Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok segítségem van, tényleg...

Sok segítségem van, tényleg nem fog így hozzám kötődni a gyerekem?

Figyelt kérdés
Sógornőm szólt be, hogy nem elég, hogy csak egy hónapig tudtam szoptatni a babámat, de állandóan van nálunk valaki napközben, így nem csak én foglalkozom vele, emiatt nem fog hozzám úgy kötődni a gyerekünk, mint ahogy kellene. Valóban sokat vannak nálunk a nagymamák, húgom, férjemnek a nembeszológatós testvére, barátnők stb, de ettől még mellette vagyok én is egész nap. 2 hónap alatt úgy kb.5 alkalom volt, hogy nélküle mentem el itthonról, igaz ebből egyszer több órára. A sógornőm folyton azzal jön, hogy Ő még szoptatja a 9 hónapos fiát, Ő sosem volt nélküle egy percet sem, neki negyed annyi segítsége van, mint nekem még is jobban megoldja. Állítása szerint hozzá 2 hónaposan sokkal jobban kötődött a kisfia, mint az enyém hozzám pl.csak neki mosolygott vissza, az Ő kezében tudott megnyugodni, Ő tudta elaltatni stb. Nálunk ez tényleg nincs így, de valóban probléma lehet ebből később? Nem fog hozzám kötődni? Már mondtam a férjemnek, hogy a húgát csak akkor vagyok hajlandó elviselni, ha nagyon muszáj, mert hiába konkrétan nem mondja ki folyamatosan éreztetni próbálja, hogy rossz anya vagyok, nem jól csinálom az anyaságot. Tegnap "kedvesen" megjegyezte, hogy szegény kisfiam azt sem tudja ki az anyja, annyit van mással. Rohadt szarul esnek az ilyen kis beszólások, pedig próbálom megsem hallani. Egyébként ez nem újdonság, utál engem, szerinte feleségnek is szar vagyok, de nem tudom mennyire lehet ebben igaza. Neked mi a véleményed erről?
júl. 13. 09:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Már előre is sírok,hogy a jó pontszázalékomat az ilyen kérdésekkel kell elvesszem. 😭
júl. 13. 10:41
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Irigykedik.

Én sajnos semeddig sem tudtam szoptatni a fiamat. 10éves és a mai napig igényli, hogy este mielőtt elalszik odabújjak mellé...nem ezen múlik a kötődés. Szeretni kell és minőségi időt vele tölteni, de nem muszáj 0-24 Ben csak anyának foglalkozni vele!

júl. 13. 10:41
 13/32 anonim ***** válasza:
18%
Nekem sokkal szimpibb a sógornőd. Én is így fogom csinálni.
júl. 13. 10:42
 14/32 anonim ***** válasza:
23%
Hat pedig igaza van. Egy gyerek ha bárkivel elalszik, bárkivel elvan, nyilván nem egy emberhez fog kötődni a legjobban. Aki sokáig szoptat, kielvezi a meghitt pillanatokat, rengeteget foglalkozik egyedül az anya a gyermekek, együtt tapasztalunk, együtt élnek át mindent, ott a gyerek egy nap 50x elmondja az anyjának hogy te vagy a világ legjobb anyukája, téged szeretlek a legjobban stb :) a tiéd senkihez nem fog igazán kötődni mert mindig mással van.
júl. 13. 10:57
 15/32 anonim ***** válasza:
89%

Nekem van konkrét példám is, nem csak annyi, hogy irigykedik a sógórnő.

Férjem ilyen családban nőtt fel, hat nagybácsival, nagynénivel, két tucat idősebb unokatestvérrel körbe véve. Nyilván tudja, hogy ki az apja, anyja, de mindenki mással is pont ugyanolyan jó kapcsolatot ápol, a rokonai kb. a szülei lehetnének, úgy is kezeli minden testvérét a szüleinek, mintha ők nevelték volna fel (tekintve, hogy valóban így is volt, mindig körbe volt véve)

Ez nekem is fura, tekintve a mi családunk nagyon kicsi és nem túl szociális családi kapcsolatok terén. Férjeméknél szólás nékül megy egyik ember a másik házába stb.

Nekem ez annyira nem tetszik, bár nyilván én is le leszek gonosz sógórnőzve. :)

Az a lényeg, nektek hogy jó. Ha a neked így jó és megfelel, a gyerekednek ugyan mindegy elhiheted.

