Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Korai gyerekvállalásnak lehet...

Korai gyerekvállalásnak lehet jó vége? Bátorítanátok a családot kicsit?

Figyelt kérdés

Húgom féléves kapcsolatban terhes lett, megtartják a babát.

Szüleink romokban, próbálnék lelket önteni beléjük, de nehéz.

A felállás kívülről a tipikus sztereotípia. Fiatal, dekoratív lány, idősebb, tehetős férfi, család nélkül. Kérdeztem a húgomat, tervezték-e, mondta, hogy “végülis igen”, mert már beszéltek gyerekről, azért hagyta abba a gyógyszert, mert IR-es és az orvosa szerint akár évekbe is telhet, ha gyereket akar… Nem gondolta, hogy terhes lesz azonnal, de nagyon boldogok.

Szerintem az is közrejátszik ebben, hogy utálja a munkáját, váltani is szeretett volna, de a szüleink azt mondták, hogy oldja meg munka mellett, annyiban segítettek volna, hogy a képzést kifizetik és ha talál 4-6 órában valami másik állást, a fizetését kipótolják. De mondták, hogy ennyit segítenek, szalonhelyiséget nem fognak venni/bérelni, extra kiadásokat nem fizetnek (kozmetikus szeretett volna lenni, mert a diplomájával nem akart elhelyezkedni).

Ezt nem akarta, mert hogy így sincs ideje semmire, délután 5-6, mire hazaér hétköznap, a hétvégék tartják benne a lelket, nem fog még egy képzést erre bevállalni és hogy keressen új munkát, ha sehol sincs felvétel.

Még a terhesség elején van, nem is látszik rajta, de már táppénzre ment és mondta, hogy biztos nem megy vissza oda többet.

Szüleink attól tartanak, hogy 1-2 év, és a húgom költözik be hozzájuk unokával együtt. Ő optimista, mondta, hogy 3-4 éven belül kistestvért is akarnak, már megvan, melyik szobából lesz a babaszoba, tényleg az őszinte örömöt és lelkesedést látom rajta. De ott van az, hogy a pasi mindjárt 50 éves, ő 24. Nagy a szerelem, de fél év alatt mindenhol az, a gondok nem ilyenkor jönnek (jobb esetben). Szüleink tipikusan olyanok, hogy két lábbal a földön állnak, kicsit pesszimistábbak, így nehéz ez.

júl. 20. 17:34
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
89%

"Azért megy a csámcsogás, mert amíg ez a kapcsolata nem volt, vagy tőlem, vagy a szüleinktől kért pénzt minden hónap végén."

Nem hogy örülnétek neki, hogy már nem tőletek kér.🤷🏼‍♀️

Amúgy én az ilyen szülőket nem értem. Igen, valószínűleg nem lesz ez egy sírig tartó kapcsolat. DE! Az a gyerek az ő unokájuk is. Annyira utálják a gyereküket, hogy a kapcsolatot is megszakítják vele? Mert ha nem, akkor addig is, amíg szakítanak, lesz valami kapcsolatuk a gyerekkel. Hogy tervezik? Hogy tudnak a szemébe nézni úgy, hogy közben attól rettegnek fúj, nehogy egyszer beköltözzön? Az ilyen ember nem csak nagyszülőnek, szülőnek is fos.

júl. 21. 09:44
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

Ugyanúgy szakítani fognak pár ég múlva, mint az egykorú párok 90%-a,csak talán az idősebb jómódú pasi fizeti majd a gyerektartást, egykorú lehet, hogy nehézkesen fizetné.

Én biztos nem vállalnám be, de az ö baja, nem a tiéd. Mondjuk a szüleid helyében oda nem jöhetne a gyerekkel, ha szétmennek,oldja meg az életét.

júl. 23. 01:39
 23/23 anonim ***** válasza:

Szerintem működhet.

Én 35 vagyok, a párom 57 lesz és 3 éves a közös kisfiunk. Több mint 5 éve vagyunk együtt és remekül működik.

Agglegény volt előttem, nekem már volt 2 lányom mielőtt összejöttünk :)

Sok sikert kívánok nekik! :)

júl. 24. 20:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!