Megkérdezitek a gyereket, hogy szeretne e a mamához menni?
Ha nem opció, akkor nem kérdezem meg. Tehát ha már le van beszéve a vacsora, amúgy a gyerek szeret a nagyinál lenni, a nagyi meg nem szeret jönni, akkor inkább azt kérdezem, hogy a tigrist vagy a macit viszi al ós állatnak. Ha annál a nagyinál van aki szívesen jön, akkor lehet kérdezni ilyet.
Főleg, hogy az én fiam szinte mindig inkább ott maradna, ahol van. Nem akar menni, de ha elmentünk, nem akar hazajönni. Nem lenne célszerű a pillanatnyi szeszélyéhez alkalmazkodni.
2024. aug. 18. 17:38
Én tényként szoktam már napokkal előre adagolni a tényállást a gyereknek és lelekesítem. Ha aznap mégis nagyon sírna, nem akarna menni (sosem volt még rá példa), akkor nem erőltetném rá, de azért anyóst sem tuskóznám le azért, mert a saját kényelmét nézi, elvégre ti is pont ezt csináljátok, nem? :)
Elmondjátok anyósnak, hogy akkor így sajnos tárgytalan, mert a gyerkőc most ilyen korszakát éli és vagy beszervezitek anyukádat, vagy nem mentek sehova. Ez ilyen egyszerű.
2024. aug. 18. 17:42
#11 Nyilván, akkor nem viszem, ha a gyerek nem akar, mondhat anyós akármit.
De ezen az oldalon, ha a gyerek a nagyszülőnel alszik, rögtön jönnek a megmondó emberek, hogy én nem passzolom le gyerekem, nem azért szültem stb.
2024. aug. 18. 17:44
Ja, kétévesen még nem volt gond belőle, mert el se tudta mondani, hogy mit akar.
Most meg, hogy már el tudná, szartok a fejére.
Szép!
Nem, én nem bízom erővel senkire a gyerekeket.
2024. aug. 18. 17:45
Megkérdezem, igen. A muszáj nagy úr, de ha csak úgy menne, akkor megkérdem. Mondjuk 4 évesen aludt először a mamánál, az már azért a gyerekkel is megbeszélhető kor, fel tudja fogni. (Mi messze lakunk a nagyszülőktől, így nincs olyan, hogy csak 1 éjszakara. Ha ott alszik, akkor az minimum 2-3 éjszaka, az pedig szerintem főleg megbeszélendő a gyerekkel.) ha nem akarna ott aludni, nem erőltetném.
2024. aug. 18. 17:52
Jó megbeszélni azért, mi is az oka ennek. Ennyiből nem lehet általánosságban tanácsot adni.
2024. aug. 18. 18:00
Ha anyám vigyáz rá, ott alszik. Kész, pont. Én sem szeretnék úgy vigyázni pl a testvérem gyerekére hogy náluk vagyok, főleg nem éjszakára, egyedül, kvázi idegen lakásban. Ha a gyerek nem tud ott aludni akkor el lehet menni érte este aztán hazavinni.
2024. aug. 18. 19:04
Én 3 és fél éves koráig nem adtam oda nagyszülőknek, mert nem akart sehol maradni. Akkor tört meg a jég, amikor wgy látogatásnál ő kérte, hogy maradna aludni és másnap hazajönne. Utána kezdtük el, de ha azt mondta, most nem akar, akkor bem vittük el erővel.
2024. aug. 18. 19:54
Nekünk nem szoktak rá vigyázni a mamák, aludni se aludt ott náluk sosem, de ha csak úgy át akarják vinni, mindig megkérdezem (6 éves, de igazából már régen ez a rendszer van), hogy van-e kedve. Ha nincs, nem erőszakoskodok, tök mindegy mit gondolnak a mamák.
2024. aug. 18. 22:41
20/41 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem, hogy történt e valami és a válasz nem. Én se hinném mivel se anyukamnal se anyosomnal nem szeretne aludni. Hát ez van, nem erőltetem. Azzal nincs baja ha itt vigyáznak rá csak had aludjon az ágyában. Én is szem előtt tartom azt amit a gyerek szeretne.. a férjem gondolja másképp szerinte aludjon a mamánál majd megnyugszik és hozza szokik. Csak én nem ha így látom pityeregni.
További kérdések: