Szerintetek egyke gyerek vagy testvér? Igaz, hogy sokkal szebb a gyerekkor testvérrel?
Egyik sem jobb a másiknál, mert sokmindentől függ. Olxan mintha az almát a körtével hasonlítanád.
Nekem vannak testvéreim és a mai napig jóban vagyunk szeretjük egymást és nem volt harciaskodás sem köztünk. Azonban rengeteg olyan testvért láttam ahol nemcsak gyerekkorban hanem felnöttként is szar a kapcsolat. Annyi mindentől függ ez. Tesvérek természete, viselkedése, a szülők viselkedése, nevelése meg ezer ok.
Szóval nem garantált egy szép testvéri kapcsolat. A környezetemben azt láttam mi a kevesek vagyunk a jó kapcsolattal.
4,5 évvel fiatalabb öcsém van. Nem mondom, hogy rossz testvérek voltunk, meg játszottunk is együtt, de megoldottam volna egyedül is.
Én most 41 vagyok, ő 37 lesz. Alig van kapcsolatunk. Néha beszélünk, meg felhív ha segítség kell neki pl bútorösszerakásban vagy hozni vinni kell (mert nincs kocsija). Ezeket megoldjuk neki - kötelességtudatból - de nem érzem hogy nekem bármikor kapcsolatom lenne vele ha mondjuk csak kollégák lennénk.
Ezen kívül ő lakik nagymamám lakásában (ingyen, és közben van 15 millió megtakarítása), míg én és a férjem együtt tettük össze a miénket (+18 milliós hitelt felvéve). Benyelem ezt a békát mert nem fogok viszályt szítani, annyit nem ér az egész. De attól még nem fair. Viszont a szüleim mindig azt érezték hogy az öcsém ez jobban kell támogatni mert volt egy betegsége (amiből felépült).
A mi lányunknak nem lesz testvére. Több racionális okom van rá.
Ettől függetlenül néha elfog az érzés hogy milyen jó lenne, de csakis az olyan szentimentális pillanatokban amikor látok egy-két cuki testvérpillanatot - ezeken meg azért túl tudok lenni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!