Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második keresztnévnek az...

Második keresztnévnek az Anakin név?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Nézegettük a minap az anyakönyvezhető fiú neveket, a férjem szeretné második keresztnévnek az Anakin nevet adni a kisfiúnknak, egyébként a vezetékneve nagyon gyakorinak számít, az első keresztneve a babának pedig egy teljesen hétköznapi név lesz amit az édesapám után fog kapni.

Kíváncsi vagyok mi a véleményetek 😊

okt. 2. 18:07
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

"A gyerekek nem gonosznak születnek, bántalmazónak, vagy éppen rasszistának hanem a bunkó, primitív családja teszi őket azzá."

Itt nem csak a gyerekekről van szó. Anakin egyszer csak felnő és mondjuk komolyabb pozícióba kerül ezzel a névvel... Amúgy második névként semmi értelme ilyen nevet adni. 18 évesen jó eséllyel az első dolga lesz névváltoztatással "leszedetni" azt a nevet, amit valószínűleg eddig sem használt és megtartja csak a nem mesefigura, normális keresztnevét.

okt. 3. 16:50
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Véleményt kérdeztél: szerintem borzasztó. És ezt nem gonoszságból írom. Akkor is borzasztó névnek találnám, ha semmi köze nem lenne a SW-hoz vagy más hasonlókhoz.

Szép dolog itt leírni, hogy aki csúfolja a másikat egy ilyen vagy akár más név miatt, az primitív illetve a szülei azok, de viszont tény az, hogy a korunkban normál esetben is túl gyakori mások bántása, bántalmazása, az iskolai bullying. Hozzáteszem, én gyerekkoromban pontosan voltam az áldozata is ilyennek, bár nem a nevem miatt. Viszont nem kívánom senki gyerekének, és biztosan nem akarnék tápot adni, fogásfelületet biztosítani egy ilyen névvel. Borítékolható, hogy lesz majd, aki megjegyzést tesz rá, kigúnyolja, akár felnőtt, akár gyerek. Ki akarnám én tenni ennek a gyerekemet, hogy akár csak véletlenül is meghallja? Nyilván nem.

Apukának ajánlom, hogy említse meg pár ismerősének, jó barátnak, esetleg rokonnak, hogy ezt a nevet szeretné második keresztnévnek, és figyeljen oda a reakciókra. Ezen le lehet tesztelni, mire lehet számítani. Ha a reakciók jók vagy semlegesek, ám adjátok.

okt. 4. 11:25
 33/33 anonim ***** válasza:
100%
Apuka vegye fel második névnek, ha ekkora SW-fan, nem a gyereken kell kreatívkodni.
okt. 4. 18:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!