Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hazaköltözes Budapestre - 2,5...

Hazaköltözes Budapestre - 2,5 eves + anyuka ?

Figyelt kérdés

Jelenleg Becsben elünk. Tervezem a szetvallast a volt baratommal. Meg együtt lakunk. A lanyunk 2,5 eves. En 4 honapja dolgozom mgint (30 oraban 1788 euro nettoer) + gyerekpenz amit az allam ad minden 18 ev alatti gyerekhez ami 200 euro havonta.

Azert irom ezt le, mert anyam ki van akadva hogy haza akarok költözni, de nekem hianyzik a csaladom, a hazám...36 eves vagyok, 20 evesen mentem el. Elég volt a kalandozás.

O szerinte Becsben kellene maradnom a "nyugat" a "Jobb jövö" na ez szerintem mar kicsit regimodi duma..

Erdeklödnek, hogy a Magyarorszagi / Budapesti anyukak hogy elik meg az eletet Budapesten.

Anyagilag mi a helyzet?

Dolgoztok? Bölcsi/ovi jo?

sok tenyezo van ami miatt vacilalok de kb ez mind penzhez kötött.

Itt jol fogok keresni idövel (2 diplomam van marketing sales területen, habar tudom ez manapsag mar nem nagy dolog..) azt akarom evvel mondani hogy munkat talalni nem lenne nehez szamomra pesten sem.

Szerintetek?

2024. júl. 11. 20:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem anyádhoz költöznél haza, nincs beleszólása.

Ha hozzá, akkor nagyon is van.

2024. júl. 11. 20:46
 2/26 A kérdező kommentje:

nem ez volt a kerdes. Ez logikus. Milyen baratsagtalan valasz :-D anyam tart karokkal varna mert imadja az unokajat meg engem is...de o szep jövöt akar nekünk.

Egyebkent pedig nem, nem anyuhoz költöznek...van 2 lakasunk. Es az egyikbe ami az en nevemre szol. De ez itt nem lenyeges

2024. júl. 11. 20:49
 3/26 anonim ***** válasza:
70%

Itthon a gyerekre 3 éves koráig 25.650 Ft, családi pótlék ha egyedül neveled 14.800 Ft és családi adókedvezmény 10.000 Ft.

Budapesten multinál diplomával ha 30 órában nem is, de 40 órában szerintem meg lehet keresni közel ennyit, amit írsz.

2024. júl. 11. 20:50
 4/26 anonim ***** válasza:
52%

"Milyen baratsagtalan valasz"

. Mi van?

Nem olyan evidens, hogy nem hozzá költöznél a fő kérdés alapján.

2024. júl. 11. 20:55
 5/26 anonim ***** válasza:
73%
Én nem mennek haza. Én is Ausztriában élek. Egyszer hazamentem, meg is bántam, aztán ahogy tudtam, visszajöttem egyből. Ne menj haza. Bécs nincsen messze, 3 órás út Budapesttől. Simán lehet találkozni mindenkivel, akar hétvégéket vagy minden második hétvégét otthon tölteni. Itt azért tudod, hogy egyedülállóként jobban boldogulsz. Kapsz lakás támogatást, rugalmasak a munkahelyen is. Notfallmama stb... Úgy hogy az én tanacsom az, hogy maradj.
2024. júl. 11. 20:56
 6/26 A kérdező kommentje:
köszönöm 5ös, nemgondotam volna hogy van aki igy belelàt hasonlo szituban van. Irhatok neked egy privat üzenetet?
2024. júl. 11. 21:00
 7/26 anonim ***** válasza:
72%

Én budapesti vagyok. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a férjem jól keres, egy átlagos fizetésből nem tudom mit csinálnánk. Minden iszonyatosan drága.

Az emberek elég feszültek, csomó hajléktalan, őrült mászkál mindenhol. De az átlag is frusztrált, fáradt.

Amúgy szeretek itt lakni, szép város, jó a tömegközlekedés. De amúgy az ország katasztrófa, eü, oktatás szempontjából, ha lene más lehetőségem nem élnék itt. Csak nem annyira beszélek nyelveket, meg hát nyuszi is vagyok elmenni.

2024. júl. 11. 21:20
 8/26 anonim ***** válasza:
53%
Magyarországról kb mindenki menekül. Hazavinnéd a gyereket ebbe az oktatási rendszerbe? Nem gond, hogy nem lesz elég óvónő az ovijában? Szerintem te valami nagyon rózsaszín szemüvegen át (vagy az M1/origo szűrőjén át) látod ezt...
2024. júl. 11. 21:32
 9/26 anonim ***** válasza:
92%

Az apa hozzájárulása nélkül nem költöztetheted másik országba a gyereket. Elhelyezési perben ilyen miatt simán bukhatod a felügyeleti jogod.

Legtöbb ismerősöm menne el Mavyarországròl.

2024. júl. 11. 22:50
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem jönnék haza. Többiek leírtak mindent. Most hasonlítottam össze a német dm árait a magyarral, minden termékük olcsóbb kint, sokszor feleannyi. Egy német fizetés meg sokszorosa a magyarnak. Ha már megvan a tapasztalat, nyelvtudás, stb., nem jönnék haza. Oktatás színvonala itthon nem jó. Kint németül tanulhat, sokkal jobb körülmények között.
2024. júl. 11. 23:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!