Lenézitek az ilyen szülőt?
Olvastam egy cikket (divany.hu), amely arról értekezett, hogy a Z generáció nem szeret telefonálni, inkább megvárják, amíg elmúlik a hívás, majd inkább írnak a hívónak.
Erre egy nő (nyilván anyuka) azt kommentelte, hogy "egyszer játszhatná ezt el velem a gyermekem, utána úgy leteremteném, hogy többet nem merné nem felvenni a telefont".
Mit gondoltok erről?
Én azt, hogy az anyuka
1. nevelési módszerei primitívek
2. nem képes tudomásul venni, hogy több, eltérő hozzáállás létezik a kommunikációhoz, ezekhez nem képes toleránsan hozzáállni
3. technikai fejlettségét figyelembe véve jó eséllyel írógépen gépelteti a gyerekkel a beadandót, a mosásra pedig a közeli patakban tanítja meg a gyerekét
Olvasva a hozzászólásokat, megnyugtat, hogy rajtam kívül is vannak telefonfóbiások. Nyugger létemre az vagyok.
Írásban viszont sűrűn kommunikálok. Előbb leírok valamit, mint kimondanám.
A telefont csak családtagoknak veszem fel.
Mondjuk ettől a telefon fobiatol én hülyét tudok kapni, főleg felnőtt emberek részéről.
Volt munkahelyemen hívtam egyszer a takarítónőt, mert az elszámolásához kellett volna tőle egy adat, hogy tovább tudjam küldeni. Hívom telefonon, nem veszi fel. Hívom a sajatomrol, nem veszi fel. Másnap kérdezem, mizu, miért nem vette fel, vagy hívott vissza. Haaaat, hát ő ezeket a számokat nem ismerte, csak a főnökét, olyat meg nem vesz fel, amit nem ismer.
Tök jó, csak emiatt állt a folyamat egy napig, engem is feltartott vele, ő meg két héttel később kapott fizetést, és persze mindenki hibás volt, csak ő nem.
De számtalan ilyen eset volt még, ami a hívott félnek is fontos lett volna, csak cseszett felvenni, mert ő nem telefonál, mert mit tudom én, harap a telefon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!