Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hazaköltözes Budapestre - 2,5...

Hazaköltözes Budapestre - 2,5 eves + anyuka ?

Figyelt kérdés

Jelenleg Becsben elünk. Tervezem a szetvallast a volt baratommal. Meg együtt lakunk. A lanyunk 2,5 eves. En 4 honapja dolgozom mgint (30 oraban 1788 euro nettoer) + gyerekpenz amit az allam ad minden 18 ev alatti gyerekhez ami 200 euro havonta.

Azert irom ezt le, mert anyam ki van akadva hogy haza akarok költözni, de nekem hianyzik a csaladom, a hazám...36 eves vagyok, 20 evesen mentem el. Elég volt a kalandozás.

O szerinte Becsben kellene maradnom a "nyugat" a "Jobb jövö" na ez szerintem mar kicsit regimodi duma..

Erdeklödnek, hogy a Magyarorszagi / Budapesti anyukak hogy elik meg az eletet Budapesten.

Anyagilag mi a helyzet?

Dolgoztok? Bölcsi/ovi jo?

sok tenyezo van ami miatt vacilalok de kb ez mind penzhez kötött.

Itt jol fogok keresni idövel (2 diplomam van marketing sales területen, habar tudom ez manapsag mar nem nagy dolog..) azt akarom evvel mondani hogy munkat talalni nem lenne nehez szamomra pesten sem.

Szerintetek?

2024. júl. 11. 20:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%
Én vissza nem jönnék az fix, a kormány tönkretett mindent. Ha van lehetőséged, maradjatok.
2024. júl. 12. 05:21
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi pont a gyerekek miatt mennénk, magunk miatt nem feltétlenül férjemmel. 16 éve élsz külföldön, azt hiszed rosszindulatból írom vagy túlzásból, de pl kórházba viheted a saját fertőtlenítődet, ha nem akarsz húsevő vírust otthonra. Csomó minden csak elméletben létezik, pl rendes házi orvosi ellátás, nem kiégett, félbolond, frusztrált pedagógusok, vagy szaktanárok. Nem egy gyereket ismerek, akinek hetekig nem volt angol órája, mert nem volt tanár.

És ezzel párhuzamban olyan NER közeli családokat, akik már lassan euróval törölnek segget.

És nem, ez nem túlzás, kicsit se. Pont ezért szánalmas. Egy életnyi munkánk van férjemmel ingatlanokban és vállalkozásban, és itt hagynánk a gyerekek miatt, csak nehéz a váltás.

2024. júl. 12. 06:12
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha az anyagiakat és az ellátást, oktatást nézzük, akkor jobb ha maradtok. De ha a szíved visszahúz és nem érzed ott jól magad, akkor úgy is vissza jössz. Neked kell ezeket mérlegelni, hogyan lenne jobb mindkettőnknek.
2024. júl. 12. 06:56
 14/26 anonim ***** válasza:
23%
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy én Budapestre nem jönnek vissza. Máshová igen.
2024. júl. 12. 06:57
 15/26 anonim ***** válasza:
58%

ne menj vissza ,gyereknek ott ausztriåba sokal jobb élete lesz jobb iskolai végzetsége több nyelven fog tudni mire felnö.

csak azért mert hiányzik család mindent felrugnál .

mi kiköltöztünk 4 ėve németorszagba gyerekekel ,lånyom 4 ėv alatt 3 +nyelvet tanult /tanul meg .

2024. júl. 12. 07:55
 16/26 anonim ***** válasza:
84%
Bécs nincs messze. Onnan akár hètvégékre haza tudtok ugrani. Nem költöznék Magyarországra Bécsboʻl
2024. júl. 12. 08:41
 17/26 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom. Mi 7 évig éltünk külföldön, aztán már itthon alapítottunk családot és egyáltalán nem bánom.

Jön mindenki a gyerekek jövőjével, de tényleg az a legfontosabb, hogy a gyerekekből versenylovat faragjunk? 6 évesen már 4 nyelvet beszéljen, egyenes útja legyen kikövezve egy menő egyetemre, stb.? Nemár... Mivan a családi, emberi kapcsolatokkal, az értékes együtt töltött idővel? Azzal, hogy a külföldre vándoroltak gyerekei max bébiszitterre tudják bízni a gyerekeiket a nagyszülők meg kb. videó hívásból ismerik a gyerekeiket...

Én azt mondom nem az a fontos, hogy most hogy döntesz. Ha a szíved hazahúz, gyertek haza. Majd ha meggondolod magad, visszamentek. A rugalmasságodat ne veszítsd el és kész.

Az, hogy 7 évet máshol töltöttünk, nekem pont azt jelenti, hogyha úgy látnánk jobbnak, nem jelentene gondot holnapután becsomagolni, felmondani és útnak indulni. Nem nyígni kell, hogy itthon sz*r minden és "mennék, ha tudnék", hanem összepakolni és menni.

Egyébként én hidegrázást kapok Budapesttől, de egy agglomerációs településen élünk, nagyon szeretjük. Itt azért tudnak normálisan szólni egymáshoz az emberek és örülök, hogy a gyerekeink itt nőhetnek fel, értékes közös idővel a családunkkal. Az tény, hogy anyagi értelemben jobban oda kell tenned magad, ha egészségügyi problémátok van, vagy ha az az alap elvárás itthon is, hogy 6 éves korára 6 nyelven beszéljen a gyerek...

2024. júl. 12. 10:01
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat.

Annak aki itt jogi hatterröl ir nekem higy nem vihetem a gyerekemt az orszagon kivül. Köszi. De latom fogalmad sincs az itteni obsorgereberechtiguns joggal. Illetve hogy az apa ehhez mit szol.

Annak pedig aki azt irja 20 diolomaja van :) ilyen rosszindulatu beszolasok csak feltekenyseg miatt jönnek. Remelem szerzel majd 1et, nem olyan nehez megsugom.

2024. júl. 12. 12:10
 19/26 anonim ***** válasza:
73%

18: "Jön mindenki a gyerekek jövőjével, de tényleg az a legfontosabb, hogy a gyerekekből versenylovat faragjunk?" nem tudom, ezt miből szűrted le... nekem az a fontos, hogy a gyerekem ne rasszizmust, bizalmatlanságot, gyanakvást, rosszindulatot és sötétséget lásson maga körül, és érezze magát (érzelmileg és anyagilag is) biztonságban. ezeket nem tudnám Mo.-n megadni neki. abban egyetértek, hogy a család (nagyszülők) jelenlétét sajnos nem tudom külföldön pótolni, de igyekszünk olyan gyakran és olyan sokat találkozni velük, amennyit csak lehet.

2024. júl. 12. 14:42
 20/26 anonim ***** válasza:
80%

Tehát kint keresel kb 670 ezret plusz 75 ezer családi

Itt, ha szerencséd van, kapsz majd 450 et és 12 ezer családit. Viszont ha a gyerek sokat beteg, akkor hamar kirúgnak.

Élhető kerületben élhető méretű albérlet 250 ezertől indul plusz ugye rezsi.

Maradna kb 150 ezred minden más kiadásra. Ha beteg a gyerek (bölcsi/ovi elején kb állandóan) akkor kb 20-30 ezer/ betegség.

Egyedülállóként kelleni fog bébiszitter, ha nincs olyan rokon a közelben aki el tudja vinni/érte tud menni ez is alsóhangon 2000/óra.

2024. júl. 12. 17:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!