Hova ment el ez a világ?
Tudom, hogy megosztó leszek, de annyira kikívánkozik már..
Szóval a telefon, meg az okos eszközök. Én most értettem meg azt a kijelentést/kérdést (ami nyilván nem erre irányul, hanem a megélhetésre, az is eléggé szomorú, hogy ilyen nehéz már egy átlagos életet is felépíteni, de most nem arra gondolok), hogy "Erre a világra?" Biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ennyire utálja ezt a telefonos világot. Nem is lenne azzal baj, hogy felnőtt emberek néha nyomják.. bár sokszor a felnőtt társas kapcsolatokat is tönkreteszi szerintem, de a gyerekeket miért kellett belevonni? Nekik már nem lesz olyan gyerekkoruk, mint nekünk, hogy kint játszunk játékokkal, egymással, figyelünk egymásra, BESZÉLGETÜNK sokat. Én a saját gyermekemet szeretném távol tartani tőle, amíg lehet, de így eléggé nehéz, még ha én nem is nyomom mellette, mert a környezetünkben nyomja felnőtt, gyerek, mindenki. Ami kiverte nálam most a biztosítékot, hogy egy 7!!! hónapos gyerek kezében láttam..
Hát jó, hogy már akkora telefonok vannak, hogy nem fér át az ember hüvelyén keresztül az anyaméhbe 😒
Én is most arról írok, tudom, itt most főleg a gyerekekről volt szó, de nyilván az is hiányzik, mikor még mi is csak Snake-eltünk meg telefonáltunk rajta..
Elnézést az összevisszaság miatt!
Ugyan már. A telefon már az élet része fejlődik a világ. Attól még a gyerek gyerek marad. Fiam is játszik online a barátaival, meg sokat beszélgetnek. ( mi telefonon beszéltünk anno, ők online).
Ha van lehetőség egy percet sem gondolkodnak, hogy személyesen találkozzanak és hülyéskedjenek. De mivel a legtöbb barát messze lakik, nyáron sokan sok felé vannak, így ilyenkor ez ritkább.
A te gyerekedet úgy neveled ahogy akarod, de abba nem szólhatsz bele ha más másképp akarja és pl telefont ad a 7 hónapos kezébe, már ha igaz.
De majd te is meggondolod magad, amikor egész nap nem tudod elérni a gyereket mert nem vettél neki telefont, és aggódsz érte, de a társai is simán fogják szekálni amiért " nyomi" , " csöves" hogy nincs neki ami nekik van.
Engem is csúfoltak ilyenekkel a középiskolában, pedig akkor még csak 2000ret írtunk, ès meg nem volt mobilom amikor az osztály 95%-ának már igen. Se márkás ruháim, ami szintén szúrta a kis mocsadékok szemét.
Majd magyarázd el neki a dolgot, hogy te máshogy szeretnéd nevelni mint a többi gyereket a szülei. Ő csak annyit fog majd belőle megérteni, hogy miattad bántják a társai.
A mi nagyszüleink is sóhajtoztak, hogy hová fajult a világ, miért bámulják a fiatalok a tévét, ráadásul egyre több csatorna van, amelyeken ömlik a hülyeség, a mai fiatalokat nem érdekli a kultúra, műveletlen suttyók, na meg nekik annak idején a keringőt tanították, a mai fiatalok meg, atyavilág, diszkóban rázzák a s.ggüket, és milyen igénytelen zenéket hallgatnak, mi lesz így a világgal, bla bla bla.
Most pedig ugyanaz megy, csak más témákban. Mondjuk szomorú, hogy már a huszon- és harmincasok is nyomják ezt a "bezzegazénidőmben" szöveget, mintha nem sok ésszel megáldott nyolcvanévesek lennének.
Minden újdonságnak lehetnek negatív hatásai, ha nem jól használod. És van rengeteg előnyük is. Utóbbiakra kellene inkább fókuszálni.
Azt elfelejtettem írni, hogy nem szerettem volna vitát indítani semmiképpen!
Persze tudom, hogy nagy részben rajtunk, szülőkön múlik, főleg az első 3 éve, bár ha nálunk nem is látja, a környezetünkben már kb. mindenhol, ahogy kedves 3-as is írta.. orvosnál, boltban is akár, rokonoknál. És igen, sajnos mégis azok a gyerekek szívnak, akiknek a szülei próbálják távol tartani ettől az egésztől. Azt sem írtam a kérdésnél, hogy én nem kifejezetten a 10 év körüli gyerekekről beszélek/írok, nyilván nem lehet már olyan korban igazán megtiltani, mikor tényleg mindenki azon vesz már lassan levegőt. Én is gépeztem 13 évesen. De azért pár éve ez még nem volt, hogy a fejlődésben lévő kis totyogósok is már azzal szaladgálnak. Engem ez elszomorít. Szerintem azért a könyv/nintendo/számítógép is másabb volt, mert hazamentél, leültél játszani vagy msn-ezni, de legalább nem egész nap azt nyomtad.
