Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lenézitek, aki autó nélkül...

Lenézitek, aki autó nélkül nevel gyereket?

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 14:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Honnan ez az ötlet?

Dehogy nézzük le. Nekünk van autónk, jó hogy van, de ha nem lenne sem dölne össze a világ, van busz meg vonat, amit a gyerekek még jobban élveznek. Csupán kényelmi szempont, de nem létszükséglet.

2013. júl. 24. 15:34
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem. Legfeljebb sajnálom, mert tudom, milyen az, (én is csináltam az elsővel), amikor tuti, hogy vasárnap kell menni ügyeletre, busszal, a gyerek persze a buszon hányt, nagy nehezen odaértünk, oké, de az ügyletes gyógyszertár a város másik végén volt, újabb busz... Vagy bevásárlás, amikor a gyerek kezébe adtam a babakocsiban a wc papírt, hogy hozd... Babakocsit fel a buszra... Ténylg nagyon nehéz így. Vagy amikonincs autónk, hogy ha roszabb lenne, egyből bevigyük, így ő kihívja a mentőket most...Aztán letettem a jogsit, vettem autót, hát ég és föld a különbség.
2013. júl. 24. 15:37
 13/18 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti sor összegabalyodott: amikor lányom befulladt, jött az ügyelet, és a doki azt mondta, hogy ha lenne autónk, akkor nem lenne gond, akkor be tudnánk vinni mi a kórházba, ha éjjel rosszabbul lenne, de mivel nincs, így ő most mentőt hív.... (3 nap a gyerekosztályon, kész rémálom, és persze-Hála Istennek-nem volt gond, de megspórolhattuk volna kocsival....)
2013. júl. 24. 15:39
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ma olvastam egy ( gondolom) felkapaszkodott burzsoá válaszát, aki a Bkv- n utazókat proliként jellemezte. Hát elakadtba szavam...

Nekünk két autónk van, ezért nagyon szerencsésnek érzem magunkat, de bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy ugrik az autó.

Szerintem borzasztó, hogy mennyi felszínes és sznob ember van!

Lenézni az autó nélküli családokat? Senkit nem nézek le!

2013. júl. 24. 15:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Sosem néztem le senkit, emiatt meg főleg nem. Mi hárman voltunk tesók, de nem volt autónk, felnőttünk nélküle.

Amíg Budapesten éltünk, egyszerű volt, a ház mögött posta, iskola, hivatal, patika, előttünk bolt, közel a piac, 1-2 lépésre a buszmegálló, villamos.

Kiköltöztünk egy közeli kisvárosba...2-szer jár busz, reggel és délután. Távolsági buszok vannak, kb. óránként, de ugyebár nem mindegy, hogy x vagy y településre megy.

Minden, ami fontos, gyalog min. 1 óra, ha jó az idő. De 40 fokos hőségben, 20 centis hóban, szakadó esőben több. Egy hányós, lázas beteg gyerekkel ennyit gyalogolni szinte kínzás.

2 autónk van, mert a férjem azzal jár dolgozni, egy nekem itthon. A legtöbb családnak errefelé két autója van, általában egy nagyobb családi és egy kis Maruti, Szuzuki, ilyenek. Errefelé nagyon nehéz lenne az élet autó nélkül.

2013. júl. 24. 16:18
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A világ nagyon jól jár ha nem ülök volán mögé, betegesen rettegek a vezetéstől, nem tudom melyik a jobb-bal kezem néha... Ezek után gyalogkakukkként nevelem a gyerekeimet.

Ha baj, hát ez van. Nem szeretném idő előtt bevégezni földi pályámat.

2013. júl. 24. 20:15
 17/18 anonim válasza:

Sőt, én inkább tisztelem, azokat akik képesek elfogadni, hogy nincs pénzük autót fenntartani(!), pláne a gyerek mellet (mellesleg így több jut a gyereknevelésre...), és nem vesznek fel csillió hitelt, egy autóra(!), hogy legyen mivel furikázni a csemetét... eladósítva egy életre magukat. Persze kényelmesebb, de nem létszükséglet, hiszen én is autó nélkül nőttem fel, szüleimnek nem volt soha kocsijuk, de még jogsijuk sem. Jó, fiú létemre hiányzott, de nem a kényelem miatt... Viszont a kérdésből kiindulva lehet, hogy jobb is, hogy nem volt, legalább nem lett belőlem egy sznob köcsög, hanem megismertem az élet egy másik oldalát is a BKV-n :D Én nem nézek le senkit...

Bár mostanra már van autóm, használom rendesen, de időnként igénybe veszem a BKV járatait is, főleg a belváros irányába...

2013. júl. 25. 08:44
 18/18 anonim ***** válasza:

Úgy látom, a kérdező és némelyik válaszadó is abból indul ki, hogy az autótartás kizárólag pénzkérdés, pedig nem.

Nekünk azért nincs autónk, mert értelmetlen. Budapest külvárosában élünk, ahol kiváló a tömegközlekedés. Férjem többnyire home officeban van, amikor nem, fél óra beérni munkába, én gyalog öt percre dolgozom. Iskola, bevásárlási lehetőség szintén a közelben. Megtehetnénk, hogy fenntartsunk egy autót, de nem sok értelme van azért, hogy havonta kétszer használjuk.

jún. 20. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!