Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetek, hogy a láthatáson...

Mit tehetek, hogy a láthatáson ne csinálja ezt az apa a gyerekemmel?

Figyelt kérdés

5 évesen GTA-t játszik 2 hetente hétvégén az apjánál, ahol nőket üt a játékban. Rengetegszer szóltam az apának emiatt, de nem változtat, a gyerek itthon mindig elszólja magát. Félek, hogy egy idő után manipulálni tudja majd, hogy véletlen se szólja el itthon magát erről.

Az apa is egy bántalmazó, azért hagytam el, mert terhesen is ütött, viszont a lelki bántások mindennaposak voltak. Nem szeretném, hogy a fiam is olyan legyen, mint ő. Tudok tenni bármit is? (Beszélni vele felesleges, szerinte én nem mondhatom meg mit csinál ott a gyerekkel) de egy 18+os játékot adni neki, ahelyett hogy rendesen játszana vele, szerintem ez már túlmegy minden határon. Elegem van, hogy a mai napig semmibe veszi a kéréseim. Legszívesebben megszüntetném hogy láthassa, de gondolom ez nem lehetséges, pedig hiába nem bántja fizikailag, ez és a manipulációi, hazugságai is bántalmazás a gyerek felé én úgy gondolom. Mit tudok tenni ezügyben???

aug. 25. 18:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%

Eddig a 2 válaszoló válasza a leghasználhatóbb. Ha tiltod, akkor csak azt éred el, hogy hazudni fog. Amúgy majd kérd az óvodai pszichológus segítségét is.

A bántalmazós dologról meg... A legjobb baratnőm összejött egy álom pasival. Még a szülei is a s*ggét nyalták, hogy milyen tökéletes ember. Aztán a baratnőm terhes lett. Kb félidőtől elkezdett panaszkodni, hogy a párja mennyire megváltozott, de csak mikor kettesben voltak. Mikor a családdal akkor még elbűvölőbb volt mint addig. Szegény barátnőm a szülésig totál kikészült lelkileg, mert még a saját szülei is azt mondták, hogy ő a túlérzékeny, meg hisztis, biztos, hogy nem ütötte meg, csak túloz stb. Na, mikor megszületett a pici és hazavitték, a nagyszülők szerették volna megnézni, mire apuka közölte, hogy "Húzzanak a f*szba!" és mikor a nagymama csak erősködött, akkor kapott egy olyan maflást, hogy ijedtében bepisilt. Párszor még a nagypapát is megegyengette, de soha nem maradt fizikai nyoma. A nagyobb családi rendezvényeken a fickó olyan bűbájos volt, hogy az ember ki nem nézte belőle ezt a viselkedést. Mikor végre megszabadultak tőle persze már az újabb csajhoz cuccolt át, aki még a barátnőmet ócsárolta, hogy hogyan lehet ilyen hazugságokat terjeszteni szegény emberről. Na, most hamarosan ő is szülni fog és mintha már sokkal romosabb lenne, mint előzőleg és a "szegény ember" monológokkal is leállt. Valószínűleg ő is megismerte az igazi arcát.

Sajnos vannak nagyon jó színészek vagy inkább pszichopaták, akik mesterei mások megtévesztésének.

aug. 25. 21:19
 12/21 anonim ***** válasza:
20%
Én azért meghallgatnám a másik oldalt is.
aug. 25. 21:35
 13/21 A kérdező kommentje:

Ha meghallgatnád a másik oldalt, ugyanazt kapnád amit előttem leírtak. Ő a tökéletes! Sose bántott senkit! (Az exeit is előttem, mint késobb kiderült, illetve lelkileg alázza a mostanit is, mivel a gyerek miatt vele beszélek elsősorban, és neki is elege van már most) a fiam szerint őt is megütötte, a csaj ezt nem erősitette meg, de a gyerekemnek hiszek, hiszen tudom milyen az apja.

Te meg kedves utolsó addig hallgatnád a másik oldalt amíg teljesen lenyűgözne, aztán miután megkapott tönkretenné az életed!

aug. 26. 07:15
 14/21 anonim ***** válasza:
48%

Én nagyon átérzem a dolgot, és iszonyú szerencsének élem meg, hogy a gyerekem nem tart kapcsolatot az apjával.

Amit én csinálnék: Rászabadítanám az ovisokat/fejlesztőket a gyerek apjára, sajnos te ebben nem tudsz segíteni, hívassák be és mossák a fejét. Na nem hiszem, hogy ettől változna, hisz nyilván baja van, de ha mást nem is, legalább szórakoztatna, hogy szivatják az oviban kellemetlen beszélgetés gyanánt, illetve tuti örömmel látnák a szülőin is az ezt az eltanult gyerekek felháborodott szülei:)))

Nem kell elvinned a balhét, vigye el a sajátját, te pedig mented, ami menthető. Így nyugodt lelkiismerettel, elégedetten élhetsz, ő meg szívhat a saját betegsége miatt.

A gyerekkel nézess rengeteg mesét kompenzálásképp, illetve olvass neki. Mivel 5 éves, olvashatsz neki ruminit, az nagyobb kaland, vagy geronimo stiltont, ezeket viheti is magával apás hétvégékre. Én olyan 9 évesen "vertem a kvákat pénzért" a gtaban, meg az öreg néniket, tökéletes magatartásom volt végig, ha ez segít, kicsit sem voltam verekedős. Akiben van hajlam, az úgyis ilyen lesz, de ennyire torzítani nem fog. Annakidején mindenki nézte a híradót meg a 12es korhatáros gyilkosos filmeket, túléltük, max pár rémálom. Én a szókincse miatt aggódnék, viszont előnye, hogy jó szemkéz koordinációja lesz, erre mindenképp tudtok építeni valami sportot, pl pingpongot/csocsót.

aug. 26. 10:33
 15/21 anonim ***** válasza:
38%

A gyermekjóléti ilyenkor nem tud segíteni? Ha ez kimeríti a gyerek lelki jólétének veszélyeztetését, mert rosszra tanítja?

Talán valaki hozzáértőbb meg tudja mondani, ez részemről csak egy ötlet volt.

aug. 26. 12:41
 16/21 anonim ***** válasza:
15%

Te amúgy hülye vagy, kérdező?

Megüt téged és nem mész feljelenteni?

Megüti a gyerekedet és nem mész sehova, se gyerekvédelemhez, se bírósághoz?

aug. 26. 12:48
 17/21 anonim ***** válasza:
#15 Te álomvilágban élsz. XD
aug. 26. 12:49
 18/21 anonim ***** válasza:
34%
Mivan 16os férfi vagy?
aug. 26. 12:54
 19/21 anonim ***** válasza:
48%
Ennyi idősen már különleges kivégzéseket hajtottam végre a Mortal Kombatban, sosem bántottam senkit, sőt, extrém módon béke párti vagyok és mélyen elítélem az erőszakot a bűnözést, mert így neveltek attól függetlenül hogy többek között a GTA is szerves része volt a gyermekkoromnak. Inkább az a súlyos probléma hogy a való életben is bántalmazást lát.
aug. 26. 14:26
 20/21 anonim ***** válasza:
A mi régi gtank és a tekken vagy a mortalkombat nem ilyen volt, és egész más "küzdősportot" imitálni pixeles játékkal, mint amik manapság mennek. Hatalmasat változott a világ.
aug. 26. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!