Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férfiként nagyon szeretnék...

Férfiként nagyon szeretnék gyereket, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Egy teljesen átlagos külsejű, egyedülálló, diplomás Bp-i mérnök férfi. Az "jófiú", "aranyos" férfi, akit a nők csal barátnak akarnak. Mert nrm vagyok agresszív, bunkó, nárcisztikus. Rengeteg lánybarátom is van emiatt.

49 vagyok, és tényleg azt hittem, hogy egy ilyen férfire vágynak a nők. De valahogy mindig radar alatt maradtam. Pedig tudok udvarolni, volt több párkapcsolatom is. Igaz abszolút nem az a macsó alfahím vagyok.

És az utóbbi években elkapott a pánik. Egyszerübben nem értem, hogy nálamm bénabb férfiaknak családja van. Még azon férfi ismerőseimnek is, akik ütik vágják a parjukat, vagy megcsalják.

De annyira szeretnék, hogy már abban is benne lennék hogy teljesen egyedül felneveljem. Az sem érdekel ha teljes életem és mindenem erre rámegy. Vagyonom úgy is van hozzá, vagy 2 családra valót összehordtam/örököltem... hiszen úgysem volt senkire akire elköltsem. Én meg rongyrázó sem vagyok.

Még az Ukrán háború kirobbanása előt taláktam ott egy teljesen legális intézményt, ahol kiválasztott (orvosilag ellenőrzött) béranya tudna gyereket szülni nekem, aki végül X honap nevelés után lemond róla. Ez lett volna 12 millió Ft akkor. De aztán jött a haború.

Itthon is egy hasonló témájú fórumon egy csaj írt, hogy ugyanezt 3-4 millió Ft-ért megteszi. Csak aztán végül más élt a lehetőséggel.

Egyszerűen nem értem. Egy csomó lány barátom lecsúszott a gyerekről, mer nem talált megfelelő férfit. (Amugy inkább azt mondanám senki nem volt elég "jó".). Egy csomó férfi is van aki szeretne gyereket. Sőt sok nő bassza el olyan férfival az életét és fut ki az időből, mert a férfi nem akar gyereket csak hitegeti.

Miért nem a megfelelő emberek állnak parba?

Mit tennétek? Nem akarok gyereke nélkül maradni. BÁRMIT, de már tényleg bármit megtennék.

És néha azért folytogatja a sírás a torkom, mert tényleg egy olyan ember vagyok aki tók empatikus, mindenkinek segítek, mindenkivel kedves vagyok, a légynek sem ártok. És nem érdemlek megy csak egy gyereket az élettől??? Ez annyira elmszomorító.

Ráadásul az állam több gyereket szeretne, nekem meg egy fillér támogatas nem kellene ehhez az államtól. És állítóag a béranyaság bezzeg bűncselekmény... ehhez is csak gratulálni tudok a törvényalkotóknak amúgy.

49/F

aug. 21. 08:36
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%

"És ezért nem értem nekem miért nem "jár".

50 éves korodra azért illett volna megtanulni, hogy az élet ilyen, igazságtalan. Alanyi jogon semmi nem jár, minden szerencse és/vagy befeketetett energia kérdése.

Van, akinek nem jutnak normális, szerető szülők. Van, akinek nem jut jó munka, pénz, örökség. Van, akinek nem jut egészség. Van, akinek nem jut párkapcsolat, csslád. Van, akinek ebből több dolog nem jut, és van, akinek minden.

aug. 21. 09:47
 12/47 anonim ***** válasza:
30%

Végig olvastam minden választ.

Meg lehetne úgy próbálni, hogy keresni egy olyan nőt, aki megszüli a gyereket, ott él veled egy házban és neveli veled de mégis külön vagytok vagy ahogy megbeszélitek.

Mielőtt támadnátok, próbáljatok megérteni

Mi más országból jöttünk és van az az élethelyzet, hogy ez jó megoldásnak tűnik.

