Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora a családi bevételétek,...

Mekkora a családi bevételétek, és emellett hány gyereket neveltek ?

Figyelt kérdés

Hogy érzitek, ez az összeg elég, vagy még megtakarítani is tudtok

? Hány évesek a gyerekek ?

2024. aug. 2. 18:03
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam pontozgatni senkit lefelé mindenkinek van saját véleménye, meg ha olyan is amilyen néha.

Az sem különösebben érdekel ha engem pontozgatnak, viszont ennél a kérdésnél elnevettem magam.

Mindenki a kérdésre válaszolt, és mindenki le van pontozva, nem hasznos a válasz .

De ugyan mi nem hasznos? Ez csak egy egyszerű kérdés 🤣

2024. aug. 4. 13:53
 32/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)

Nekünk az összes bevétel 1,2-1,4M, nyilván CSED alatt jobb lenne, GYED alatt kevesebb. Sajnos annyira nem "érezzük", mert felújítunk közben, ami nagyon sok pénzt elvisz, de aktuális már a baba kérdés.

Talán a felújítás miatt, de néha azt érezzük, hogy ennyi pénz sem elég.. Pedig nem kacsalábon forgó házat újítunk, csak egy 90-es években épültet szépítgetünk, korszerűsítgetünk, apró lépésekben, még 1 nagy beruházás van hátra (szigetelés).

Szóval soknak tűnik, de valahogy nem az, és a hirtelen kiadások ezt is nagyon le tudják redukálni, pont ezért tettem fel a kérdést, hogy mi csináljuk ennyire rosszul, vagy tényleg ennyire őrült világban élünk?

Közben szeretnénk már nagyon babát, de azt hiszem a mostani országban semennyi pénz nem elég az anyagi biztonsághoz..

2024. aug. 5. 09:17
 33/51 A kérdező kommentje:
ja igen, az szerencsére összejött hogy még 2021-ben tudtunk venni lakást hitellel (90/hó), és emellett már 15 milliót benyelt a felújítás menetközben, apránként. Ablakcsere, padló, fürdő, kert, stb... Évek óta annyit toltunk erre félre amennyit tudunk, de azért nagyon jól látszik a tempó lassulásán, hogy mennyire megnehezedett ma minden itthon.
2024. aug. 5. 09:19
 34/51 anonim ***** válasza:
53%

Hat ennyi elég :). Csak fejezzétek be a felujitast előbb, java reszt mindenkepp.

2024. aug. 5. 09:34
 35/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha nincs nagyon drága hobbi, irreális igények és állandó felújítás, akkor ilyen jövedelemre simán bevállalható 1-2 gyerek.

Családi házban élünk, a hitelünk elenyésző, van két autónk és a ház körül is jelentkezik mindig valami beszerzendő, elromlott cucc, szerelem projekt, vagy akármi. Nagyon kényelmesen megvagyunk (jelenleg) 1 millióból két kisgyerekkel, megtakarításra is jut. Ha visszamegyek dolgozni, akkor mégkönnyebb lesz.

Szerintem az a fontos, hogy gondolkozzatok előre. Pl. sokszor olvasni itt is, hogy próbaidő alatt sikerült a baba. Na ilyeneket ne alakítsatok, ha lehet... Tisztességes fizetés mellett is érvágás tud lenni a gyed/gyes időszaka egy nőnél. Ha terveztek, akkor viszont túl nagy meglepetés szerintem nincs.

2024. aug. 5. 11:22
 36/51 A kérdező kommentje:
Igen, erre azért odafigyelünk, mindketten évek óta dolgozunk a mostani helyünkön, és eszünkben sincs váltani. Megtakarításunk mondhatjuk hogy van is meg nincs is, a babavárót felvettük, háromnegyede megvan, csak egy kicsit vettünk el belőle a felújításra, így ez a baj esetén elérhető pénzünk. Tehát végülis van jó keresetünk, házunk, állásaink, meg van mihez nyúlni ha gond van. Azt hiszem nem nagyon sokat kell gondolni :) Köszönöm mindenkinek!
2024. aug. 5. 11:26
 37/51 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként én azt is hozzáteszem, hogy mindenki fujjol, meg mutogat ebben az országban, de ha csak két gyerekre nézem a családi pótlékot és az adókedvezményt, az 60 ezer forint. Utóbbit jövőre duplázzák, szóval összesen 100 körül lesz. Iskolás gyerekeknél már nem feltétlenül igaz, de ha lepontoztok is én azt mondom ez ovis/bölcsis gyerekek átlag költségeit ez nagyjából fedezi. Szóval azért nem kell ezt túlgondolni, de agyatlanul sem szabad belemenni nyilván. :)
2024. aug. 5. 11:39
 38/51 anonim ***** válasza:
54%
Nem dupláznak semmit.
2024. aug. 5. 12:44
 39/51 A kérdező kommentje:

Ilyen államkasszával duplázni az adókedvezményt eléggé öngyilkosság, és ne gondold, hogy máshol nem fogják visszavenni. Ahogy az szja-visszatérítés is annyira meglökte az egyébként sem rózsás inflációt, hogy menten 3x annyit fizetett mindenki mindenért. De ebbe itt nem is akarok belemenni, de én hidd el, eléggé világosan látom az ország "családbarát" oldalát, ami nem az.

Ahogy az sem az, hogy a területileg illetékes kórházam szülészetéről 100-ból 99 negatív horrortörténet, és állatira messze is van, így magánszülészetre szeretnék menni (1,5M). Legalábbis Brendon menő kütyük helyett inkább biztonságos szülésre költünk, mert nem bízom az állami egészségügyben, pláne nem ebben a kórházban.

Egy magánbölcsi 100 ezer forint elve, 3 évig én nem szeretnék itthon lenni, mert gondolni kell arrra is, hogy később a karrierem működjön tovább, ez is felelős szülői döntés, ennyi időre nem eshetek ki, de nem fogják államiba bevenni a keresetünk miatt, így csak ez marad, ezzel számolunk.

Szóval remek, remek, de az adókedvzemény 1 gyerekre 10ezer forint, a csp 12, de ha neadjisten megözvegyülök, vagy én halok meg, vagy bármi történik, akkor eléggé falra lehet kenni a dolgokat.

Ne értsd félre, de a családtámogatások helyett amivel amúgy babavárót leszámítva nem éltünk, nekem sokkal jobban jönne rendes egészésgügy, ami nem mészárszék, több bölcsis férőhely, és kevesebb lenézés amiért anyuka szeretne dolgozni. Ezekért bármikor feladnék bármilyen adókedvezményt!

2024. aug. 5. 12:57
 40/51 anonim ***** válasza:
73%

Ha nálatok 1,5 millio a beugró egy gyerekhez (szülés), és eleve magánintezmenyekben gondolkodotok, akkor az itteni válaszok nem relevansak, es erre mar tenyleg nem biztos, hogy eleg a fizetesetek.

2024. aug. 5. 13:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!