Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok segítségem van, tényleg...

Sok segítségem van, tényleg nem fog így hozzám kötődni a gyerekem?

Figyelt kérdés
Sógornőm szólt be, hogy nem elég, hogy csak egy hónapig tudtam szoptatni a babámat, de állandóan van nálunk valaki napközben, így nem csak én foglalkozom vele, emiatt nem fog hozzám úgy kötődni a gyerekünk, mint ahogy kellene. Valóban sokat vannak nálunk a nagymamák, húgom, férjemnek a nembeszológatós testvére, barátnők stb, de ettől még mellette vagyok én is egész nap. 2 hónap alatt úgy kb.5 alkalom volt, hogy nélküle mentem el itthonról, igaz ebből egyszer több órára. A sógornőm folyton azzal jön, hogy Ő még szoptatja a 9 hónapos fiát, Ő sosem volt nélküle egy percet sem, neki negyed annyi segítsége van, mint nekem még is jobban megoldja. Állítása szerint hozzá 2 hónaposan sokkal jobban kötődött a kisfia, mint az enyém hozzám pl.csak neki mosolygott vissza, az Ő kezében tudott megnyugodni, Ő tudta elaltatni stb. Nálunk ez tényleg nincs így, de valóban probléma lehet ebből később? Nem fog hozzám kötődni? Már mondtam a férjemnek, hogy a húgát csak akkor vagyok hajlandó elviselni, ha nagyon muszáj, mert hiába konkrétan nem mondja ki folyamatosan éreztetni próbálja, hogy rossz anya vagyok, nem jól csinálom az anyaságot. Tegnap "kedvesen" megjegyezte, hogy szegény kisfiam azt sem tudja ki az anyja, annyit van mással. Rohadt szarul esnek az ilyen kis beszólások, pedig próbálom megsem hallani. Egyébként ez nem újdonság, utál engem, szerinte feleségnek is szar vagyok, de nem tudom mennyire lehet ebben igaza. Neked mi a véleményed erről?
júl. 13. 09:02
1 2 3 4
 21/32 babyboom567 ***** válasza:
56%
jah, persze, meg introvertált,maguknak való ,csendes emberek sem léteznek.Mindenkinek extrovertált,nyüzsgő,társfüggő zajos életet kell élni.Különben irigy,meg rosszindulatú.Szerencsére felnőttként eldönthetem, hogy hogy élek,és ebbe nem tartozik bele a nyüzsgés.
júl. 13. 12:26
 22/32 anonim ***** válasza:
83%
21 kinek mi számít nyüzsgésnek. Nálunk pl a szüleim itt laknak a szomszédban, akkor jönnek amikor csak akarnak, ők pl a szűk családhoz tartoznak és hatalmas segítségek a gyerek körül is. Anyósom is azért közben eljön, neki se kell engedélyt kérnie, a legjobb barátnőmék meg pl a gyerek keresztszülei, szerintem tök alap hogy akkor jönnek hozzá amikor akarnak. Nekem pl hatalmas segítség, hogy mindig van itthon valaki (férjem is itthon dolgozik), így nem kell kilogisztikáznom, hogy mikor tudok nyugodtan meginni egy kávét, elmenni hajat mosni vagy mondjuk körmöshöz. De tudom, a legtőbb anyukának ez már meredek
júl. 13. 12:54
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Messze lakunk mindkét nagyszülőtől, így férjemmel mindent ketten oldunk meg. Jó apuka és háztartásban is ugyanúgy kiveszi a részét, mint én.

Mit nem adnék, ha hozzám is jönnének nyüzsögni nagyszülők heti 2-3x. Bár minden nap nekem sok lenne, de én introvertáltabb típus vagyok. Viszont nem véletlenül mondják, hogy egy falu kell egy gyerek felneveléséhez. Milyen jó amikor anyuka nem fásul bele a mindennapokba mert néha el tud menni 1-2 órára és máshol is elvan a gyerek.

Annak ellenére hogy minden 3-4. Hétvégén megyünk csak nagyszülőkhöz szerencsére mással is el van a pici. Ha valakit nem zavar és szereti, ha sokan vannak a gyerek körül akkor nem látom ez miért lenne rossz. Attól még anya (és apa) a biztos pont. Bármennyire is el van mással, ha valami baja van úgyis anyához (vagy apához) megy.

júl. 13. 13:28
 24/32 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem az nem normalis hogy egy 2 honapos baba mellol.mar 5x elmentel ugy hogy orakra.. magadnak szulted vagy masnak?
júl. 13. 15:09
 25/32 anonim ***** válasza:
53%
24es miért is nem normális? Miért fáj ez neked ennyire? Attól mert te belesavanyodtál az anyaságba másnak nem muszáj
júl. 13. 15:11
 26/32 anonim ***** válasza:
90%

25

És itt is a következő versenyző. Ha valaki nem akar elmenni a babája mellől, akkor már bele van savanyodva az anyaságba? Nem szeretheti a gyerekét és az anyaságát, ha 2 hónapos gyerek mellől nem lép le órákra? Istenem, de k*rva hü**e is vagy te.

Meg a kommentelők egy része is.

Van aki lelép sokat a gyerek mellől, van akinél állandóan van más családtag a gyerek mellett, van aki nem adja oda senkinek a gyerekét, van aki a gyerek hat hós-1 éves koráig nem lép le mellőle egy órára sem mert félti.

Mindegyik normális! Nem tudom miért kell le nem normálisozni meg lesavanyozni a másikat.

Nem lehetne hogy se bitang mindent megoldok egyedül ősanyák ne legyetek, se túlbuzgó szociális mócsingok, ahol mindennap ott ül valaki? Arany közép út nincsen?

júl. 13. 15:20
 27/32 anonim ***** válasza:
23%
26 mondod te aki első körben elítélte azt aki órákra elmegy a gyereke mellől
júl. 13. 15:29
 28/32 anonim ***** válasza:
41%

Simán irigy...

Az ilyenek meg a férjükre sem hagyják fél órára a gyereket otthon...

Aztán meg mártírkodnak hogy semmit sem tudnak csinálni a gyerektől mikor nagyobb lesz mert csak az anyja jó mindenre vagy az a csúnya gonosz férj nem csinál semmit a gyerek körül ( persze mert hozzá szokott hogy nem kell)

júl. 13. 15:52
 29/32 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem ebben is van egy mérték.

Lehet, hogy a sógornódben van irigység, de némi igazság is. Nálunk az én sógornőm ilyen, náluk csak becsúszott a baba, amúgy nem nagyon akarták, és az ő gyerekük ia folyton mással volt, és igen, most 3,5 évesen tényleg nem kötődik úgy a saját anyjához, mint normál esetben egy gyerek.

Mármint szereti, persze, de ha valamit szeretne, valamije fáj, valami baj van, nem hozzá megy oda, hanem pl. a nagyszülökhöz, mert hozzákuk láthatóan jobban kötödik az anyja csak sokadik számára.

júl. 13. 18:05
 30/32 anonim ***** válasza:
19%
Itt nem arrol van szo hogy kotodik vagy nem de az anyja legyen mar a gyerek mellett az elso 2 honapba.. nem egy 1 evesrol beszelunk vagy egy 8 honaposrol..
júl. 13. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!