Nemzetiségi keresznév kódexet hol lehet elérni? Német keresztnevet szeretnénk a születendőnknek, de nem tudjuk szerepel e az adható listában.
Üknagyapám német / norvég szülők gyermeke volt, családfa kutatásba kezdtünk és lemenőik közt olyan neveket találtunk, ami nagyon tetszene, de nem tudjuk szerepel e a német kisebbségi keresztnévkódexbe. A családunk a német dán határ környékéről származik, így elég gyakoriak a skandináv nevek. Amúgy olyan nevek amik tetszenek egyaránt megtalálhatóak mind a német, mind a sán, novég, svéd mai keresztnevek közt is megtalálhatóak. Egyik ilyen a Björn, két német ismerősöm is van.
Szerintetek van esély rá, hogy az országos német kisebbségi önkormi kiadja az állásfoglalást, hogy használni lehessen? A cigányoknál állítólag simán lehetsz akár Rakéta vagy Joni is, ott nem problémáznak ezen. Tapasztalatok vannak valakinek?
Köszi! Igen ők a következőek, csak azért tettem fel a kérdést, mert több cikben olvastam, hogy kiadták már, és említenek a cikkekben neveket, mint a Stefan, vagy az Inke. Elvileg közel 2000 név van benne. Azt nem tudom, ha nincs benne a választott, mennyire akadékosak, vagy mennyire segítőkészek. Amúgy átolvastam már a honlapjukat, de nincs fenn sajnos, így tényleg az lesz, hogy felhívom őket.
Azt nem tudom, ha már születés előtt kiadják e az állásfoglalást. Abba a helyzetbe nem szeretnénk kerülni, hogy kitaláljuk a nevet, megszületik a gyerek, 15 napot várunk az állásfoglalásra és véletlen elutasítják, és majd akkor álljunk neki megint a névkereséshez.
De nagyon köszi a segító szándékot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!