyilvánvalóan barokkos túlzás.....kár mert engem is érdekelne.
1.
3 és fél, fiúk.
Nem tudom, mi lenne, ha más lenne, szerintem, hogy jó testvérek lesznek-e nem a korkülönbségen múlik, tudok példát mindenfélére és az ellenkezőjére :) Nem teljesen így terveztük, hamarabb és még egyet szerettem volna, de biztos, hogy könnyebb volt, hogy a nagy már túl volt szoptatáson, pelenkán, dackorszakon, vagy pl. nem kellett fogni a kezét babakocsit tolva és neki is plusz egy váltóruhával indulni. Csöndben mondjuk nem maradt, de ez a kicsit nálunk nem zavarta. Aztán a kisebb olyan egy-másfél éves korától kezdtek jobban együtt játszani. Néha persze van veszekedés, versengés vagy féltékenység, hogy kinek a kívánsága teljesítsük épp, de aztán 5 perc múlva újra szent a béke és megint együtt röhögcsélnek. Egyébként is elég társaságkedvelők és naaaagyon unatkoznak egyedül, szóval muszáj jóban lenniük :) és még tök jól elvannak egy szobában is, sőt amikor pedzegettük, még meg is ijedtek, hogy neee, bár gyanús, hogy ennek is eljön egyszer az ideje. Jelenlegi legnagyobb negatívum, hogy a nagyobb (7,5), kezdi kinőni a játszóterezést (kivéve, ha van focipálya), viszont szeret olyan meséket nézni, hallgatni, ami a kicsinek (4) még nagyon nem lenne való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!