Miért nem terveznek az emberek előre a gyerekvállalás költségeivel?
Szerintem mi túl is terveztünk, de én is megrökönyödöm néha, hogy mennyit emelkedtek az árak akár csak az elmúlt 2 év alatt is. Ki tudjuk fizetni, nem erről van szó, de attól még csak megjegyezhetem, nem? :)
Ahogy mondjuk olyanokra sem gondoltam korábban, hogy nem lehet minden boltba bemenni babakocsival, mert fizikailag nem fér el, vagy csomó parkolóban igen nehezített pálya ki-berakni a gyereket, mert olyan szűkösen vannak megszabva a helyek. Egyszerűen nem ilyen szemmel kémleltem a világot.
Azért teljesen más, ha valaki a nyomorba szül meggondolatlanul, vagy az, ha szimplán megrökönyödik egy pillanatra valami árán. Vagy elmondja, hogy azt hitte könnyebb pl babakocsival utazni (hamár ez az egyik példád). Mert kívülről, 0 tapasztalattal nem olyan, mint benne lenni. Nekem van buszos sztorim, mert vagy sétáltunk babakocsival, vagy ha messzire mentünk akkor kocsival. Elromlott az autónk, muszáj voltam vele buszozni és igen, panaszkodtam, hogy mekkora szívás volt 🤷🏼♀️. Feltenni a buszra, levenni, nem fér el rendesen stb. Ahogy az is meglepett, hogy nem minden boltban fér el a babakocsi, mert annyira szűk a sorok között. Pláne egy 3:1 hatalmas babakocsival (kis sporttal még talán, de rendes nagy babakocsival már neccesen lehet).
Ahogy azt tudtam, hogy nem lesz annyi időm mindenre, meg a baba mellett más lesz, de arra nem lehet igazán felkészülni (csak elméletben), hogy milyen lesz kialvatlanul, egy hasfájós baba mellett bármit megcsinálni. Elméletben szépen ment 🤷🏼♀️ gyakorlatban keresztül húzta a számításokat és a karomban üvöltött szerencsételen, mire végre letudtam tenni annyi erőm maradt, hogy ledőljek én is (mert éjjel sem aludtam). El sem tudtam képzelni, hogy milyen napi 3-4 óra, szakaszos alvással létezni. (Az apja nappal dolgozott, délután átvette, foglalkozott vele, de éjjel szinte mindig én keltem, mert egyrészt szoptattam, másrészt olyan munkája van, ahol hatalmas baj lehet, ha nem tud koncentrálni).
Akinek van esze, az tudja, hogy úgysem tud 20 évre előre tervezni anyagilag - én épp ezért csak akkor szülnék, ha passzív jövedelem mellett lenne egy erősen átlag feletti fizetésem is és az apukának is. Az biztos, hogy ez a szint alatt nem vállalnám be, kell a francnak az, hogy azon matekozzak, vajon ebben a hónapban iskolacuccokat veszünk vagy új cipőt, vajon megyünk idén nyaralni vagy 3 évig felejtsük el, vajon lesz miből szervizelni a kocsit, vagy járhatok klímátlan tömeggel munkába…bőven elég magamat ellátni, nem fogok egy gyerek miatt is idegeskedni, az hót ziher.
Nos, ezzel viszont az emberek többsége nem így van. Szaporodnak összevissza, szarnak bele, mit hogy fognak később megoldani. Az okát nem tudom. Gondolom nincs sok eszük, felelősségtudatuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!