A férjed pedig vagy növesszen faxt, vagy pedig neked kell. Nem szégyen vissza szólni, nyugodtan tedd meg. Lehet hogy neked fognak állni, mert az ilyen odaszólógató nőstény mint a sógórnőd mindenhol a hierarchia tetején van és senki nem szól neki soha semmit a családban, de legyél kitartó.

júl. 13. 11:03
 16/32 anonim ***** válasza:
78%
14 amúgy miért kell hogy a gyerek ennyire anyás legyen? Ez valami fétis nálatok? És amúgy miért fáj neked/nektek ha mondjuk az a gyerek ugyanúgy szereti az apját, a nagyszülőket, stb? Én amúgy ezt annyira nem tudom hova tenni manapság, hogy olyan szinten az anyja szoknyájához vannak nevelve a gyerekek hogy még x évesen is csak az anyjával van el. Ugye azt felfogjátok, hogy ő egy ember, akinek joga van másokat is szeretni, másokhoz is kötődni, sőt előbb utóbb felnő, lesz párja, akit jobban fog szeretni mint az anyját. Szerintem beteges dolog ez hogy ennyire úgy akarjátok szoktatni a gyereket, hogy csak az anyja létezzen a számára
júl. 13. 11:09
 17/32 anonim ***** válasza:
83%
És nem mellesleg itt megjegyezném, hogy ti a gyerek mellett nem kötődtök ugyanúgy másokhoz, pl a férjetekhez?
júl. 13. 11:10
 18/32 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk nem volt sok segítség (nulla, csak havi 1-2 napra, max 1 hétre lát nagyszülőket is), a gyerekem mégis elvan mással. Sőt, szerintem direkt örül is neki, ha nem mindig az én pofámat kell néznie, bármennyire is szeret 😂 Úgy, hogy szinte soha nem vigyázott rá más is éreztették a férjem oldaláról, hogy valami gond lehet a kötődéssel, mert hogy ő nem olyan csimpaszkodó, mint mondjuk a sógornőm gyereke. Időnként azért kellett másra bíznom, többnyire az apjára. Volt olyan is, hogy pár órára a nagyszülőknél maradt még babakorában is. Soha nem sírt utánam, de én ezt pozitívumként fogtam fel, hiába furcsálták az emberek. Szerintem pont, hogy a belém vetett bizalmát tükrözi vissza, hiszen tudja, hogy mindig visszajövök. Küldd el a sógornődet a fenébe. Vagyis szépen megmondhatod neki, hogy az anyai és feleségi minőségedre vonatkozó megjegyzéseit tartsa meg magának, kiváltképp a saját otthonodban.
júl. 13. 11:12
 19/32 babyboom567 ***** válasza:
26%

Számomra megdöbbentő, hogy 2 hónapos a gyereked, és állandóan egy átjáróház van nálatok.7,5 éves a gyerekem, és összesen nem voltak rokonok ennyit nálunk,mint amit felsorolsz.Te pl nem vágysz arra, hogy csak a babáddal legyél?Alig vártam,hogy megszülessen a babám és vele legyek, megismerjem ,összeszokjunk,szerintem az első fára felkötöttem volna magam, ha mindig van itt valaki.

Én gyerekként ilyen átjáróházban nőttem fel.Nálunk mindig volt valaki(anyámnak 3 testvére és azok társai és gyerekei,és vagy több mint 50 unokatestvére+társak+ gyerekek).És én ezt gyűlöltem.Sosem volt egy csendes sarok, ahol az ember olvashatott/rajzolhatott/bambulhatott volna,mert vagy nálunk héderelt valaki nonstop,vagy nekünk kellett menni.És a zaj, a beszéd,egyszerűen sosem volt csend.Volt olyan hogy ilyenkor apámmal megléptünk, és kimentünk az erdőbe,és csak ültünk,olvastunk,ő legalább megértett.

A sógornőd sem irigy, én sem irigyellek(számomra ez egy rémálom amibe élsz,egy hetet sem bírnék ki), én pl a gyerekedet sajnálom.Nem a kötődés miatt,nem ezen múlik,én sem ezért nem kötődök anyámhoz,hanem egy 2 hónapos babának kellene az állandóság.

júl. 13. 11:59
 20/32 anonim ***** válasza:
52%
#19 Annyira kilóg a lóláb, látszik, hogy full megesz a rosszindulat. Nem az volt a kérdés, hogy neked mi a jó.
júl. 13. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!