Ez a Snake nagyon megragadt 😀 (*Snake-eztünk, nem Snake-eltünk, csak hajnalban nem ment az írás) Egyébként 1 kezemen meg tudom számolni mennyit játszottam vele, csak arra céloztam, hogy még nem volt ilyen okos egy telefon.
Lassan tényleg nemsokminden marad 4-es! Lehet öreges, de hát már nem mai pipi vagyok 😁
Kedves 5! Teljesen jogos, erre nem is gondoltam 🤣
8as! Megértelek, én is kicsit introvertált vagyok, jó néha "elbújni", igen! Nem gondolnám, hogy magányos vagyok, hiszen itt a családom, remélem ez így is lesz még nagyon sokáig, csak engem ez frusztrál, hogy próbálom azt a világot megmutatni a gyermekemnek, amiben én is felnőttem, de mivel mindenhol a telefont látja, ez egyre nehezebb.
9! Én minden nyáron lent voltam akkori osztály- és évfolyamtársakkal játszótereken, erre-arra, ami igen ilyen 13-14 évesen csökkent a gép miatt is, de én most a kicsikről írtam inkább a kérdést. Az a szó szerinti gyerekkor. A tinédzserkor az más, őket már tényleg nem lehet eltiltani.
Kedves 10-es! Hát ez elég szomorú 😞 ettől féltem, hogy már oviban is ez lesz. Nem gondoltam, hogy már itt tartunk, de ezek szerint akkor mégis.. Szegénykém 😞
12! Nem is szóltam én bele senki életébe! Gondolom egy óvodást vagy kisiskolást eddig is ezért az anyukája az óvónőn/tanárnőn keresztül! Nagyobbként már más téma. Akkor majd szépen elküldöm őket melegebb éghajlatra! Szóval szerinted azért kellene telefont adni egy 6 éves kezébe, hogy ne csúfolják mások? Elég szr már a világ ebből a szempontból ahhoz, hogy más miatt megtegyék.
13! Hát a tv ma már tényleg nézhetetlen, nagy ritkán van benne valami értelmes. A mai zenei repertoárral is hasonlóan érzek 😅
Felnőtteknél vannak előnyei, de én még mindig azt mondom, hogy a kicsiknél ez inkább hátrány, mint előny.
Nem vagyunk egyformák, mindenkinek megvan a véleménye, én ezt tiszteletben is tartom, ha nem mindenkinek ugyanaz, mint az enyém.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szerintem teljesen mindegy mivel játszik egy 7 hónapos gyerek...
Neki ezek csak formák meg színek, semmi több...
Kicsit drágább buli, ha a telefont rágja meg később mint egy fakockát, viszont legalább egyiket sem tudja lenyelni!
Zenél csilingel, szines stb..
Egy párhónapos / éves gyereknek ennyi az okostelefon is, aki ebbe többet képes belelátni az pedig igencsak natív nameg szentimentális is!
Online a világ, nem személyes?
Naés?!
Ugyanolyan hazug, mint rég volt!
A csomagolás lehet más, a világ meg az emberek attól még nem változnak...
"Szóval szerinted azért kellene telefont adni egy 6 éves kezébe, hogy ne csúfolják mások?"
Erre meg már csak annyit mondanék, hogy régen matchbox vagy barbie ma meg okostelefon...
Na itt látszik hogy van baj a fejekben. Szakemberek mondják (hiába) hogy káros nem csak a telefon de már maga a képernyő bámulás. Főleg 2 éves kor alatt. Csomó mindenben látszik is a káros hatása. Mégis van aki nem hisz senkinek és semminek.
Más volt azért annak idején a tévé. Azt nem lehetett mindenhová magaddal vinni. Ma már a babakocsiban is a gyerek kezében a telefon.
Nagyon elkorcsosul már a világ. Fontosabb hogy a gyerek nyugton legyen és k.ssban mint hogy neveljék. Aztán csodálkozunk hogy a fiatalok már most se tudnak helyt állni az életben.
De ember! Régen nem voltak "megmondó szakemberek", meg Brit tudósok se!
Én a nyolcvanas évekbe születtem...
Tudod mivel játszottam?
Ablakmosós flakonnal, mert piros vagy sárga volt...
Port raktam bele meg kavicsokat az utcáról, összeráztam, és kinyomkodva "füstöt" imitáltam vele, mintha szivaroznék 😂🤷♂️
Szóval a "megmondómédia" meg a "Brit tudósok" is károsak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!