Sok segítségem van, tényleg nem fog így hozzám kötődni a gyerekem?
Irigykedik.
Én sajnos semeddig sem tudtam szoptatni a fiamat. 10éves és a mai napig igényli, hogy este mielőtt elalszik odabújjak mellé...nem ezen múlik a kötődés. Szeretni kell és minőségi időt vele tölteni, de nem muszáj 0-24 Ben csak anyának foglalkozni vele!
Nekem van konkrét példám is, nem csak annyi, hogy irigykedik a sógórnő.
Férjem ilyen családban nőtt fel, hat nagybácsival, nagynénivel, két tucat idősebb unokatestvérrel körbe véve. Nyilván tudja, hogy ki az apja, anyja, de mindenki mással is pont ugyanolyan jó kapcsolatot ápol, a rokonai kb. a szülei lehetnének, úgy is kezeli minden testvérét a szüleinek, mintha ők nevelték volna fel (tekintve, hogy valóban így is volt, mindig körbe volt véve)
Ez nekem is fura, tekintve a mi családunk nagyon kicsi és nem túl szociális családi kapcsolatok terén. Férjeméknél szólás nékül megy egyik ember a másik házába stb.
Nekem ez annyira nem tetszik, bár nyilván én is le leszek gonosz sógórnőzve. :)
Az a lényeg, nektek hogy jó. Ha a neked így jó és megfelel, a gyerekednek ugyan mindegy elhiheted.
A férjed pedig vagy növesszen faxt, vagy pedig neked kell. Nem szégyen vissza szólni, nyugodtan tedd meg. Lehet hogy neked fognak állni, mert az ilyen odaszólógató nőstény mint a sógórnőd mindenhol a hierarchia tetején van és senki nem szól neki soha semmit a családban, de legyél kitartó.
Számomra megdöbbentő, hogy 2 hónapos a gyereked, és állandóan egy átjáróház van nálatok.7,5 éves a gyerekem, és összesen nem voltak rokonok ennyit nálunk,mint amit felsorolsz.Te pl nem vágysz arra, hogy csak a babáddal legyél?Alig vártam,hogy megszülessen a babám és vele legyek, megismerjem ,összeszokjunk,szerintem az első fára felkötöttem volna magam, ha mindig van itt valaki.
Én gyerekként ilyen átjáróházban nőttem fel.Nálunk mindig volt valaki(anyámnak 3 testvére és azok társai és gyerekei,és vagy több mint 50 unokatestvére+társak+ gyerekek).És én ezt gyűlöltem.Sosem volt egy csendes sarok, ahol az ember olvashatott/rajzolhatott/bambulhatott volna,mert vagy nálunk héderelt valaki nonstop,vagy nekünk kellett menni.És a zaj, a beszéd,egyszerűen sosem volt csend.Volt olyan hogy ilyenkor apámmal megléptünk, és kimentünk az erdőbe,és csak ültünk,olvastunk,ő legalább megértett.
A sógornőd sem irigy, én sem irigyellek(számomra ez egy rémálom amibe élsz,egy hetet sem bírnék ki), én pl a gyerekedet sajnálom.Nem a kötődés miatt,nem ezen múlik,én sem ezért nem kötődök anyámhoz,hanem egy 2 hónapos babának kellene az állandóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!