Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok segítségem van, tényleg...

Sok segítségem van, tényleg nem fog így hozzám kötődni a gyerekem?

Figyelt kérdés
Sógornőm szólt be, hogy nem elég, hogy csak egy hónapig tudtam szoptatni a babámat, de állandóan van nálunk valaki napközben, így nem csak én foglalkozom vele, emiatt nem fog hozzám úgy kötődni a gyerekünk, mint ahogy kellene. Valóban sokat vannak nálunk a nagymamák, húgom, férjemnek a nembeszológatós testvére, barátnők stb, de ettől még mellette vagyok én is egész nap. 2 hónap alatt úgy kb.5 alkalom volt, hogy nélküle mentem el itthonról, igaz ebből egyszer több órára. A sógornőm folyton azzal jön, hogy Ő még szoptatja a 9 hónapos fiát, Ő sosem volt nélküle egy percet sem, neki negyed annyi segítsége van, mint nekem még is jobban megoldja. Állítása szerint hozzá 2 hónaposan sokkal jobban kötődött a kisfia, mint az enyém hozzám pl.csak neki mosolygott vissza, az Ő kezében tudott megnyugodni, Ő tudta elaltatni stb. Nálunk ez tényleg nincs így, de valóban probléma lehet ebből később? Nem fog hozzám kötődni? Már mondtam a férjemnek, hogy a húgát csak akkor vagyok hajlandó elviselni, ha nagyon muszáj, mert hiába konkrétan nem mondja ki folyamatosan éreztetni próbálja, hogy rossz anya vagyok, nem jól csinálom az anyaságot. Tegnap "kedvesen" megjegyezte, hogy szegény kisfiam azt sem tudja ki az anyja, annyit van mással. Rohadt szarul esnek az ilyen kis beszólások, pedig próbálom megsem hallani. Egyébként ez nem újdonság, utál engem, szerinte feleségnek is szar vagyok, de nem tudom mennyire lehet ebben igaza. Neked mi a véleményed erről?
júl. 13. 09:02
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
78%

Megkérdezted már a sógornődet mi köze ahhoz, hogy mik jönnek ki a nemi testrészeidből?

És te miért osztod meg vele ezeket az intim információkat magadról?

júl. 13. 09:08
 2/32 anonim ***** válasza:
93%

Az, hogy nem kellene beengedni a házba.

(Amúgy az csak előny, ha más közelében is jól érzi magát. Az nem jó, ha ide-oda dobálják, mint egy focilabdát, illetve ha nincs semmi napirend. De az, hogy otthon sokan veszik körbe, nem gond.)

júl. 13. 09:17
 3/32 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem a piszkálódás mögött, titkon egy kis irigység is van, mert neki nincs annyi segítsége, mint neked. Amúgy hülyeség, a kötődés nem ezen múlik. Én egyszerűen azt csináltam az ilyen folytonos megjegyzésekkel bombázó, állandóan kritizáló, beszólogató, okoskodó, megmondó emberekkel, közöltem velük, a jó tanácsokat nagyon szívesen meghallgatom, de had én döntsem el, hogy mit, hogyan csinálok a gyerekkel. Ha pedig nem fejezte be, nem hívtam vagy csak nagyon ritkán és ha kritizált elmondtam, köszi, de én így csinálom és pont. Húzd meg a határaidat, különben nem lesz nyugtod! Nálam is volt pár ilyen ember, aki elárasztott az ilyesféle dolgaival: miért csinálom vagy miért nem, mert ezt így kell, meg úgy kell, de az az igazság, le kell állítani ezeket. Én mindig úgy adok tanácsot, ha kérdeznek, vagy egyszerűen elmondom, én így csináltam, nekem ez vált be, ha akarod kipróbálhatod.
júl. 13. 09:23
 4/32 anonim ***** válasza:
66%
Hát számomra még mindig szimpatikusabb ez a hozzáállás, mint az ősanyák akiken éjjel nappal csüng a gyerek és egy percre se tudják letenni, szerintem is inkább irígy a sógornőd
júl. 13. 09:33
 5/32 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem simán csak irigy, hogy neked van segítséged és el tudsz járni a baba mellől.
júl. 13. 09:42
 6/32 anonim ***** válasza:
79%
Baromság. Nekem a kezdetektől volt bebiszitterem. A kezdetek azt jelenti, a terhesség alatt kerestem és együtt jöttünk haza a kórházból is. Egyedülálló anya voltam, meg is bolondultam volna, ha 7/24ben csak a gyerek van. Igen, egyedul volt vele hagyva pár naposan is, eleinte úgy, hogy én a másik szobában voltam, később úgy, hoyg mentem és intéztem amit kellett. Semmi baja se a gyereknek, se a kapcsolatunknak
júl. 13. 09:43
 7/32 anonim válasza:
82%

Ha a sógornődnek nem tetszik valami, nyugodtan kirakhatod. Semmi köze ahhoz, hogy neveled a gyereked.

Egyébként kisgyerekkoromban ( kb 1,5 éves koromtól) nekem is folyton dolgoztak a szüleim és a nagymamám vigyázott rám, de ennek ellenére nagyon szeretem anyámat és nagyon jó a kapcsolatom vele.

júl. 13. 09:53
 8/32 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem igaz, ellenkezőleg, az a természetes,ha a babát sok rokon veszi körül, mint a régi nagycsaládokban. Így a szociális képességei jobban fejlődnek, jobban fog alkalmazkodni, könnyebben teremt barátokat. Mi az élvezet egy megszakadó mártíranya pici, széltől óvott fiacskájának lenni? Sokkal jobb egy boldog, kiegyensúlyozott, önállóságra nevelő, nem kisajátító anya gyerekének lenni. A sógornőd fáradt, frusztrált, bizonytalan, ezért megpróbál téged lehúzni, elvenni az örömöd, mert boldog vagy, kiegyensúlyozott, társasági, és ez zavarja. Ne hagyd, hogy sikerüljön neki! Tök jó, hogy könnyen elalszik a babád, pici korától megismeri, megszerezni a saját családját, de attól még te vagy az anyukája, a legfontosabb ember az életében. A te gyereked majd hamar önálló lesz, barátságos, az övé meg 36 évesen is az anyja garázsában fog lakni, hacsak időben fel nem lázad.
júl. 13. 10:12
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Megszereti
júl. 13. 10:13
 10/32 anonim ***** válasza:
48%
A húgommal nem tudott annyit törődni az anyám, mint velem. Így a húgom azt mondja, hogy a nagymama meg az apja a szent, anya meg egy senki. 🤷🏼‍♀️
júl. 13. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!