Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki egy gyereket vállalt csak...

Aki egy gyereket vállalt csak az nem bánta meg később?

Figyelt kérdés

És a gyerek kerdezgette miért nincs testvére, rossz volt neki?

2 gyereket terveztünk. Most 3 éves a fiam, de úgy érzem most, hogy nem akarom újból kezdeni. 2,5 éves koráig minden éjjel kelt, nagyon eleven egész nap meg sem áll, nagyon nehéz terhességem is volt, 5. hónaptól feküdnöm kellett mert kinyilt a méhszáj. De mégis bánt, mert biztos rossz lesz neki, hogy nincs testvére. Én még ráérnék mert 30 éves vagyok, de férjem már 42. Meg az otthonlétet se bírtam már a vége felé, nagyon hiányzott a felnőtt társaság.

2020. jan. 3. 13:42
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És nálatok mi volt az ok amiért így döntöttetek, hogy egy lesz?
2020. jan. 3. 13:49
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk egészségügyi oka volt, daganat miatt keverték mindent, eleinte bántott, mert jó lett volna 2 gyerek. De őszintén? Néha már úgy érzem, bőven elég ez az egy gyerek is.
2020. jan. 3. 14:13
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk első körben anyagi oka volt, nem akartuk túl vállalni magunkat.

Később pedig a korunk (férjem 46, én 36 vagyok most) miatt.

Már nincs tervben még egy gyermek, megpróbálom úgy felfogni hogy nem véletlenül alakult így.

2020. jan. 3. 16:38
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
Elnezest, nem vag a temaba, de honnan tudtatok meg hogy kinyilt a mehszaj? Neha aggodom ezen mert az elso vizsgalat ota nem neztek meg lent, csak hasi uh.
2020. jan. 3. 18:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Nekem mindig vizsgált az orvos havonta mikor mentem úgy derült ki. Kérdezz rá ha legközelebb mész orvoshoz, hogy mehszáj is rendben? Biztos megnézi akkor ha mondod
2020. jan. 3. 19:08
 6/11 anonim ***** válasza:

Koszi!

Meg egy kerdes, hogy nem is volt semmi (problemada utalo jel) ami miatt jobban kellett rad figyelni hanem egyszeruen igy vizsgalt? Koszi, bocsanat hogy bezavartam.

2020. jan. 3. 20:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 3 éves a kisfiam. Nekem így már nagyon jó, szabadabb vagyok, végre kezdek újra "élni". Nem szeretném újrakezdeni ezt az egészet, mert nem volt egyszerű. Elégnek érzem, jól érzem így magam. A férjem még akarna, de elfogadja h én nem akarok. Imádom a kisfiam, kis pörgős, épphogy győzzük az apjával 🙂
2020. jan. 3. 20:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Keményedett nagyon gyakran a hasam hiába szedtem sok magnéziumot. De nagyon durván már a 20.héttől. Néha ülni alig tudtam, alig kaptam levegőt. Valószínűleg a sok keményedés miatt nyílt ki a méhszáj 26.héten, onnantól már csak feküdnöm lehetett, ha már egy kicsit jarkaltam is keményedtem. Kín szenvedés volt az egész terhesség nekem azaz igazság, irigylem azt aki élvezte végig. 12.hétig meg hánytam mindennap. Plussz Pcos-os, Ir-es is vagyok, de annak elvileg nem volt köze a méhszájhoz. Aggódsz te is, hogy kinyilt vagy miért kérdezed? Hány hetes vagy?
2020. jan. 3. 21:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

23 hetes terhes vagyok. Nem igazan van szerintem okom aggodni, csak neha eszembe jut es aggaszt, hogy honapokkal ezelott viszgaltak meg utoljara. A heten megyek, majd megkerdezem.

Koszi!

2020. jan. 4. 09:42
 10/11 anonim ***** válasza:

36 voltam, amikor terhes lettem, elsősorban anyagi okokból jött ilyen későn. Nehéz első trimeszter (három hónap vészes hányás), nagy baba, könnyű szülés, de nagyon nehéz gyermekágyas időszak. Hasfájós baba, akit fél éves koráig, hacsak nem aludt, cipelni kellett, különben ordított. Amikor beindult a mozgásfejlődése, könnyebb lett, mert onnantól elszórakoztatta magát, de éjszakánként még háromévesen is kelni kellett hozzá.

Nemhogy nem bántam meg, hogy csak egy van, de őszintén nem értem, hogy aki egynél többet vállal, hogy bírja energiával.

2020. jan. 4. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!