Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor ér véget az őrület?

Mikor ér véget az őrület?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Akik átestek már a gyerek dackorszakán, tudnátok kérlek segíteni?

Kislányom két és fél és és egyszerűen nagyon nehéz vele most.

Nem tudom mi tévő legyek már.

Egyszerűen mindennek a hiszti, az őrület a vége. Üvöltés sikítozás, mostanában harap, belémar, tépi a hajam.

A rokonságból persze csak azt hallom, hogy “na most kéne ráverni a fenekére, a kezére vagy a szájára” , de megütni mindezek ellenére sem tudom.

A sikítozás már nem is érdekel, az sem, ha emiatt néznek.

De az, hogy harap meg belém mar az már durva.

Meg az állandó harc is, hogy mindennek a hiszti a vége, akár mennyire is jól érezzük magunkat.

Teljesen lemerít estére, még így is, hogy bölcsiben is van.

Ott amúgy nagyon ügyes, semmi baj vele, jól érzi magát, szeret menni.

Mikor lesz ennek vége? Vagy van valami bevált dolog, ami nálatok működött a hiszti kezelésben?

Köszönöm

máj. 6. 18:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
92%
Van az az amúgy is higgadtabb, együttműködőbb gyerek, akit ha beteszel határozottan a szobájába, akkor megszeppen, valóban. És van az a fajta, amelyik ettől faszán átmegy harcitörpébe, mert ő meg olyan baromi temperamentumos. Hozzá más eszköz kell. Kinek mit dobott a gép, nem lehet teljes igazságként leírni, hogy ezt így kell és működik. Mert van, hogy nem. Viszont az, hogy megüt, az teljes mértékben elfogadhatatlan. Az én nagyobb fiam is próbálkozott ilyesmivel, de ez nálam zéró toleranciás. Játékból sem. Ott nálam komoly következménye lett amikor megütött, szóval nem mer. Van, akit meg simán, mert baromira nem jelölte ki a határait, mert jaaj, gyerek csak, jaaaj, nem érti még. De. Érti. Te meg hagyod, pedig szóltam, hogy ne. Szarba se fog venni. Tedd helyre!
máj. 7. 08:34
 22/26 anonim ***** válasza:
64%
A lányomnál csak az vált be, hogy kívártam. Amíg ő a földön fetrengett, ordított, leültem nem túl messze tőle és vártam csendben. Hozzá sem szóltam. Kellett neki idő, hogy lenyugodjon. Aztán amikor ez megtörtént, oda jött hozzám vagy kérte, hogy vegyem fel. Akár 20 percig is eltartott ez, de nem segített más. Próbáltam ölelni, de nem engedte, kitépte magát a karjaimból. Sem kiabálni, magára hagyni, ütni nem szabad egy hisztis gyereket, az inkább csak olaj a tűzre. Rohadt nehéz, a lányom extrém hisztis volt, de a türelem a legfontosabb. Túl kell élni ezt az időszakot.
máj. 7. 11:00
 23/26 anonim ***** válasza:
62%

Meg kéne nevelni. A harapás, hajtépés már az a szint, hogy pont elég indok egy két pofonra. Baromira nem normális a viselkedése. Ezt nagyon elrontottátok.

A családunkban van ilyen gyerek , ott a szülők csesznek nevelni, mindent a segge alá tesznek, el van kényeztetve ( értsd ha a 3 éves okostelefont akar akkor megkapja, ha hisztizik hogy nem akar lefeküdni akkor megengedik neki, képtelenek következetesek lenni és nemet mondani. Szóval a kiskölök az úr otthon, 2 felnőttel szemben. Nagyon gáz.

Már most semmi tekintélyed nincs, és egy igazi kis akaratos szörnyeteggé fog válni. Elkezdődött. Ha nem akarod hogy folytatódjon, vedd a kezedbe a dolgot.

máj. 7. 21:11
 24/26 anonim ***** válasza:
71%

Ahogy írták: most kellenek határok, következetesség és rendszer. Nem kell túlszabályozni az életét, de legyenek olyan dolgok, amik fixek: pl. vacsora után fürdés, fekvés és mese. Tudja előre, hogy előbb a fürdés és utána lesz mese. (ez csak példa)

Ismerősömék próbálják úgy nevelni a fiúkat, hogy nem szabad büntetni, csak elfogadás. Időnként persze próbáltak határokat szabni, de a vége az lett, hogy a gyerek hisztijének engedtek, mert jajj, "szegény csak nem tudja az érzelmeit kezelni". Most 7 évesen ugyanúgy hisztériázik, mint 2 évesen, ha kell belerúg az anyjába és a nagyanyjába, ha épp nem úgy kap meg valamit, ahogy elvárná és csak azokat a dolgokat hajlandó megcsinálni, amihez valamilyen érdeke fűződik. Képtelen köszönni, képtelen kérni és képtelen elviselni, ha fél percig nem ő van a középpontban.

máj. 8. 14:40
 25/26 anonim ***** válasza:
38%
Ahogy a szigorral is lehet túlzásokba esni, úgy nyilván az elfogadó neveléssel is át lehet esni a ló túloldalára. Ez nem azt jelenti, hogy az a jó megoldás, hogy egy 2,5(!) éves gyereket a szobájába küldünk vagy a kezére csapunk, ha valamit nem úgy csinál, ahogyan kellene. Ő még tényleg nem tudja. Az más kérdés, hogy ha valaki ezt csak elnéző mosollyal nézi végig, akkor valóban 7 éves korában is még ugyanúgy oda fog csapni, de ha helyette lefogja a kezét, segít neki megnyugodni (akár egy öleléssel, akár csak a csendes jelenléttel, akárhogy, ami az adott gyereknél működik), majd utána megbeszélik, hogy mi az az érzés, amit érez (fáradtság, frusztráltság, düh, csalódottság, éhség, akármi), majd példákat mond, hogy hogyan lehet ezt megfelelően levezetni (dobbantson, kiabálja ki egy párnába, rázza ki a feszkót magából, fusson két kört a ház körül, bármi, ami megvalósítható és belefér a mindennapi, normális emberi viselkedésbe), az sokkal de sokkal többet segít a gyereknek, mint az elutasítás és a közöny, amit azzal kap, ha a szobájába küldöd vagy elfenekeled. Melyikkel fog szerinted előbb megtanulni úgy normálisan viselkedni, hogy közben felnőttként sem lesznek indulatkezelési gondjai? Nem lehet végletekben gondolkodni, nem csak az van, hogy beküldöd a szobájába, elfenekeled vagy nem is neveled egyáltalán, azért nyilván van itt egy arany középút. Amit persze nehéz megtalálni, és nem is vagyunk mi magunk sem tökéletesek, de ha legalább néha jó példát tudunk mutatni a gyereknek és felülemelkedünk a saját gyerekkori rossz mintáinkon, akkor már többet tettünk érte, mint amit mi kaptunk anno.
máj. 8. 14:50
 26/26 anonim ***** válasza:
74%
Majd ha elköltözött kb. Addig mindig lesz valami hiszti.
máj. 11. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!