Mit tegyek, ha a gyerekem apja csak akkor hajlandó a nevére venni a babát, ha az ő keresztnevét kapja, de én ezt nem szeretném?
Sziasztok!
Jelenleg 23 hetes kismama vagyok és tanácsért jöttem hozzátok, mert nagyon el vagyok keseredve.
A baba apukája ragaszkodik hozzá, hogy a kisfiúnk a János nevet kapja, mivel az őt is úgy hívják, meg az apját is úgy hívták, azt mondta ha nem így lesz akkor nem hajlandó a nevére venni és apasági nyilatkozatot sem tesz. Én kompromisszumként felajánlottam, hogy második keresztnévként megkaphatja a Jánost, de szerinte vagy csak Janika lesz, vagy felejtsük el egymást, akkor nem érdekli tovább a baba…
Mivel kitartok az én álláspontom mellett, hiszen nekem is jogom van beleszólni hogy hogyan fogják hívni a babát, ezért napok óta szinte hozzám se szól…
Azon gondolkodom ha így áll hozzám hazaköltözöm inkább a szüleimhez.
Nagyon elkeserítő ez a megnyilvánulás tőle, szerintetek mi lenne a helyes döntés ebben a helyzetben?
Nem így megy a dolog…
Nem ő dönti el, hanem ha nem vállalja, akkor apasági perben megállapítják ki az apa, és ennyi.
Nyilván ez a kapcsolat kuka..
Zsarol téged, és semmibe vesz.
Ha szeret egyáltalán, akkor sem kezel egyenlőnek.
Menekülj!
Ez neked kérdés? Költözz haza a szüleidhez!
Természetesen nem adnám a János nevet, és mehet a f*szba az életemből.
Akinek fontosabb a rohadt neve örököltetése, mint a születendő gyereke, hogy ilyesmivel fenyeget, arra semmi szükségem sem nekem, sem a születendő gyereknek.
És átkoznám a fejem, hogy gyereket vállaltam egy idiótával.
2-es vagyok. Ja, és természetesen a gyerektartás alól nem mentesülne. Ha nem ismeri el az apaságot, majd hivatalból kötelezik apasági tesztre.
A nevére attól nem kell vennie, de őszintén, én nem is akarnám, hogy az ő nevét viselje ezek után. Sem a vezeték- sem a keresztnév tekintetében
#6 mindkét szülésnél az apát kérdezték nálunk, ráadásul én azt sem tudtam merre vagyok, úgyhogy nem is hallottam...
Ezt a palit el kell hagyni! Azt meg nem ő dönti el, hogy papíron az apja lesz-e...
8
De anyakönyvezėskor csak az számít, amit te töltesz ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!