Vannak nők akiknek nehézséget okoz a gyereke nevelése anyagi okok miatt. De ha ez az úr biztosít neki lakhatást meg biztonságot és még láthatja is a közös gyereket beleegyezik.

Biztos lehet valami szerződést írni.

Nekem rendezett az életem, de sok nő társamnak a mi országunkból nem az sajnos.

aug. 21. 10:22
 13/47 anonim ***** válasza:

Két egyedülálló nő is van a baráti társaságunkban, akiknél nem lett gyerek, 40 körüliek, ellenben éppen abban a pánikban vannak, mint te.

Szerintem igenis létezik ilyen, csak nincs meg a felülete, ahol ezek az emberek ismerkedhetnek, mellesleg azért jogi kérdéseket felvet, hogy hogyan is szeretnéd ezt kivitelezni. Most azon lépjünk túl, hogy érzelemmentesen szexelni havi 2-3-4-szer azért nem olyan nagy buli és ez azért sokáig mehet... De oké, szül valaki neked egy gyereket közös megegyezéssel. Mivel ugyanannyira akarta, mint te, két hetente láthatnád a gyerekedet, hétvégén. Ez akkora buli lenne neked? Nem hiszem, hogy erre vágynál.

Én egyébként 25 évesen kötöttem ilyen egyezséget egy haverommal. Ha 35 leszek (ő meg akkor 39) és egyikünknek sem lesz kilátása saját gyerekre, akkor lesz közös. Jövőre töltöm a 35-öt, most fog megszületni a második gyerekünk a férjemmel. A srácnak az első a feleségével. Jó barátok vagyunk, konkrétan a férjem is tud róla, hogy volt köztünk egy ilyen megállapodás. Az élet szerencsére máshogy hozta. :) Imádom a srácot, de azért így gyerekkel már teljesen máshogy látom a nehézségeit annak, hogyha egy gyerek nem szerelemből születne.

Azért abban egyetértek másokkal, hogy már kicsit későn kezdesz ezen agyalni... Már pont olyan korban vagy, amikor a korodbeli nők ebből régen kifutottak. Akinek eddig nem lett gyereke, annak már nem is lesz. Aki még illene hozzád korban, az a 30-40-es korosztály, akik ha egyedülállók is, zömében már jó nagy batyuval rendelkeznek. Sérültek korábbi kapcsolatban, akár van is 1-2 gyerekük, jó eséllyel nem is akarnának többet vállalni stb. A 20-as korosztály meg nem az 50-esekre bukik azért nagy átlagban, valljuk be.

aug. 21. 10:30
 14/47 anonim ***** válasza:

Kérdező, ezen 10-15 éve kellett volna komolyabban agyalnod és adott esetben valamit tenned ellene.

Akkor még lett volna időd pl. pszichológusnál éveket eltölteni, hogy rájöjj, miért utasítanak vissza a nők.

Ill. akkor még lett volna értelme elvált, kisgyerekes nővel összejönni, aki adott esetben veled vállalt volna közös gyereket. Most már nagyjából lecsúsztál mindezekről.

aug. 21. 10:40
 15/47 anonim ***** válasza:

Egyáltalan nem volt olyan nő, aki szült volna neked (kapcsolatban), csak te kosaraztad ki valamiert? Vagy valaki(k), akivel kapcsolatig sem jutottatok, mert neked nem tetszett?

Leggyakrabban az a gond, hogy az emberek pont egy kicsit mindig jobbat akarnak, mint ami "jutna". Vagy szimplan balszerencse, hogy az embernek pont az a nő nem tetszik, akinek ő igen.

aug. 21. 10:44
 16/47 anonim ***** válasza:
59%
Én nőként voltam hasonlóan. Akik tetszettek, mind házasok voltak, már huszonéves koromban is... akiknek én jöttem be, azok meg nekem nem. Végül megvártam, amíg elválnak a házasok... na nem úgy értve, hogy konkretan valakire vartam, hanem a 40-es 50-es pasik egy jó resze mar elvált, es mikor én is idősebb lettem, akkor vegre szembejött a nagyő, aki akkor mar 45 volt. En 38. 40 evesen szültem. Addig gyakorlatilag nem volt ertelmes kapcsolatom. A kislányunk 6 eves, eddig minden a legnagyobb rendben.
aug. 21. 10:52
 17/47 A kérdező kommentje:

#13:

Örülök hogy mindkettőtöknek sikerült.

