Mikor ér véget az őrület?
Sziasztok!
Akik átestek már a gyerek dackorszakán, tudnátok kérlek segíteni?
Kislányom két és fél és és egyszerűen nagyon nehéz vele most.
Nem tudom mi tévő legyek már.
Egyszerűen mindennek a hiszti, az őrület a vége. Üvöltés sikítozás, mostanában harap, belémar, tépi a hajam.
A rokonságból persze csak azt hallom, hogy “na most kéne ráverni a fenekére, a kezére vagy a szájára” , de megütni mindezek ellenére sem tudom.
A sikítozás már nem is érdekel, az sem, ha emiatt néznek.
De az, hogy harap meg belém mar az már durva.
Meg az állandó harc is, hogy mindennek a hiszti a vége, akár mennyire is jól érezzük magunkat.
Teljesen lemerít estére, még így is, hogy bölcsiben is van.
Ott amúgy nagyon ügyes, semmi baj vele, jól érzi magát, szeret menni.
Mikor lesz ennek vége? Vagy van valami bevált dolog, ami nálatok működött a hiszti kezelésben?
Köszönöm
Sokan annyira túlspilázzák, "a kicsi lelke ne sérüljön"... az anya idege, lelke nem számít? Mi is voltunk gyerekek, csak felnőttünk. A gyerekeitek is felnőttek lesznek és felnőve sem mindenki fog a lelkecskéjükre vigyázni!
Jobb, ha már most megtanulják, hogy az élet nem szivárványpónipuki és az anyjukon kívül mindenki érdekből fogja szeretni és elfogadni őt, lesz közössége ahol szabályokhoz kell majd alkalmazkodni. Állandó tutujgatással még csak gyámoltalan anyakedvencei nőttek fel.
Jaj, hagyjátok már ezt a következetességet meg határfelállítást.... Ennek hosszútávon van hatása, igen, de jellemzően nem oldja meg a dackorszakot a gyerek 2-2,5 éves korában.
Tudom, mert tapasztaltam magam is, aki a következetes nevelés híve vagyok amúgy. De egy ilyen kicsi gyerek még sokszor nem is érti a következményeket, és csakazértis csinálja, hiába volt következménye már 100-szor.
Ez meg, hogy beküldöd a szobába leülni, na az enyém őrjöngve-sírva rontott ki 2 évesen, baromira nem ült meg az ágyon, 2 évest meg nyilván nem hagyok egyedül a szobában bezárva, mert nem vagyok felelőtlen.
Persze, most 3 évesen már látom a következetes nevelés eredményét, most van már hatása a korábbiaknak. De 2-2, 5 évesen nagyon nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!