Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora a családi bevételétek,...

Mekkora a családi bevételétek, és emellett hány gyereket neveltek ?

Figyelt kérdés

Hogy érzitek, ez az összeg elég, vagy még megtakarítani is tudtok

? Hány évesek a gyerekek ?

2024. aug. 2. 18:03
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

Hát miután 25ezer körül van a gyes, es csak az én keresetem pedig netto 550, nyilvánvaló ha megkeresem ezt a pénzt és kifizetem belőle a 100ezer bolcsit, akkor 450ezerrel több bevétel van, mintha nem fizetném ki. Tulajdonképpen a maganbolcsode mindenkinek megeri aki annál tobbet keres mint amennyibe kerül.

Iskolában és oviban természetesen nem magánban gondolkodunk.

A maganszulesre pedig megvan a pénz

Iskola és

2024. aug. 5. 14:04
 42/51 A kérdező kommentje:
"Iskola és" véletlen maradt bent :)
2024. aug. 5. 14:05
 43/51 A kérdező kommentje:
Nagyon sokan valasztanak szuleshez magankorhazat, csak egyben tűnik sok pénznek de nekünk meger 1 havi fizetésünket, hogy ne horror élmény legyen a szülés. Én lennék a legboldogabb ha jokat irnanak erről a kórházról
2024. aug. 5. 14:07
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

"Tulajdonképpen a maganbolcsode mindenkinek megeri aki annál tobbet keres mint amennyibe kerül"

Kb. nettó 2*6 millótól estünk el azzal, hogy nem adtam bölcsibe egyik gyerekünket se, hanem maradtam velük oviig. Egy percét se bánom.

Na nekünk ennyire nem érte volna meg.

Második gyereknél még a férjem is otthon volt a gyerek 1 éves korától (HO).

2024. aug. 5. 14:17
 45/51 anonim ***** válasza:
55%
Anyagilag éri meg mindenkinek jobban, szerintem arra gondolt a kérdező. Nyilván mérlegelni kell, valaki megteheti hogy otthon marad 3 évig, valaki pedig nem.
2024. aug. 5. 14:21
 46/51 A kérdező kommentje:

Persze, hogy anyagilag gondoltam. Lehet mi is úgy fogjuk megítélni, hogy mégsincs rá szükség, de számolunk vele.

Sokan sírnak, hogy milyen kevés a GYES, és amikor javasoltam a magánbölcsödét, akkor rámförmedtek, hogy nem mindenkinek megy olyan jól. Mennyire jól? Nem nehéz kiszámolni, hogy sokszor megéri kifizetni.

Nyilván sokmindennek a függvénye, mindenre fel akarunk készülni.

2024. aug. 5. 14:29
 47/51 anonim ***** válasza:
66%

37# vagyok

Tudtam, hogy darázsfészekbe nyúlok.

Nos az a helyzet, hogy ez nem vagy-vagy kérdés. :) Szóval nem VAGY emelik az adókedvezményt, VAGY jó eü rendszer lesz, meg elegendő bölcsis férőhely, mert akkor természetesen egyetértek az álláspontoddal, én is a rendszerszintű változásra voksolnék inkább.

Felénk egy magánbölcsis hely 145 ezer ft havonta, mellesleg 3 héten belül tervezem a második gyerekem magán intézményben világra hozni úgy, hogy az első államiban született, szóval gondolhatod, hogy mennyire vagyok képben az általad leírtakkal.

Ahogy egyébként azt sem gondolom, hogy nem lesz meg máshol a böjtje a duplázásnak... Sehol nem írtam ilyet, de ez sem választás kérdése. Mint szülő, azt is pontosan tudom, hogy ahány éhes száj egy családban, annál nagyobb fogyasztó vagyok (tehát nagyobb adófizető is) és ez elmondható a minél jobb bevételeinkről is ugye. Viszont! Ha te nem vállalsz gyereket, akkor is böjtölni fogsz. Ha vállalsz, akkor is.

Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ez sem elhanyagolható plusz összeg havi szinten szerintem és lehet köpködni, nem állítottam, hogy amúgy minden téren minden oké és mégcsak fidesz szavazók sem vagyunk...

Egy objektív tényt osztottam meg, mert ha egy pár keres 700 ezer forintot és jön hozzá két gyerek mellé plusz egy 100-as, az azért szemmel látható összeg és nem vagyok naív. Sokan ennyit SEM keresnek meg. Azt értem, hogy milliós bevétel felett más a viszonyítási alap, de ha azt nézed már az is majdnem kiteszi a kisebb gyerkőc magánbölcsis ellátását és mégcsak nagyon megerőltetni sem kellett magad.

2024. aug. 5. 14:52
 48/51 A kérdező kommentje:
Igazad van, nem akartam kiforgatni:)
2024. aug. 5. 15:04
 49/51 anonim ***** válasza:
25%
Pedig a suliban a legfontosabb a magán.
2024. aug. 5. 17:25
 50/51 anonim ***** válasza:
Havi 800-1,100 ezer forint kb. a bevételünk, hónapfüggő. Egy kamasz fiúnk van, hitelünk nincs, saját ház, két idősebb autó. Jól kijövünk, igyekszünk félretenni, leginkább utazásra költünk.
2024. aug. 6. 10:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!