Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van aki nem vállalt gyereket?

Van aki nem vállalt gyereket?

Figyelt kérdés
Ha nem, akkor miért nem? Megbántad? Szerinted rossz ha valaki nem vállal gyereket? Mik az előnyei annak ha valakinek nincs és nem is szeretne?

jún. 24. 16:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
44%

Vannak itt sokan. 2 tábor is:

1.aki szeretett volna/szeretne gyermeket, de megfelelő pár/anyagi helyzet stb. hiányában vagy meddőség miatt nem vállalt...eddig...vagy ki is futott már az időből. Nyilván ők nehezebben élik meg ezt a helyzetet.

2.A magukat gyermekmentesnek nevezők, akik azt állítják, hogy nem is akarnak soha. Egy részük lehet, hogy valóban nem, de gyanítom, hogy akad köztük olyan is, aki csak saját magának próbálja bizonygatni, hogy nem is fogja megbánni a döntését. Máskülönben nem értem, hogy miért forognak ezen a témán, és írogatnak ki róla még kérdéseket is, és egyértelműen olyan válaszokat várnak (azokat pontozzák fel!) amiben megerősítést kapnak a döntésükhöz.

Én pl. nem tartok háziállatot, nem is tervezem, de sose olvasgattam még a háziállatok témát, hogy valaki megerősítsen benne, hogy az valóban milyen drága hobbi vagy mennyi takarítással jár stb. úgyhogy biztosan nem fogom megbánni, hogy nekem nincs. Egyszerűen nem forgok a témán.

De ha érdekelne valamennyire is, akkor biztosan ki tudnék írni ilyen provokatív kérdéseket hogy pl.

"Mennyibe kerül most egy kutya tartása havonta: etetés, oltások, ruhák, kutyakozmetika, állatorvosi kezelés meg egyéb felmerülő költségek mint utazás vonattal, repülővel, kutyaszitter, kutyaiskola stb. összesen?"

Vagy

"Naponta összesen mennyi időt vesz igénybe egy kutya (séták, fürdetés, játék stb.)? És mennyit kell takarítani utána? Tényleg szőrös lesz az összes szőnyeged, ruhád?"

Vagy

"Hogy lehet élvezni az olyan hobbit, amiben 2-5-8-15 évente el kell temetni a legjobb barátodat?"

Na körülbelül ilyen szintű kérdéseket szoktak kiírni gyermekvállalással kapcsolatban. XD

Viszont ha már ilyen szépen összegyűltek itt, akkor had tegyek már fel egy kérdést nekik: hogyan lehet megkülönböztetni a 2 csoportot??

Amikor fb-on látok egyre több olyan házaspárt, akik már 5-10 éve házasok, akkor ők most meddők, és folyamatosan orvosi kezelésekre járnak, hogy legyen gyerekük, vagy tudatosan "gyermekmentesek"?

jún. 24. 20:13
 12/27 anonim ***** válasza:
40%

11. Attól hogy valaki nem akar gyereket, miért ne válaszolhatna olyan kérdésekre, amik erről szólnak?

10. Ha csak a kérdésre válaszoltál volna, lezárult volna a kommented azzal, a szóval hogy:

Vannak.:)

jún. 24. 20:34
 13/27 anonim ***** válasza:
54%
#12! Ok.,majd legközelebb téged kérdezlek, hogy mit válaszolhatok😉 Addig is az ajánlatom még mindig áll, ugyanis senki nem mondta, hogy CSAK a kérdésre válaszoltam. Te írtad azt a nyilvánvaló hazugságot, hogy NEM válaszoltam a kérdésre. Segítek, aki igen/nemmel válaszol és kiegészíti még valamivel a válaszát, az VÁLASZOLT.😁
jún. 24. 20:38
 14/27 anonim ***** válasza:
55%
Nekem is nagyon furcsa, hogy hány gyerekmentes ír ebbe a topikba. Én se írok pl focival kapcsolatos kérdésekhez, mert teljesen hidegen hagy. Szerintem ezek az emberek viszont igenis elnyomnak magukban valamit.
jún. 24. 20:58
 15/27 anonim ***** válasza:
44%

14. És azok a gyerekesek mit nyomnak el magukban akik állandóan panaszkodnak a gyerekeik miatt, majd fél órás litánia után odabiggyesztik, hogy " de azé megéri". Persze, pont úgy hangzott, mikor ecsetelte hogy nem alszik, hulla fáradt, nincs ideje még fürödni, se hajat mosni, nincs élete, a férjével is csak élnek egymás mellett stb stb.

Vagy akik rá akarják tukmálni a gyerekmentesre hogy de milyen már az hogy nem akar , hát gyerek az kell, olyan nincs hogy nem akar meg ilyenek. Nem egy ilyet hallottam már. Az ilyen vajon mit próbál kompenzálni?:)

jún. 24. 21:16
 16/27 anonim ***** válasza:
14%
Nem nyomunk el semmit magunkban, köszönjük szépen, jól vagyunk. Csak ti nem tudjátok elképzelni, hogy gyerek nélkül is boldog lehet valaki (mint ahogy mi meg azt nem tudjuk elképzelni, mi olyan boldogító a gyerekes életben). Én részemről azért olvasom ezeket, mert a való életben egyetlen gyerekmentest sem ismerek, sem öreget, sem fiatalt.
jún. 24. 21:18
 17/27 anonim ***** válasza:
42%

Mi sem vállaltunk és nem is fogunk gyereket vállalni a párommal. De kb. olyannyira nem akarunk, hogy én sterilizáltattam is magam.

Imádom ezt az életet, hogy szabadok vagyunk, azt csinálunk, amit akarunk, oda megyünk kirándulni, ahova és amikor csak akarunk. Nagyon sok hobbink van.

Számunkra a gyerek csak nyűg lenne, semmi türelmem nem lenne hozzá. A növényeimről sem tudok gondoskodni megfelelően, nemhogy egy gyerekről :D

Egyáltalán nem bántuk meg, hogy ezt az életet választottuk.

Szerintem ez mindenkinek a saját döntése. Engem nem zavar, ha valaki gyereket vállal, maximum csak sajnálatot érzek. Igazából teljesen hidegen hagynak a gyerekek, engem nem nagyon érdekelnek a gyerekkel kapcsolatos dolgok.

29/N, 31/F

jún. 24. 23:47
 18/27 anonim ***** válasza:
84%

"engem nem nagyon érdekelnek a gyerekkel kapcsolatos dolgok."

Akkor a legjobb helyen vagy 🤣

jún. 24. 23:51
 19/27 anonim ***** válasza:
52%

18. A kérdés arról szól aki nem vállalt gyereket, vagyis a legjobb helyen van.

Te vagy az aki itt rontod a levegőt:)

jún. 24. 23:58
 20/27 anonim ***** válasza:
69%
15# én elítélem azt, aki folyamat panaszkodik a saját gyereke miatt. De nem mindenki ilyen. Én nem panaszkodok róla/miatta soha, mert imádom őt, és vele az életemet. De attól még, hogy felhoztal arra példát, hogy gyerekkel sem boldog mindenki, továbbra sem normális dolog ennyire gyerekelleneskent állandóan ebbe a topikba írni. Csak terelsz..
jún. 25. 06:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!