Mit tegyek, ha a gyerekem apja csak akkor hajlandó a nevére venni a babát, ha az ő keresztnevét kapja, de én ezt nem szeretném?
Sziasztok!
Jelenleg 23 hetes kismama vagyok és tanácsért jöttem hozzátok, mert nagyon el vagyok keseredve.
A baba apukája ragaszkodik hozzá, hogy a kisfiúnk a János nevet kapja, mivel az őt is úgy hívják, meg az apját is úgy hívták, azt mondta ha nem így lesz akkor nem hajlandó a nevére venni és apasági nyilatkozatot sem tesz. Én kompromisszumként felajánlottam, hogy második keresztnévként megkaphatja a Jánost, de szerinte vagy csak Janika lesz, vagy felejtsük el egymást, akkor nem érdekli tovább a baba…
Mivel kitartok az én álláspontom mellett, hiszen nekem is jogom van beleszólni hogy hogyan fogják hívni a babát, ezért napok óta szinte hozzám se szól…
Azon gondolkodom ha így áll hozzám hazaköltözöm inkább a szüleimhez.
Nagyon elkeserítő ez a megnyilvánulás tőle, szerintetek mi lenne a helyes döntés ebben a helyzetben?
24
"Megírjátok az apaságit. Minél elöbb.
Majd azzal a lendülettel hazacuccolsz anyádékhoz."
Onnantól az apának UGYANOLYAN jogai lesznek a gyerekhez, mint az anyának.
32
De az a gyerek meg is fog születni.
35
Es? Attól még ugyanannyi joga lesz hozzá az apjának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!