Lenézitek az ilyen szülőt?
Olvastam egy cikket (divany.hu), amely arról értekezett, hogy a Z generáció nem szeret telefonálni, inkább megvárják, amíg elmúlik a hívás, majd inkább írnak a hívónak.
Erre egy nő (nyilván anyuka) azt kommentelte, hogy "egyszer játszhatná ezt el velem a gyermekem, utána úgy leteremteném, hogy többet nem merné nem felvenni a telefont".
Mit gondoltok erről?
Én azt, hogy az anyuka
1. nevelési módszerei primitívek
2. nem képes tudomásul venni, hogy több, eltérő hozzáállás létezik a kommunikációhoz, ezekhez nem képes toleránsan hozzáállni
3. technikai fejlettségét figyelembe véve jó eséllyel írógépen gépelteti a gyerekkel a beadandót, a mosásra pedig a közeli patakban tanítja meg a gyerekét
Tipikus, mentalitásban úgy 50 évvel lemaradt átlag magyar ember az illető, aki azt hiszi, ő $z@rja a spanyol viaszt.
Persze lehetne az #1 válaszoló hozzáállását követni és ignorálni, de annyi ilyen van, hogy nem lehet nem tudomásul venni őket, mert megnyomorítják nemcsak a saját gyerekük (ha van), de a mi életünket is.
Az ilyenek miatt van a nyakunkon 14 éve kétharmaddal a Fidesz, közvetve ők a felelősek azért, hogy Európában példátlan módon az elsőrendű főutvonalak nagy részéről ki vannak tiltva a kerékpárosok és a traktorosok, és miattuk került sor csak hónapokkal ezelőtt a kártyás fizetésre a buszokon.
Nem az egesz ABC generacios problema ez, hanem egyszeruen neveles kerdese.
Felvenni azert kellene, hogy a szuloje ne aggodjon azon, hogy ugyan mi tortenhetett Odonkevel? Es ha felvette, nem orakig ragozni vele a semmit, hanem szigoruan a targyat megbeszelni. Persze hivni is csak fontos dolgokban kene, nem ellenorzes, stb. celjabol. ;-)
Az ANYJÁNAK vegye fel. Akármennyire is Z generációs. Tiszteljen meg ennyivel.
Az, hogy Pisti haverjának meg a főnökének nem veszi fel lelke rajta. A szülinek viszont vegye fel. Nyilván nem véletlen hívom.
Ha valaki, én mindig is telefonfóbiás voltam. Ha ismeretlen szám hív, nem veszem fel. De kamaszként is a szüleim száma el volt mentve, így ha ők kerestek, felvettem. Mondjuk nekem normális volt velük a kapcsolatom, ők is tiszteletben tartották a magánszférámat és akkor hívtak, ha indokolt volt.
Nem nézem le a kérdésben szereplő szülőt, sőt egyetértek vele. Akármennyire is kamasz a gyerek, azért azt a minimális tiszteletet adja meg a szüleinek, hogy felveszi a telefont. Vagy akkor el is búcsúzhat a telefonról, ha nem használja arra, amire való: telefonálásra.
Nem nézem le. A szüleinek mindig vegye fel a telefont!
Lehet, az apja/anyja egy baleset után pl utolsó erejével hívja fel a gyermekét!
Akkor már irhat sms-t....
Nem nézem le, de nem értek egyet vele.
Én is csináltam ilyet, gyerekem is csinálni fog valószínűleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!