Értem én ezt a szerelem dolgot. Nyilván én is rengetgszer voltam szerelmes, és vagyik is még néha, ha úgy hozza sors. És látm is hogy társadalomban ez a szerelem dolog milyen magas piedesztára van emelve. Ha nincs, nem sikerül. Emberek még a legvágyotabb dolgoról, a gyerekről is lemondanak.

Ésn is tudom gyerekkorom óta, a legideálisabb állapot ha van szerelem, ha egy életre szól valakivel, és még a szerelem gyümölcse is megvan hozzá. Gyerekkorom óta erre vágytam. Most az más tészta, hogy szerintem ez az ideális állapot, főleg a holtodiglam tartó SZERELEM csak nagyon keveseknek jön össze.

De annak a megértését kérrm. Én nyilván nem nem ideális állapoton gondolkozon, henem egy felemáson, amit a kényszer szül, vagy ha úgy tetszik egy alternatív megoldáson.

Úgy gondolom az életben nem csak 100%-osan jó, és 100% rossz megoldások vannak. Ezen a téren sem.

Pont jó hogy a szerelmet hoztad fel. Valószínűleg itt csúszhattam el én is valahol. Akár kapcsolódási próblémán. Akár úgy ahogy mások is írták, nem a megfelelő párokkal hozött össze sors, akik mondjuk nem viszonozták a szerelmet. Vagy nem érezték irántam. Vagy nem eléggé inkább úgy mondanám. És nem is igazán lehet egyik félnek ezt "hibának" felróni. Ha két ember nem passzol, attól nem biztos hogy bárki "hibás". Vagy túl korán mutattam mély érzelem valaki iránt.. ezt is baj. Vagy ha nem. Millió oka lehet.

De ezért írtam is mint egy ötlet, hogy rendben. Akkor félre is lehet dobni szerelmet. Ezt a kommendált "házasságot", már ezer éve is feltalálták. És nem mindig működött rosszul. Nem ideális egy gyereknemzéshez, de vegyük alapul hogy kényszerhelyzet, ahogy fent írtam. És mondjuk pont lenne olyan nő is aki szintén ahsonlóan gondolja. És neki is a TELJESEN ideális helyzet eldobása nem okoz problémát.

Szerintem ez sokkal kevéssbé megvetendő, ha valami oknál fogva működősképes modell, mint ahol olyan családban nőnek fel a gyerekek ahola a szülők elváltak, netán romboló környezetben élnek.

És a "szerelem" mente modell nem működik? Még mindig nem arról van szó, hogy az apuka sanyargajta a családot. Hanem mint ahogy a házasságok jelentős része végződik. Válás, és csak vasárnapi apuka leszek, aki fizeti a tartásdíjat.

De előnyét is tudok mondani. Ha nem is alakul ki mélyebb érzelem (ugyebár simán ennek is megvan az esélye), az érzelemből adódó "veszélyek" sincsenek meg. Például féltékenység... ami azért nem kevés család életét rontja meg.

Most persze mondhatja valaki. Na egy gyerek életével "kísérletezni", alternatív megoldásokon gondolkozni. Mert akik szerelemből, házasságban szülnek gyereket. Ott mi a garancia? Az égvilágon semmi. Pont nyagyjából olyan lutri mint amilyen alternatív megoldásban gyereket szülni, mint amit én vetettem fel. Csak itt mások a kockázatok.

