Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok gyereket úgy,...

Marcika1558 kérdése:

Vállalnátok gyereket úgy, hogy albérletben éltek? 35+os pár, sajnos nem volt semmi szülői támogatás, így egy nagyobb megtakarításon kívül nem rendelkezünk más tulajdonnal. Hitelt nem akarunk, mert nemsokára válság lesz.

Figyelt kérdés

2024. aug. 12. 08:32
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
52%

Persze

De itt kb az emberek fele berlemenybe lakik. Teny h siman ki lehet fizetni. Magyarorszagon nem biztos h bevallanal max ha havi 1 milla osszejon a ket fizubol

2024. aug. 12. 10:31
 12/69 anonim ***** válasza:
51%

Persze, lehet vállalni. Mi tavaly vettünk házat, és az is elviszi a világ összes pénzét. Az albérletnek megvan az az előnye, hogy ha megunod simán elkötözöl, és nem kezdesz el fürdőszobára meg konyhára meg csempére pénzt költeni, egyszerűen csak lakást váltasz. Az elmúlt egy évben annyi minden közbe jött, hogy azért eljátszottam a gondolattal, hogy jobb lett volna egész életemben albérletben lakni.

Viszont nem egy lehetetlen küldetés házat venni, azért csok, falusi csok, babaváró, ezek mind megérősek ha tényleg jön a baba. Azért ezeket megfontolnám.

2024. aug. 12. 10:43
 13/69 anonim ***** válasza:
63%
Ha nektek valós félelem a válság, akkor gyereket se vállaljatok, hiszen ki akarná válságban felnevelni.
2024. aug. 12. 10:54
 14/69 anonim ***** válasza:
75%
És ha szerintetek válsàg lesz, és elveszíti valamelyikőtök a munkájàt, aztán nem talál hamar (mert válsàgban ez a jellemző), miből fogjàtok fizetni az albérletet?
2024. aug. 12. 11:02
 15/69 anonim ***** válasza:
62%
11 éve élünk albérletben. Ezalatt az idő alatt két gyermekünk született. Gond nélkül ki tudunk fizetni egy drágább albérletet, nem aggódunk. Természetesen szeretnénk sajátot, de ez legelőbb két év múlva lesz lehetséges. Nekünk nem volt kitétel a saját lakás a gyerekvállaláshoz, mert tudtuk, hogy mire ezt elérjük, már nagyon benne leszünk a korban. A férjem elmúlt 40, én 37 vagyok.
2024. aug. 12. 11:17
 16/69 anonim ***** válasza:
68%
Vállaltunk, egy éves lesz lassan.
2024. aug. 12. 12:11
 17/69 anonim ***** válasza:
56%

Hitelt nem akartok? Inkább adjátok egy idegennek a lakbért ami több mint a hitel törlesztője... Egy olyan lakásért amiből akármikor kipenderíthetnek és sosem lesz a tiétek? :) nem értem a logikát de tényleg.

Én inkább nem szültem volna, ha albérletbe kell szülnöm... De azt se nézem le aki így dönt. Mindenkinek szive joga hova vállal gyereket. 🙂

2024. aug. 12. 12:57
 18/69 anonim ***** válasza:
39%
17# egyetértek... ezért írtam , hogy egyeltalàn nem kellene gyereket vállalniuk, de jól le lettem pontozva. Akinek lenne pénze önerőre, de inkább albiban él, ahelyett , hogy hitelt venne fel az egy idióta.
2024. aug. 12. 13:11
 19/69 A kérdező kommentje:
18-as mondod ezt addig, amíg nem kerülsz olyan helyeztbe, hogy megugrik a törlesztőd, elbukod mindened és még az adósságot törlesztheted évekig...
2024. aug. 12. 13:58
 20/69 anonim ***** válasza:
81%
Egy korábbi válaszoló vagyok: fix törlesztőre kell hitelt felvenni és nem kell élni a móratoriumi lehetőségekkel, akkor nem érhet baj. Van olyan kollegám aki 10 éve vett fel hitelt fix törlesztőre, most nevetséges, 50 ezer forintot törleszt, úgy hogy az albérlet 150 ezer (ki adta annyiért)
2024. aug. 12. 14:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!