Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a gyerekem...

Mit tegyek, ha a gyerekem apja csak akkor hajlandó a nevére venni a babát, ha az ő keresztnevét kapja, de én ezt nem szeretném?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg 23 hetes kismama vagyok és tanácsért jöttem hozzátok, mert nagyon el vagyok keseredve.

A baba apukája ragaszkodik hozzá, hogy a kisfiúnk a János nevet kapja, mivel az őt is úgy hívják, meg az apját is úgy hívták, azt mondta ha nem így lesz akkor nem hajlandó a nevére venni és apasági nyilatkozatot sem tesz. Én kompromisszumként felajánlottam, hogy második keresztnévként megkaphatja a Jánost, de szerinte vagy csak Janika lesz, vagy felejtsük el egymást, akkor nem érdekli tovább a baba…

Mivel kitartok az én álláspontom mellett, hiszen nekem is jogom van beleszólni hogy hogyan fogják hívni a babát, ezért napok óta szinte hozzám se szól…

Azon gondolkodom ha így áll hozzám hazaköltözöm inkább a szüleimhez.

Nagyon elkeserítő ez a megnyilvánulás tőle, szerintetek mi lenne a helyes döntés ebben a helyzetben?

szept. 10. 21:27
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
49%
#8 nem töltöttem ki semmit
szept. 10. 22:23
 12/37 anonim ***** válasza:
89%

Menekülj, szüleidhez! Komolyan mondom. Zsarol, semmibe vesz, ezzel mindent elmondtam. Az ilyen sem férjnek l, sem apának nem való.

Bíróság, neked kizárólagos felügyeleti jog, ő meg fizetheti a gyerektartást. Ha ellenkezik, apasági teszt lesz, mert úgy sejtem, nem vagytok házasok.

Nem kell semmilyen apasági nyilatkozatot aláírnia... csak az ügyvédet, perköltséget fizetnie. Ő jár szarul.

szept. 10. 22:24
 13/37 anonim ***** válasza:
96%
A pasi most a baba nevével zsarol, később az anyja meg ő mondja meg, mit adhatsz neki, hogy neveld, mikor és hova megy óvodába és te maradsz bentlakó szolgának a fia mellett. Költözz el és ne is írass apaságit vele. Ha születése után eltelik egy év, már nem támadhatja meg és így jogot sem formálhat a gyerekre. Ne engedd a gyereket a pasi közelébe később sem, ha ilyen uralkodó bunkó típus.
szept. 10. 23:02
 14/37 anonim ***** válasza:
92%
#11, nem tudom nàlatok hogy megy, de errefelé jön a kórházba az anyakönyvi hivatal munkatársa és elkér iratokat, illetve kitölt dokumentumokat, az anya meg aláírja. Nem az alapján anyakönyvezik a gyereket, amit a szülésznő ráírt a karszalagjára bemondás után. Tuti, hogy egyik eu-s országban sem egy foghegyről odavetett név kell csak az anyakönyvezéshez.
szept. 10. 23:06
 15/37 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező ne a szüeidhez menj inkább albérletbe. Ha szét is mentek, a szüleid gondolom dolgoznak ne terheld meg őket a folytonos gyereksírással
szept. 11. 05:40
 16/37 anonim ***** válasza:
6%

Mikora megszületett a lányom megkérdezték Mi lesz a never megmondtam szülésznö Meg rá irta a karszalagjára ,utána másnap jött AZ anyakönyvezetö és megkérdezte Mi legyen a neve a gyereknek én Meg elmondtam Oda adtam kért papirokat és kész.

Én egy név miatt nem szaladnék vissza anyucihoz ha amugy ezen kivül nincs gond páromal férjemel. szülészeten amugy IS téged kérdeznek Meg ugyhogy mondhatod hogy gyerek neve Pl:pista jános legyen és AZ lesz aztán késöbb kialakul hogy melyik nevet használjátok igazábol.

Nálunk IS férjem a lányunknak AZ én nevemet szerete volna adni én Meg egy másikat igy mikora megszületett lányunk mindkétt nevet megkapta viszont végül használatban csak a második keresztnevet használjuk.

szept. 11. 06:03
 17/37 anonim ***** válasza:
91%
Menekülj, ez döbbenet :( vagy mondd neki, hogy okok, persze, írja alá a papírt, aztán hagyd el. Persze nyilván ne a szüleid nyakára, ugye nem csupasz fenékre akarsz babázni?
szept. 11. 06:47
 18/37 anonim ***** válasza:
0%
Nos, azért azt nem árt tudni, hogy az apasági pert csak és kizárólag azt dönti el, hogy a gyerek anyakönyvi kivonatába az apa neve bele kerüljön, arra nem lesz kötelezhető, hogy a gyereknek a vezetéknevét adja. Ehhez külön kérelem kell és itt azt se szabad elfelejteni, hogy a bíróság ugyan dönthet úgy, hogy a gyerek az apja vezetéknevét fogja viselni és bizony Alsokismackofalvi lesz, de azt is döntheti mellé, hogy bizony János lesz a keresztneve.
szept. 11. 07:01
 19/37 anonim ***** válasza:
43%

"Bíróság, neked kizárólagos felügyeleti jog, ő meg fizetheti a gyerektartást. Ha ellenkezik, apasági teszt lesz, mert úgy sejtem, nem vagytok házasok."

Az azért meg van, hogy ha nincs apasagi nyilatkozat, akkor a férfi hivatalosan nem apa, ergo semmi köze ehhez q bíróságnak, hiszen hivatalosan csak az anya q szülő. Ja, így tartasdij sincs. Ha apasagi per indul, akkor lehet felügyeleti jogot és tartasdijat kérni

szept. 11. 07:03
 20/37 anonim ***** válasza:
90%
Te jóságos ég, ha nem kamu ez a kérdés, ilyen emberek tényleg futkaroznak közöttünk??
szept. 11. 07:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!