Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apáknak járó szülés utáni őt...

Apáknak járó szülés utáni őt napos szabadságot ti és a párotok kihasználtátok?

Figyelt kérdés
Megszületik a gyerek. Otthon van anya . Megy az anya anyja és az anyós is. Apa mit csinál ?

2024. ápr. 25. 18:21
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
90%
Augusztusban fogok szulni, es mind a 10 napot ki fogja venni a ferjem. A nagyszulok nem fognak itt logni minden nap orak hosszakat, biztosan a falra masznank toluk. Annak idejen tinikent szegyellos voltam anyam elott, most sem akarom, hogy vegignezzen egy szoptatast. Anyos plane ne. Meg nekem ne legyen itt minden nap valaki, nem vagyunk eletkeptelenek, eletben tudunk tartani egy kisbabat, boldogulunk. A ferjemnek amugy is van mar egy gyereke, igy tud majd nekem segiteni
2024. ápr. 25. 19:50
 22/49 anonim ***** válasza:
92%

Férjem 2 hét szabin volt. Jött anyósom meg anyukám is, de utáltam hogy itt voltak, csak tényleg szükség volt néha a segítségre, mert felállni nem tudtam.

Apja volt az elsőszámú segítségem. És ha lehetett volna senki más be se tette volna a lábát az első időszakban. Egyedül ezért bánom hogy császár kellett.

2024. ápr. 25. 19:56
 23/49 anonim ***** válasza:
89%
Szeretem imádom anyukámat, anyósommal sincs bajom, sőt, kifejezetten jó a kapcsolatunk. Viszont felkötöttem volna magam, ha minden kib:::ott este az lett volna a program, hogy mozizzák, mikor és hogyan fürdetjük a gyereket, meg tesszük le aludni.
2024. ápr. 25. 19:59
 24/49 anonim ***** válasza:
100%
23# egyetértek
2024. ápr. 25. 20:32
 25/49 anonim ***** válasza:
100%
Ne menjen senki, legyetek hárman 🤷
2024. ápr. 25. 20:44
 26/49 anonim ***** válasza:
84%
Ez igen ez a kérdés.:D Hát kivel vállalsz gyereket?:D Nem jött senki mozizni ide fürdetésre, engem attól a hideg is kiráz ahogy a férjemet is. Ennél nagyobb marhaságot se tudnék elképzelni.:D 6-tól amúgy is esti rutin van, nekem már itt senki ne lábatlankodjon. Jöttek a mamák de max egy órát voltak itt és mentek. Ezt is ritkán, nem minden nap. Pihenésre volt szükségem, az meg úgy nem megy, ha valaki itt van. Nagyon is jó volt hármasban.:) 2 éves, most a másodiknál is ez a terv.
2024. ápr. 25. 21:03
 27/49 anonim ***** válasza:
100%

"Pár napos gyereken mi a fenét kell csinálni?" Pl. napi 8 órát szoptatni és ugyanennyit altatni, nyugtatni, a pelenkázás és a fürdetés csak színesíti a napokat.

Nekem sajnos nem tudta kivenni az apaszabadságot, mert az érettségi szóbelik előtt szültem a másodikat és a férjemnek kellett szóbeliztetnie. Utána viszont sokat volt otthon, nem tudom, hogy bírtam volna hosszú távon nélküle, pedig a nagymamákra is számíthattunk. Adva van az újszülött, aki kb. egész nap vagy evett vagy sírt. Kis tömegű volt, sárga és aluszékony, 2 óránként etetnem kellett, az etetések maratoni hosszúságúak voltak, belealudt, próbáltam ébren tartani, ha úgy döntöttem, hogy jó, aludjon, sokszor 10-20 percen belül keserves sírással felébredt. Gyakran bukott is. Vagy szélgörcs. Vagy más. Általában nem tudtuk megnyugtatni, ha igen, akkor is mondjuk fél óra munkával max. 20 percre. Kis túlzással csak akkor volt csendben, ha épp a mellemen volt. Bebizonyítottam, hogy síró csecsemővel a karban is el lehet aludni. Tulajdonképpen egy teljes embert lefoglalt és ez sajnos nem is volt feltétlenül kellemes. Szerencsére nem egyedül csináltam. És akkor a baba mellett ott volt a testvére, aki az egykeségből hirtelen belecsöppent ebbe a hangos káoszba. Természetesen vele is foglalkozni kellett. Az volt a szerencse, hogy éppen a dackorszak önállósodós időszakát élte, emellett a testvérféltékenységet is elhalasztotta pár hónappal. Az is mázli, hogy ez a szülés kevésbé viselt meg fizikailag, mint az első.

Ez nem jelenti azt, hogy nem létezik eszik-alszik baba és unatkozó kismama

2024. ápr. 25. 22:49
 28/49 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, mondjál már valamit, ki vagy te? Leendő apa vagy egy unatkozó tini?

Az én férjem 2 hónapot lesz itthona, na arra varrj gombot! :D

2024. ápr. 25. 23:10
 29/49 anonim ***** válasza:
100%
Hozzank pl. nem jott senki, max megnezni a babat, a ferjem takaritott, fozott es babazott amikor eppen nem szoptattam.
2024. ápr. 26. 06:06
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

3 hetet volt itthon a férjem. Tápszeres volt kb az elejétől a baba, együtt keltünk éjjel és próbáltuk belekínlódni a gyerekbe, hogy életben maradjon. Közösen tanultunk meg pelenkázni, jó volt, hogy nem egyedül vagyok, mikor pelenkacsere közben kiderül, hogy konkrétan nyakig fosta magát és közben még engem is lepisilt.

Elment vásárolni, hozott kaját, olyan is volt, hogy etetett (engem), mert mikor végre elaludt a baba a kezemben, nem kockáztattam, hogy pozíciót váltok.

Ezeket mind én sem tudtam egyébként elképzelni, mielőtt szültem.

2024. ápr. 26. 06:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!