Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a gyerekem...

Mit tegyek, ha a gyerekem apja csak akkor hajlandó a nevére venni a babát, ha az ő keresztnevét kapja, de én ezt nem szeretném?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg 23 hetes kismama vagyok és tanácsért jöttem hozzátok, mert nagyon el vagyok keseredve.

A baba apukája ragaszkodik hozzá, hogy a kisfiúnk a János nevet kapja, mivel az őt is úgy hívják, meg az apját is úgy hívták, azt mondta ha nem így lesz akkor nem hajlandó a nevére venni és apasági nyilatkozatot sem tesz. Én kompromisszumként felajánlottam, hogy második keresztnévként megkaphatja a Jánost, de szerinte vagy csak Janika lesz, vagy felejtsük el egymást, akkor nem érdekli tovább a baba…

Mivel kitartok az én álláspontom mellett, hiszen nekem is jogom van beleszólni hogy hogyan fogják hívni a babát, ezért napok óta szinte hozzám se szól…

Azon gondolkodom ha így áll hozzám hazaköltözöm inkább a szüleimhez.

Nagyon elkeserítő ez a megnyilvánulás tőle, szerintetek mi lenne a helyes döntés ebben a helyzetben?

szept. 10. 21:27
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
94%

Megígéred neki, hogy janika lesz. Megírjátok az apaságit. Minél elöbb.

Majd azzal a lendülettel hazacuccolsz anyádékhoz.

Mikor megszületik, te fogod elmondani, mi lesz a neve.

A szülőszobán csak rákérdeznek, mivel ezt írják a karjára. De az anyakönyvezés itt még nem történik meg, még az anyakönyvvezető érkezéséig tudsz rajta változtatni is.

Ahogy megvan a baba pedig bebattyogsz a bíróságra gyerektartásért.

Kb pont ilyen egyszerű. Bár egyszerűbb lett volna egy ekkora faéknek nem gyereket szülni.

szept. 11. 07:21
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Ja, te nem szaladnál haza? És azon túl, hogy apuka rögeszméseb ragaszkodik a névhez, azt is felfogtad az írásból, hogy azzal zsarolja a kérdezőt, hogy ha nem az lesz a gyerek neve, akkor őt a gyerek onnantól nem érdekli? Neked ez is tök rendben van?

Kb. mintha azt mondaná a kedves párocskád, hogy ha holnap elsózod az ebédjét, kib*sz, mint macskát szarni, és hozza helyetted a Jucikát, mert jobban főz meg az ágyban is jobb.

Te meg ebből azt szűrnéd le, hűha, akkor mostantól oda kell figyelnem, hogyan főzök!

szept. 11. 07:35
 23/37 anonim ***** válasza:
17%

21

Ez nem így működik. Onnantól, hogy még van az apasági, az apanakmis UGYANOLYAN jogai vannak, mint az anyának.

szept. 11. 07:48
 24/37 anonim ***** válasza:
78%

23!

mire gondolsz? hol nem állja meg a helyét a 21es hozzászólás?

szept. 11. 07:51
 25/37 anonim ***** válasza:
95%

Házasok vagytok, vagy sem? Gondolom nem, mert ha azok lennétek, nem kellene apaság nyilatkozatot aláírnia.

Így legalább nem kell válási papírokat benyújtani, menekülj. Később majd miben fog neked parancsolni? Hogy kötelességed szoptatni 1 évig, akkor is, ha nincs tejed, és üvöltve próbálsz a fájdalomtól szoptatni? Hogy mikor mehetsz vissza dolgozni? Stb.

Ha nem vagytok hazasok, akkor apasági per. DNS teszt kell majd, ha igazolja, hogy ő az apa, gyerektartás fizetésére kötelezik.

Sajnálom kérdező, hogy kifogtál egy ilyen embert, nem lesz egyszerű közösen nevelni így a gyereket.

szept. 11. 09:04
 26/37 anonim ***** válasza:
88%
*Mert a gyerek az övé is, lesz láthatása, nyilván kérni fogja a bíróságon, nem fogod tudni tiltani, ha nagyobb lesz, viheti a gyereket hétvégéken stb. De az még odébb van.
szept. 11. 09:05
 27/37 anonim ***** válasza:
93%
Megmondanám neki, hogy oké, János lesz. Majd miután aláírt, húznék a fenébe tőle, és azt a nevet diktálnám be a kórházban, amit akarok.
szept. 11. 09:32
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

#23 itt nem a jogokkal van baj, hanem a kötelességekkel.

Apa a kötelességeit feltételhez köti, ami ha nem teljesül, akkor nem is érdekli, kvázi neki nem is kell a gyerek, csak ha az ő kersztnevét (!) viseli, és nincs kompromisszum.

Felnőtt embertől elég gáz.

szept. 11. 09:59
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy olyan kompromisszumba sem képes belemenni valaki, hogy két keresztneve legyen a gyereknek - mondjuk abba sem, hogy a János az első keresztnév, de utána van egy másik keresztnév is, akkor onnantól nem is akarnám, hogy a nevére vegye, ilyen alakkal meg alapvetően nem maradnék együtt kapcarongynak. Milyen apa lenne az ilyenből? Már egy párkapcsolathoz is szükséges egy jól fejlett kompromisszumkészség, a gyerekneveléshez meg főleg nem árt - így nem néz ki boldog családi élet, az biztos.
szept. 11. 11:37
 30/37 anonim ***** válasza:
91%

Hú az elején az én páromnak is volt egy ilyen kattanása.

De én megmondtam, hogy nem lesz az 1 millió 665.234-dik Kovács László... Csak példa de ugyanilyen tucat neve van.

Megmondtam, hogy ha nem tudunk megegyezni, akkor én döntök, úgyis engem kérdeznek a kórházban, és akkor lehet olyan neve lesz ami neki nem tetszik. Kompromisszumként mondtam, hogy lehet ez a második keresztneve de az életben soha senki nem fogja így hívni, csak formalitás.

Így hát a 4 fiútestvére közül csak ő lett az, akinek a nevét nem örökölték meg :D Hála istennek...

De egyébként azért ekkora cirkuszt nem csinált és imádja a gyereket.

szept. 11. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!