Mit gondoltok, autó és jogosítvány fontos, szinte elengedhetetlen manapság, ha gyerek van?
Ezt én is tudom.:) Azt kérdeztem, mi a véleményetek.
Mondjuk Te, kedves második, mit gondolsz erről? Neked mennyire fontos gyerek mellett az, hogy beülhess az autóba, és elvidd, ha orvoshoz kell menni és nem 100 méterre van, vagy inkább gyalogolsz esőben, tűző napon?
Mi gyalogolunk ha kell esőben, tűző napon, kórház pedig kb. 50 perc, oda-vissza 4 buszjegy sajnos, ami nekünk nagyon drága.
Nincs autónk, mert nem tudnánk venni, fenntartani, de nem is hiányzik.
Szülés után ismerős hozott haza autóval, a mindennapokban pedig jól elvagyunk enélkül is.
Férjem munkába kerékpárral jár, én a gyerekkel gyalog mindenhová eljutok, ha kell, sétálok 1 óra hosszat is, legalább addig is mozgok és buszjegyre sem kell pénzt kiadni.
A jogosítvány az nem árt, sosem tudni mikor kell.... Autó nem létszükséglet, illetve az a kérdés hogy hol. Amikor Budapesten laktam egy olyan kerületben, ahol 10 perc sétára volt a metró,2 percre a villamos és buszmegálló, 20 perc sétára a tesco, pár perc alatt ott termett a taxi ha hívtam, ott nem éreztem, hogy nagyon kellene kocsi.
Most vidéken lakom, a mai éjszakámra megvan a programom: félóránként lázmérés. Úgyhogy bármikor pattannom kell,hogy a 15-20 perc autózásra lévő ügyeletes kórházba berohanjunk. Éjszakai busz nem jár, taxiállomás messzebb van. Engem megnyugtat, hogy ha gond van, akkor berakom a gyereket a kocsiba és mivel nincs forgalom, 15 perc múlva az orvos előtt lehet.
Nekünk nincs autonk , nem elengedhetetleg. Mindenhová gyalog megyünk , mert a buszjegy nagyon drága.5 gyerek van , a legkisebb 2 , a legnagyobb 11 éves. A kicsit babakocsiba ültetem szinte mindig mert a bolt nekem is fél ora gyaloglás csak oda. Ha orvoshoz kell menni akkor a 4 évest is beültetem a babakocsiba és ugy megyünk, meg persze nem rohanunk minden kis náthávan az orvoshoz sem.
Nagyon jo lenne egy auto , de ezt mi nem engedhetjük meg magunknak , igy marad a gyaloglás , esőben , hoban, hidegben , melegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!