Lenézitek, aki autó nélkül nevel gyereket?
Dehogyis. Honnan az ötlet?:) Senkit nem néznék le a körülményei miatt.
Az tény, hogy kocsival könnyebb, kényelmesebb az élet, de nem mindenki teheti meg, hogy fenntartsa, vagy a másik esetben nem mindenkinek van rá szüksége. Mondjuk akinek minden 5 percre van (ovi, suli, orvos, bolt), annak nem fontos.
Hát,ha az autók nevelnék a gyereket.... :-D
De most komolyan,a gyerek tisztességes neveléséhez nincs szükség autóra!
Nekünk speciel van autónk, nekem jogsim nincs,csak a Páromnak,gyalog eljárok a gyerekekkel mindenhova,a Párom meg dolgozik a kocsival,családlátogatáskor kocsiba ülünk,ha menni kell valahova városon kívül valamiért (kórházba szakrendelésre vinni valamelyik gyereket) akkor kocsiba ülünk,de ennyi. Az én részemről az egyetlenek vagyunk,akiknek van autó,a tesóimnak nincs- vagy is az egyiknek lesz,de Neki nincs családja :-) Semmivel sem kevesebbek nálunk! :-) Ahogy a többi ember sem,akiknek nincs autójuk. :-)
Egyáltalán nem nézem le őket.
Sokkal egyszerűbb az élet autóval, úgyhogy maximum sajnálom azokat, akiknek bkv-zni kell a sokszor nem túl intelligens, és udvarias utazóközönség között. És hálát adok az égnek, hogy valahogy ki tudjuk szorítani az autó fenntartását a sokszor szűkös költségvetésünkből. Szóval ettől még ugyanolyan jó szülők, és a gyermekeik sem lesznek ettől rosszabbak. Ez nem minősít senkit...
Nem nézem le, inkább csodálom, hogy ebben a rohanó világban hogy tudnak bevásárolni, különórákra járni, rokonokat látogatni stb. Van ilyen ismerős család, nekem pl. az sokkal furább hogy a 45 éves apukának jogsija sincs.
Én 36 vagyok, de 17 évesen megszereztük a jogsit, én is és a hugom is, bár saját autóm csak 6 éve van.
Amióta kisgyerekünk van, még jobban örülök, hogy van kocsi, ha bármi történik pl. az éjszaka közepén, azonnal tudjuk vinni, ha kell.
Magunkat is le kéne nézni.
Két kisgyerekünk volt, amikor sikerült egy jó állapotú régi használt autót vennünk. Kettővel még lavíroztunk, de a harmadik terhességem alatt már nem lett volna erőm kettőt emelgetni buszra, ebből az egyiket babakocsival.
Hála Istennek pont akkor alakult úgy anyagilag, hogy megtehettük.
Sokkal könnyebb így, pedig néha a hármat ki-be pakolni, szíjazni sem egyszerű, de még mindig sokkal könnyebb.
Tudom, mert bizony volt hogy rá csukták a nagyobbikra az ajtót a vezetők, meg a kocsival majdnem leestem busz és járdaszegély közé (mert úgy álltak be a megállóba, hogy tragédia...)
Rengeteg energiát és időt spórol az autó nekünk.
Le a kalappal mindenki előtt, aki anélkül csinálja, főleg több gyerekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!