Látom sokan elítélnek, mert próbálok minden lehetőséget mérlegelni. De én legalább szeretnék férfiként gyereket. Rengeteg férfi meg egyáltalán nem szeretne, miközben párjuk meg igen. Nem hiszem hogy ezeknél jobb vagy rosszabb lennék.

aug. 21. 10:59
 18/47 anonim ***** válasza:
Amit 11-es és 13-as leírt, sok igazság van benne. Tényleg nem igazságos az élet, én vakon özvegyen nevelem egyedül a gyerekem, nem lett tesója, pedig szerettünk volna, dehát a sors közbeszólt. Most már biztos nem lesz, mert 40 múltam. Egyébként abba belegondoltál, hogy mielőtt gyereket vállalsz valakivel, azért előtte nem árt, ha legalább 1 évig együttéltek, hogy tényleg működik-e a kapcsolat? A korodbeliek már kicsúsztak az időből, aki még szülhetne neked, korban nem igazán hozzád való, sajnos. Úgyhogy elég valószínű, hogy sajátod már csak akkor lesz, ha rád mosolyog a szerencse és találsz egy kb. 30 körüli nőt, aki nagyon gyereket akar és veled is passzol. Ha nem, maradnak az egyedülálló anyák! Az én gyermekem mit nem adna egy szerető apukáért! Szóval mindenkinek van keresztje az életben, csak másféle!
aug. 21. 11:02
 19/47 anonim ***** válasza:

De ha neked megfelel egy bármilyen nő egy ilyen szeretetlen kapcsolattal, miért nem mész el a szegény sorra és emelsz ki valami fiatal csajt onnan?

Lásd, azt a fideszes polgármestert, aki 70 évesen 18 éves lányr vett feleségül. Ez neked miért nem felel meg?

Egyébként, azt kell megértened, amit írtam: a gyerek iránti vágy nem olyan erős a többségbem, hogy emiatt összejöjjön valakivel, akivel nincsenek érzelmek. Ki akar így élni, ki akar szerinted kényszerből szexelni veled, erre nem válaszoltál, az kb. egy fél megerőszakolás. Szóval érted, mintha most random melléd raknánk valakit, hogy itt van Juli, költözz össze vele.

Illetve, mint mondtam, az olyan nők, akik mindenáron akarnak gyereket, meg tudják oldani, ehhez nem kell összeköltözmiük senkivel.

aug. 21. 11:07
 20/47 A kérdező kommentje:

#15, #16:

Egszerre válaszolok, mert hasonlót vetettetek fel. Teljesen átalgosnak tartom magam, és nem hiszem hogy annyira átlag feletti nőkkel ismerkedtem volna. Igaz persze olyanokra, amikre a férfiak 60%-a is legalább rástartolt.

De igen, ezt én is megállapítottam. Sokan mindig olyan partnerrel próbálkoznak, aki azonban mást keres...

Sokszor ismerkedtem olyan nővel, akinek nem én kellettem. Aki meg neki kellet, annak meg Ő nem kelett. És így tovább :D :D Aztán így ment el mindenki felett az idő.

Igen ez tipkus ismerkedési probléma. Ebben a minden "Játékos" számára azonban vesztes társasjátékban én is részt vettem. Mint a körülöttem lévők 60%-a :D

Persze most könnyű azt mondani: De hát miért nem olyat kersetél, akinek T eis bejössz. Én mindegyikről azt hittem be fogok neki jönni :D :D Ezt ugyan hogyan láthatom előre, amíg az ember nem kezd el udvarolni. Mert nincs üveggömböm. Itt inkább pechnek nevezném a kiválasztást. És mondom. Szerintem nagyon sokan járnak ebben a cípőben, úgyhogy kéretik nem csak rámdobálni a kavicsokat.

De amúgy volt olyan aki nagyon akart gyereket. Akkor sokkal fiatalabb voltam. Nyilván nem láttam előre 20 évet, hogy most hol tartok ezen a téren. Őt igen, én raktam ki, rettenetesen (szinte betegsen) féltékeny volt. Lehet ha van üveggömböm, akkor ebben az esetben másképp döntöttem volna.

aug. 21. 11:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!