Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány emberben csalódtál a...

Hány emberben csalódtál a terhességed alatt?

Figyelt kérdés

Természetesen a terhességgel összefüggésben gondolom.

Sokan panaszkodnak itt, hogy barátnőjük szült, és azóta nem barátkozik. Na, de mi a helyzet fordítva?

Nálam, amikor terhes lettem, még mindenki baromi lelkes volt. Aztán elmúlt. Veszélyeztetett vagyok, és rá kellett jönnöm, hogy egyetlen barátom sincs. Mindenki nagyon féltett, jaj, nehogy emelj, ne hajolgass, így segítek, úgy segítek, de a valóságban mindenki lesz@rja a nyomoromat, mindent egyedül csináltam. Nyilván nem olyasmire gondolok, hogy takarítsa ki helyettem a házat, hanem pl. nekem nincs kocsim és gyalog nem tudok hazacipelni 20-30-40kilós cuccot, jöjjön el velem, természetesen fizetném a benzint, meg ilyesmit. Persze, persze, ígéretekkel tele van a padlás

De a valóságban sose fordult elő. Miközben magának többször is bevásárolt ugyanott. (Nem kaja, tehát nem rendszeresről lett volna szó, hanem egyszer.)

De amúgy is elkerülnek azóta, mintha leprás lennék, vagy fertőző lenne a terhesség.😂

Néha megkérdezik, hogy van a baba?(Honnan tudjam?) Arról már nem is álmodok, hogy valaki megkérdezze, én hogy vagyok.

júl. 10. 10:21
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
51%
Az emberek szar háziak. Sajnos ez van.
júl. 10. 10:27
 2/35 anonim ***** válasza:
93%

Szia! Nem fog tetszeni a válaszom..de szerintem az ilyesmi nem a barátok feladata..pláne nem a mai világban. Miután mindenhonnan is van hàzhozszállítás nem is értem ezt a fajta elvárást..

én sosem várnèk el ilyesmit baràtoktól, szerintem felnőtteknèl ez már nem így működik. Mindenkinek megvan a “maga” baja. Örülj, hogy èrdeklődnek ès szeretettel fordulnak feléd. A többi az pl elsö sorban inkább a rokonok, meg a leendő apa feladata lenne.

Sosem várok el ilyen jellegű szivességet barátoktól, pláne nem hogy maguktól találják ki. Irreális. És igen, te most más állapotban, mas élethelyzetben van. Ez ilyen, változik minden, és el kell fogadni, ez nem azt jelenti hogy nem szeretnek, de ehhez is fel kell nőni.

júl. 10. 10:28
 3/35 anonim ***** válasza:
83%
A terhességem alatt csak a férjem irányában voltak "elvárásaim", így nem csalódtam senkiben.
júl. 10. 10:30
 4/35 anonim ***** válasza:
86%
Csak a nőgyógyászban
 5/35 anonim ***** válasza:
92%

Az anyósomékban kicsit. Mindig nagyon jóban voltunk, tényleg, miközben a problémás sógornőmmel hónapokig nem is beszéltek, annyi sz*rt kaptak tőle.

Aztán bejelentette, hogy terhes és úristen, ahogy várták azt az unokát, a bejelentéskor volt nagy sírás, utána vásárolgatás, öröm. A baba születése előtt kicsivel jelentettük be, hogy mi is babát várunk, hát feleakkora lelkesedés se volt, most nem azt vártam, hogy akkor is sírjanak az örömtől, bár miért ne, a fiuk első gyereke, de na. Tudod, úgy harmadakkora érdeklődés, öröm sem volt, ráadásul utána megszületett a sógornőmék gyereke, akit kvàzi félig ők nevelnek azóta is, mert amúgy is csak becsúszott gyerek, akivel nincs kedve foglalkozni a szülőknek. És akkor ugye mindig mentek, vigyáztak rá, a kórházból ől vitték haza őket.

Amikor én megszültem, apósom konkrétan be se jött a kórházba megnézni a gyerekünket (még haza sem, csak 1 hét múlva jött el először), de mikor hazahoztuk, anyósom se jött el megnézni, mert épp megint a másik unokára kellett vigyázni és ugye ott nem lehet nemet mondani...

Komolyan nagyon sz*rul esett, még sírtam is. Oké, én nem vagyok a lányuk, de a férjem a fiuk. Érted. Neki is borzasztóan rosszul esett.

