Egy gyerek is sok? Akkor mi a helyzet azzal, aki többet vállal?
Apám 2 hónapos koromban elhagyott minket, és anyukám egyedül maradt velem.
Azóta sem lett egy normálisnak vélhető párja, akivel lehetett volna közös gyerekük, úgyhogy egyke maradtam.
Múltkor beszélgettünk, és valahogy szóba került az egyik ismerősünk, akinek 3 gyereke van. Azt mondta anyukám, hogy ő már az összes haját kiszaggatta volna, ha több gyereke lenne, egy gyerek is sok, nem még 2 vagy 3.
Ez érdekes, mert én meg mindenhol azt olvasom, hogy egy gyerekkel milyen egyszerű az élet, többel viszont hatalmas logisztika és szervezés.
Több gyerekes anyukák, ti is "kiszaggatnátok" néha a hajatokat? Csak őszintén 😁
Amikor egy gyerekünk volt, akkor is sok volt néha, most már két kicsi van, most is előfordul, hogy az. De most, hogy a nagyobbik egy hétig a nagyszülőkkel volt, én is azt mondtam a férjemnek, hogy nem értem, mi volt a gondom, amikor még csak egy volt :). Úgy érzem, hogy két gyerekkel máshogy nehéz: van, amiben könnyebb, például jót is el tudnak tanulni, néha szórakoztatják is egymást és több dologban nehezebb vagy több szervezést igényel. A három- vagy többgyerekeseket csodálom, mert nekem az tűnik most durvának. Máig nem értem, hogy a szomszéd 5 gyerekkel és kevésbé gyerekezős férjjel, rokoni segítség nélkül hogy bírta, sokat voltam náluk és mégis úgy tűnt, tök rendben vannak :).
Egyébként szerintem nagyon sok múlik a gyerek(ek) természetén, az anyán, az apán és esetleg a többi családtagon.
17-es, rendben, te nem akarsz gyereket, szíved joga így dönteni.
De ha te úgy érzed, hogy neked csak nyűg és kínlódás lenne, az nem jelenti azt, hogy másnak is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!