Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a gyerekem...

Mit tegyek, ha a gyerekem apja csak akkor hajlandó a nevére venni a babát, ha az ő keresztnevét kapja, de én ezt nem szeretném?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg 23 hetes kismama vagyok és tanácsért jöttem hozzátok, mert nagyon el vagyok keseredve.

A baba apukája ragaszkodik hozzá, hogy a kisfiúnk a János nevet kapja, mivel az őt is úgy hívják, meg az apját is úgy hívták, azt mondta ha nem így lesz akkor nem hajlandó a nevére venni és apasági nyilatkozatot sem tesz. Én kompromisszumként felajánlottam, hogy második keresztnévként megkaphatja a Jánost, de szerinte vagy csak Janika lesz, vagy felejtsük el egymást, akkor nem érdekli tovább a baba…

Mivel kitartok az én álláspontom mellett, hiszen nekem is jogom van beleszólni hogy hogyan fogják hívni a babát, ezért napok óta szinte hozzám se szól…

Azon gondolkodom ha így áll hozzám hazaköltözöm inkább a szüleimhez.

Nagyon elkeserítő ez a megnyilvánulás tőle, szerintetek mi lenne a helyes döntés ebben a helyzetben?

szept. 10. 21:27
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem így megy a dolog…

Nem ő dönti el, hanem ha nem vállalja, akkor apasági perben megállapítják ki az apa, és ennyi.

Nyilván ez a kapcsolat kuka..

Zsarol téged, és semmibe vesz.

Ha szeret egyáltalán, akkor sem kezel egyenlőnek.

Menekülj!

szept. 10. 21:30
 2/37 anonim ***** válasza:
95%

Ez neked kérdés? Költözz haza a szüleidhez!

Természetesen nem adnám a János nevet, és mehet a f*szba az életemből.

Akinek fontosabb a rohadt neve örököltetése, mint a születendő gyereke, hogy ilyesmivel fenyeget, arra semmi szükségem sem nekem, sem a születendő gyereknek.

És átkoznám a fejem, hogy gyereket vállaltam egy idiótával.

szept. 10. 21:31
 3/37 anonim ***** válasza:
99%

2-es vagyok. Ja, és természetesen a gyerektartás alól nem mentesülne. Ha nem ismeri el az apaságot, majd hivatalból kötelezik apasági tesztre.

A nevére attól nem kell vennie, de őszintén, én nem is akarnám, hogy az ő nevét viselje ezek után. Sem a vezeték- sem a keresztnév tekintetében

szept. 10. 21:33
 4/37 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem is jobban jársz ha elengeded, kérj kizárólagos felügyeleti jogot, és gyermektartást.
szept. 10. 21:34
 5/37 A kérdező kommentje:
Higgyétek el én sem gondoltam róla hogy ilyen lesz velem… amikor még csak terveztük a babát akkor is szóba került a névválasztás és akkor azt mondta majd közösen eldöntjük hogy fogják hívni ha ott lesz az ideje, hát ehhez képest…
szept. 10. 21:42
 6/37 anonim ***** válasza:
99%
A kórházban az anyától kérdezik a nevet, és pont.
szept. 10. 21:47
 7/37 anonim ***** válasza:
91%
Ne gondolkozz! Költözz haza a szüleidhez. Ez csak a kezdet.
szept. 10. 21:48
 8/37 anonim ***** válasza:
77%

#6 mindkét szülésnél az apát kérdezték nálunk, ráadásul én azt sem tudtam merre vagyok, úgyhogy nem is hallottam...

Ezt a palit el kell hagyni! Azt meg nem ő dönti el, hogy papíron az apja lesz-e...

szept. 10. 22:02
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

8

De anyakönyvezėskor csak az számít, amit te töltesz ki

szept. 10. 22:05
 10/37 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kapcsolat kuka. Ha a férjed akkor automatikusan ő lesz az apa,ha csak élettars akkor bírósággal de bizonyítattni tudod az apaságot és fizethet gyerektartást. Ha neki csak egy név miatt számít ez a gyerek akkor ez a pasi ennyit is ért. Hagyd el és felejtsd el mint társat.
szept. 10. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!