Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem terveznek az emberek...

Miért nem terveznek az emberek előre a gyerekvállalás költségeivel?

Figyelt kérdés
Sok szülőtől hallok panaszokat, hogy ezt nehéz megvenni azt meg bonyolult vagy időigényes megcsinálni gyerek mellett. Ezeket nem előre kellett volna inkább tervezni? Előre pl nem tudta, hogy babakocsival buszozni nagyon kellemetlen.
júl. 17. 09:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Remélem a te szádat soha semmiért nem hagyja el panasz
júl. 17. 15:16
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Mert nem lehet előre tervezni.

Amit most még meg tudnak oldani ketten a szülők, az nem lesz olyan egyszerű, ha az egyiket baleset éri, elveszíti a munkahelyét, vagy meghal...

Ha mindenki ennyire előre tervezne, már rég kihaltunk volna, mert mindig van rizikófaktor.

júl. 17. 16:22
 13/15 anonim ***** válasza:
81%

Mert nem lehet.

Mi saját lakással indultunk, félig befejezett egyetemi tanulmányokkal.

Van bölcsi, ovi, családi segítség, minden lehetett volna. Aztán nem fejlődött megfelelően(erre ki tervez??) és új világ lett. Én nem tudtam, hogy bölcsiből ki lehet rakni gyereket viselkedés miatt, és van, aki csak 12ig járhat intézménybe, arra is sokszor húzzák a szájukat, mert nehéz vele. Nem tudtam, mekkora stressz az egész hercehurca, mennyire nem tudsz koncentrálni, ha baja van a gyerekednek, csak ő van, és a fejlesztés, háttérinfók. Nem tudja az ember.

Azt sem tudni, merre mennek majd az ingatlanárak(mikor eladtam a lakást még ingatlanlufiról szóltak a híroldalak), vártam a bedőlést. Nem lett. Nem lehet tudni, hogy mikor lesz rosszul rokon, akinél segíteni kell ápolni, ki mikor veszti el a munkáját, hogy gyerekes anyákat nem alkalmaznak, hogy nem lehet úgy munkát vállalni, hogy próbaidő alatt ha szólnak oviból, hogy kiborult a gyereked menni kell, mert nem bírnak vele..otthagyni a dolgokat.. hogy nem tudod megoldani. Hát ha még kapcsolati gond is jön vele.

Régen azt se tudtam, hogy van spec. Bébiszitter, de vadidegenre sem bízhatod, mert mi van, ha bántja, ha megharapja a gyerek?

Ha sokminden összejön 100millió felett van, amibe kerülhet. Erre nem sok esélyed van egyedül, segítség nélkül. A hogyan tűnjön el 30 millió 10 év alatt kb a mi életünk. De már az is kevesebbet ér, mint 10 éve.

júl. 18. 05:04
 14/15 anonim ***** válasza:
37%

Mert felelőtlenek, ennyi. Minden augusztus vége/szeptember eleje arról a hisztiről szól, milyen drága az iskolakezdés ,és hogy a szülőknek mennyire nehéz finanszírozni😂 Mintha nem tudták volna hogy a gyerek iskolába fog járni.🙄

Arról nem is beszélve, mikor még meg se született, de már a facebookon meg fórumokon koldulnak babakocsit, kiságyat, pelenkát, babaruhákat, stb stb. Rengeteg ilyen posztot látok nyilvánosan is.

Azt megértem, ha azért szerveznek gyűjtést, mert pl kiderült, hogy ilyen marha drága több milliós kezelést igénylő betegsége van. De amikor a legalapvetőbb dolgokért is a neten tarhálnak az undorító, és a teljes felelőtlenségüket mutatja.

aug. 2. 12:58
 15/15 anonim ***** válasza:
#14 teljesen egyetértek veled. Én havi 800 ezer körüli bevétel alatt nem vállalnék gyereket, akármennyire is vágynék rá. Nagyobb szívás bevállalni, aztán 20 évig nyögni az anyagiakat, mint nem vállalni és kevesebb teherrel élni.
aug. 2. 13:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!