Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor ér véget az őrület?

Mikor ér véget az őrület?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Akik átestek már a gyerek dackorszakán, tudnátok kérlek segíteni?

Kislányom két és fél és és egyszerűen nagyon nehéz vele most.

Nem tudom mi tévő legyek már.

Egyszerűen mindennek a hiszti, az őrület a vége. Üvöltés sikítozás, mostanában harap, belémar, tépi a hajam.

A rokonságból persze csak azt hallom, hogy “na most kéne ráverni a fenekére, a kezére vagy a szájára” , de megütni mindezek ellenére sem tudom.

A sikítozás már nem is érdekel, az sem, ha emiatt néznek.

De az, hogy harap meg belém mar az már durva.

Meg az állandó harc is, hogy mindennek a hiszti a vége, akár mennyire is jól érezzük magunkat.

Teljesen lemerít estére, még így is, hogy bölcsiben is van.

Ott amúgy nagyon ügyes, semmi baj vele, jól érzi magát, szeret menni.

Mikor lesz ennek vége? Vagy van valami bevált dolog, ami nálatok működött a hiszti kezelésben?

Köszönöm

máj. 6. 18:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
52%
Ès gyerekfüggő, hogy mikorra mùlik el. Az en gyerekemnèl 3 ès 4 èves kora közt volt a legdurvàbb. Ő kèsőn kezdte.
máj. 6. 20:18
 12/26 anonim ***** válasza:
41%
8-asnál van az igazság. Csak egyszerűbb elküldeni a gyereket a szobájába meg a kezét csapkodni, mint türelmesen segíteni neki az érzelmei feldolgozásában. Ezért lett ő lepontozva és azok fel, akik büntetést javasolnak.
máj. 6. 20:23
 13/26 anonim ***** válasza:
59%
Sajnos van ilyen agyon tutujgatott gyerek a kisfiam csoportjában az oviban. Folyamatosan bántalmazza a többi gyereket és még az óvónőbe is belerúg meg lehülyézi. Csak gratulálni tudok az ilyen jajjj meg ne bántsuk a kicsike lelkét neveléshez
máj. 6. 20:28
 14/26 anonim ***** válasza:
70%

Sokan annyira túlspilázzák, "a kicsi lelke ne sérüljön"... az anya idege, lelke nem számít? Mi is voltunk gyerekek, csak felnőttünk. A gyerekeitek is felnőttek lesznek és felnőve sem mindenki fog a lelkecskéjükre vigyázni!

Jobb, ha már most megtanulják, hogy az élet nem szivárványpónipuki és az anyjukon kívül mindenki érdekből fogja szeretni és elfogadni őt, lesz közössége ahol szabályokhoz kell majd alkalmazkodni. Állandó tutujgatással még csak gyámoltalan anyakedvencei nőttek fel.

máj. 6. 20:35
 15/26 anonim ***** válasza:
43%

Jaj, hagyjátok már ezt a következetességet meg határfelállítást.... Ennek hosszútávon van hatása, igen, de jellemzően nem oldja meg a dackorszakot a gyerek 2-2,5 éves korában.

Tudom, mert tapasztaltam magam is, aki a következetes nevelés híve vagyok amúgy. De egy ilyen kicsi gyerek még sokszor nem is érti a következményeket, és csakazértis csinálja, hiába volt következménye már 100-szor.

Ez meg, hogy beküldöd a szobába leülni, na az enyém őrjöngve-sírva rontott ki 2 évesen, baromira nem ült meg az ágyon, 2 évest meg nyilván nem hagyok egyedül a szobában bezárva, mert nem vagyok felelőtlen.

Persze, most 3 évesen már látom a következetes nevelés eredményét, most van már hatása a korábbiaknak. De 2-2, 5 évesen nagyon nem volt.

máj. 6. 20:38
 16/26 anonim ***** válasza:
34%
Hagyad 15, az itt kommentelők többsége nem érti, amiről írsz, mivel nincsenek azon a tudatossági szinten, az önismereti útjukban még nem tartanak ott, hogy felismerjék az összefüggéseket. Erőből megoldját. A másikat meg se hallgatják.
máj. 6. 21:26
 17/26 anonim ***** válasza:
58%
Imadom mikor valaki azt irja "mi is felnottunk" aha, a 30-45 eves korosztaly hany szazaleka is fuggo,bantalmazo, panikbeteg, depresszios?😁 persze, nem halt meg gyerek abban hogy az iskolaban -is- vertek de nem is lett egeszseges lelkuletu.
máj. 6. 21:50
 18/26 anonim ***** válasza:
65%
Egyszer harapott meg a fiam, ovis volt már, 3-4 év között valahol. Olyat kapott visszakézből, hogy majdnem a fal adta a másikat, szó szerint. És még csak nem is az volt bennem, hogy na most aztán megtorlom, sokkal inkább reflexszerű volt. Mint amikor érzed, hogy épp megcsíp egy szúnyog, és odacsapsz, hogy megszüntesd a kontaktot, ezáltal a fájdalmat is, kb ehhez tudnám hasonlítani. Tanult belőle, mert soha többet nem harapott meg. Most 8 éves, másodikos, és jelentem nem utál engem, valamint nem lett lelki nyomorék sem.
máj. 6. 21:58
 19/26 anonim ***** válasza:
40%
18: hogy lehetsz ilyen demagóg? A gyerek ösztönösen szereti és ragaszkodik még a súlyosan bántalmazó szülőjéhez is. Az meg hogy mit okozol neki (úgy általában, nem ezzel az egy pofonnal, és nem csak rosszra hanem jóra is gondolok), az nem most fog kiderülni - vagy az már régen rossz -, hanem felnőtt korában a (pár)kapcsolataiban. Erre mondtam, hogy nem látjátok az összefüggéseket - se a jót, se a rosszat.
máj. 6. 23:22
 20/26 anonim ***** válasza:
83%
A hisztire nincs tuti megoldásom, mert nálunk vagy sikerül időben elterelni a figyelmét róla vagy így jártunk. Megelőzés szempontjából a látszatdemokrácia néha működik: Bilibe szeretnél pisilni vagy a WC-be? jellegű. Ő azt hiszi, hogy dönthet, de valójában mindkét kimenetel esetén az lesz, amit én szeretnék ;).
máj. 6. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!