6/35 anonim ***** válasza:
93%

Oh drágám. És ez csak rosszabb lesz, ha megszületik. 😂

Nekem még terhesség alatt egész rendben voltak a kapcsolataim. Szülés után, egyedül, a soha nem alvó babámmal, aki senkivel nem cukiskodott, tehát kézbe venni se akarta senki, na az már más tészta volt. Akkor igazán és mélységesen leszrva és egyedül éreztem magam.

júl. 10. 10:31
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem számolom 😅

Most született a 2. Pár napja, van olyan relatíve közeli rokonom, aki nem is tudta hogy újra terhes vagyok... Még az elsőt sem látták, pedig elmúlt 3.

Amúgy azok a dolgok amiket itt felsoroltál szerintem is nonszenszek, így nagyon sok barátot, rokont fogsz elveszíteni.

Mindig gondolj arra, hogy a terhességed vsak nektek különleges, mások élete ugyanúgy megy tovább mint előtte, és már most szólok hogy a gyereked is csak mektek lesz übercuki, a Facebook ismerőseid le se fogják szrni... Aki lájkolja is csak cserelájkért csinálja, senkit nem érdekel más kínja, mindenkinek megvan a sajátja.

Lehet durva volt de tudnod kell ezt.

júl. 10. 10:37
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem ilyen ertelemben, de vannak barataim, akik “majd megyunk” meg “mikor sutunk szalonnat” es “ideje volna talalkozni”..

Ok dolgoznak, en nem dolgozom, itthon vagyok 8 honapos terhesen. Kb egesz nap raerek, de nem fogok rajuk irogatni, hogy na mikor ernek ra. Irjanak ok, nekik mikor jo, egyeztetunk es talalkozunk. Baba mellett ez nem fog ilyen siman osszejonni. Szoval engem csak ez bant, segitseget nem varok, meg nem is fogadnam el.

júl. 10. 11:32
 9/35 anonim ***** válasza:
86%

nekem nincs kocsim és gyalog nem tudok hazacipelni 20-30-40kilós cuccot

Oké, hogy nincs kocsid, de a gyereknek egy apja azért csak van... Az ismerősökön kéred számon, pedig nem az ő dolguk lenne.

júl. 10. 11:54
 10/35 A kérdező kommentje:

#2!Ja, értem, örüljek, hogy a legjobb barátnőm 2havonta egyszer megkérdezi, hogy van a magzatom. Hát, ezt a sarki közértes, akinek a nevét se tudom, naponta megteszi. Nem tudtam, hogy vele szorosabb a kapcsolatom.

"Sosem várok el ilyen jellegű szivességet barátoktól, pláne nem hogy maguktól találják ki."

Ki mondta, hogy magától találja ki? Mint írtam, rendszeresen ígérgette, tehát tudott róla, mivel én kértem meg. Ő maga is elment, tehát annyi lett volna a rohadt nagy szívesség, hogy nem titkolja el, mikor megy és tesz pár km kitérőt PÉNZÉRT.

Én nem tudtam, hogy minden szívesség, ha előbb szóltok, én is mondtam volna, hogy irreális elvárás, hogy vigyázzak néha a gyerekére, az apja dolga. Ha mondjuk váratlan esemény miatt egyik szülő se tud érte menni, akkor engem ugyan ne hívjon, ott rohadjon meg az óvodában. De nekem természetesen volt, hogy barátokként segítünk egymásnak, ha szükséges. Már nektek köszönhetően tudom, hogy a barátság max.5perces small talk-ot jelent, ha egyikünknek sincs jobb dolga. Annál több nem fér bele.

(Nincs férjem egyébként, aki intézné ezeket, de ez most lényegtelen.)

"Miután mindenhonnan is van hàzhozszállítás nem is értem ezt a fajta elvárást."

Hát, igen, volt. A visszaigazoló szerint emelet, ajtó az átvétel helye. Majd az ember leb@szta a 36 kilós csomagot a ház elé és nem volt olyan összeg, amiért hajlandó lett volna felvinni. Semmilyen utalás nem volt arra vonatkozóan, hogy nem viszik fel és választható opció se volt, hogy meddig szeretném, mennyi az ára. De ez az eset nem áll összefüggésben a fent írtakkal, csak arra mondom, hogy addig vagy ilyen laza, hogy mindenhol van házhoz szállítás, amíg veled nem történik hasonló.

júl. 10. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!