Mit tegyek, ha a gyerekem apja csak akkor hajlandó a nevére venni a babát, ha az ő keresztnevét kapja, de én ezt nem szeretném?
Sziasztok!
Jelenleg 23 hetes kismama vagyok és tanácsért jöttem hozzátok, mert nagyon el vagyok keseredve.
A baba apukája ragaszkodik hozzá, hogy a kisfiúnk a János nevet kapja, mivel az őt is úgy hívják, meg az apját is úgy hívták, azt mondta ha nem így lesz akkor nem hajlandó a nevére venni és apasági nyilatkozatot sem tesz. Én kompromisszumként felajánlottam, hogy második keresztnévként megkaphatja a Jánost, de szerinte vagy csak Janika lesz, vagy felejtsük el egymást, akkor nem érdekli tovább a baba…
Mivel kitartok az én álláspontom mellett, hiszen nekem is jogom van beleszólni hogy hogyan fogják hívni a babát, ezért napok óta szinte hozzám se szól…
Azon gondolkodom ha így áll hozzám hazaköltözöm inkább a szüleimhez.
Nagyon elkeserítő ez a megnyilvánulás tőle, szerintetek mi lenne a helyes döntés ebben a helyzetben?
Menekülj, szüleidhez! Komolyan mondom. Zsarol, semmibe vesz, ezzel mindent elmondtam. Az ilyen sem férjnek l, sem apának nem való.
Bíróság, neked kizárólagos felügyeleti jog, ő meg fizetheti a gyerektartást. Ha ellenkezik, apasági teszt lesz, mert úgy sejtem, nem vagytok házasok.
Nem kell semmilyen apasági nyilatkozatot aláírnia... csak az ügyvédet, perköltséget fizetnie. Ő jár szarul.
Mikora megszületett a lányom megkérdezték Mi lesz a never megmondtam szülésznö Meg rá irta a karszalagjára ,utána másnap jött AZ anyakönyvezetö és megkérdezte Mi legyen a neve a gyereknek én Meg elmondtam Oda adtam kért papirokat és kész.
Én egy név miatt nem szaladnék vissza anyucihoz ha amugy ezen kivül nincs gond páromal férjemel. szülészeten amugy IS téged kérdeznek Meg ugyhogy mondhatod hogy gyerek neve Pl:pista jános legyen és AZ lesz aztán késöbb kialakul hogy melyik nevet használjátok igazábol.
Nálunk IS férjem a lányunknak AZ én nevemet szerete volna adni én Meg egy másikat igy mikora megszületett lányunk mindkétt nevet megkapta viszont végül használatban csak a második keresztnevet használjuk.
"Bíróság, neked kizárólagos felügyeleti jog, ő meg fizetheti a gyerektartást. Ha ellenkezik, apasági teszt lesz, mert úgy sejtem, nem vagytok házasok."
Az azért meg van, hogy ha nincs apasagi nyilatkozat, akkor a férfi hivatalosan nem apa, ergo semmi köze ehhez q bíróságnak, hiszen hivatalosan csak az anya q szülő. Ja, így tartasdij sincs. Ha apasagi per indul, akkor lehet felügyeleti jogot és tartasdijat kérni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!