Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az nagyon inkorrekt a munkahel...

Az nagyon inkorrekt a munkahellyel szemben, hogy valaki itthon van gyesen, visszamegy dolgozni, kiveszi a 2-3 honap szabit, majd ezidő alatt esik teherbe, és így, hogy barmennyit is dolgozna ismet tappenzre kerül a gyerek szuleteseig?

Figyelt kérdés
Azért anyagilag sem mindegy, hogy terhesseg alatt csak a gyes jár a gyerek születéséig, vagy a tappenz.
2024. ápr. 22. 17:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
55%
20# Bocs, de gyerek nélkül mit ugatsz bele?:D Te maradj örökké akkor így, de sokan vágynak családra és nem 10 év korkülönbséggel. Nekem például petefészek kimerülésem van, kettőt szerettünk volna mindig, nagy nehezen évek után jött az első, már akkor mondta a nőgyógyász hogy kis kort javasol, mert nem kizárt hogy nem lehet később már, de végül így összejött a második, akkor inkább hagytam volna, hogy maradjon egy, csakhogy dolgozhassak? Tehát 9 év alatt amikor a kis covid pluszpénzt is lenyúlta a nyomorék rendszer, ki se fizettek rendesen, a szabijaim lenyelték és társai, a belem kidolgoztam szó szerint, tehát nekem nem jár az életben két gyerek akik után újra dolgozok még rengeteg évet és ugyanott? Na ezért nem szabadna ide gyerektelennek írnia. :) Igen, van aki nem szül, aki egy ilyen kis karrierista. Sokra mész vele majd az életben, ami majd elsuhan melletted. De mindegy.
2024. ápr. 23. 07:32
 22/29 anonim ***** válasza:
25%
Nagyon gáz ez a nőgyűlölet itt a gyk-n és kB mindenhol! Azért szül mert:lusta, nem akar dolgozni, meg akarja fogni a pasit, aranyásó, stb. Nem baj majt a pasik, akik nőnek hiszik magukat és rózsaszín ruhába járnak sminkelve lakkozott körmökkel, na majd ők pottyantanak babát, és lesz az akinek két apja van. Meg lehet mutatni.
2024. ápr. 23. 08:22
 23/29 anonim ***** válasza:
21%
Nem korrekt dolog és azokkal szúr ki, akik normálisak és dolgozni is akarnak. Mert az ilyenek miatt már nehezebben veszik fel a nőket egy munkára, ha sorozatosan ilyenek történnek. Valamennyi időt azért le kéne dolgozni egy helyen és nem azonnal elmenni szülni. Aztán ne csodálkozzon, hogy majd visszatéreskor azonnal ki lesz rúgva valamilyen indokkal.
2024. ápr. 23. 09:15
 24/29 anonim ***** válasza:
56%
12 éve dolgozom a munkahelyemen. Állami cég. Ahhoz képest, hogy mennyi tb-t vonnak az egészségügy egy kalap kaki. Eddig és ezután is minden vizsgálatot magánban intéztünk. Most várom az első babànkat de kettőt szeretnénk, kis korkülönbséggel. Ha úgy alakul én is így fogok tenni és rohadtul nem fog érdekelni, hogy ki mit gondol erről. A főnökeim is tudják, mert vagyunk olyan viszonyban.
2024. ápr. 23. 10:31
 25/29 anonim ***** válasza:
48%

24# Egyébként a főnökök is így szoktak tenni, legalább is nálunk, női főnökök, kis korkülönbséggel szült mind.

23# De nem tudsz olvasni, hogy dolgozott előtte a kérdező?Olvasd már el! És nem lesz kirúgva, max nálatok van ez. :) Szar lehet ilyen helyen dolgozni, ahol félned kell ennyire. VAGY szerinted mindenkinek vissza kellene mennie évekre 2 gyerek között?Mennyit szeretnél, 5-10 elég lesz közte?És aki 35 éves elmúlt már? Nálunk aki pár hónapra visszajött két gyerek között még nagyobb szarba hagyta a helyet, mert megint kellett ember, újra betanítás, holott előtte megvolt a helyettesítése már. Biztosan repdestél volna, ha valaki helyén vagy így és elküldenek, holott az illető tudja, hogy szeretnének másodikat is...és maradhattál volna egyébként még amíg nincs hely.

2024. ápr. 23. 10:48
 26/29 anonim ***** válasza:
22%
Akkor legyél főnök és akkor megteheted, alkalmazottként nem ugyanazok férnek bele. Én rögtön kivágnám az ilyet, amint tehetem. Van elég fiatal jelentkező a munkára, aki nem akar 2-3 gyereket. Senki sem pótolhatatlan, ezt azért jó figyelembe venni. De mindenki azt csinál, amit akar, csak utána ne menjen a panaszkodás, hogy apa nem fizet gyerektartást, munka meg nincs.
2024. ápr. 23. 19:30
 27/29 anonim ***** válasza:
59%
26# Jogilag belefér, mi a bajod neked?:D Hol van törvénybe, hogy egy gyereket vállalhatsz? Kirúgnád, aki többet szül? Ilyen főnök alatt még a kutyám se dolgozna kb.:D Hamar befuccsolt a céged, de férfiak mehetnek oda még mondjuk. :) De egyébként, igen fiatalok akik jönnek majd ugyanúgy mint én 9 év után mennek szülni vagy hamarabb. :) Nem mindenki gyerektelen, hatalmas helyen dolgozok, képzeld el kb 2 ember van, aki nem szült az egész épületbe, többi mind 2-3 gyerek majd azóta is dolgoznak.:D Valaki nagymama már, azóta is dolgozik mióta az övéi megszülettek. Szánalmas vagy, inkább keress magad mellé társat.
2024. ápr. 23. 19:46
 28/29 anonim ***** válasza:
63%
26# ne vergődj már itt te munka hőse
2024. ápr. 23. 20:09
 29/29 anonim ***** válasza:
67%
Nálam a két gyerek közt volt munka is, és csak akkor mentem táppénzre, amikor már rosszul lettem az irodában. Mégis mikor másodszor visszamentem pár hónap gyes után, a legrosszabb beosztásba tettek és senkit nem érdekelt, hogy bölcsis gyerekem van járványokkal, szünetekkel, az általános fizetés emelésből kihagytak és végül még az én bűnöm volt, hogy beteggé tettem a gyereket, mert nem akarok dolgozni. Felmondtam, és még a felmondási időm alatt találtak utánpótlást a helyemre, velem meg senki nem foglalkozott. Szóval gond nélkül kihasználnék minden lehetőséget, mert csak a család foglalkozik az egyén érdekével, a főnök a profitot nézi.
2024. júl. 24. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!