Három gyerekkel sokkal nehezebb, mint kettővel?
Nehéz válaszolni,mert bár három gyerekem van,más az élethelyzet. Engem nem az aggasztotta,tudunk e menni wellnessezno,tudok e a hobbijaimra időt szánni,mert tudtam,hogy nem a válasz mindkettőre,egy jó darabig biztosan. Most egy 8,6,és 2 évesem van,pontosan azért,mert a két év korkülönbség annak idején nagyon taccsra vágott. Nekem sem volt semmi segitsegem,hasfájos,tobbemberes másodikat kaptam, az első dackorszakába bele.
Továbbá nem írod,akarsz e vagy kell e dolgoznod később. Mert lényegesen mas,ha neked nem kell dogloznod,mint ha igen. Ez utóbbi esetben az életed egy hatalmas logisztika és versenyfutas lesz.
De lehet meg tudod venni a segítséget...
Szóval azért nehéz válaszolni,mert a többség igenis a pénz miatt gondolkodik,meg az élethelyzet is más..aki a harmadik gyereket vállalja,nagyon kevesen aggódnak azon,vajon elég idő lesz e hobbizni.
#22 akkor.meg is válaszoltad a saját kérdésedet,szerintem. Akartok babát,az idő pedig sürgető tényező. Persze,hogy nehezebb lesz,D emajd osszeszoktok. Gondolom azért két gyerek után van annyi tapasztalatok,meg rutionid,hogy nehéz,de előbb utóbb osszeszoktok. Arra azonban tényleg figyelj,ha te visszamesz dolgozni,három gyereket még sokkal nehezebb menedzselni mint kettőt. De szerintem kettőt sem piskóta, nekem mindenesetre az,mert a két nagyobb már inttlezmenybe jár,és az én dolgom hozni vinni,miközben itt a lassan bolcsis is.
21voltam
De azért itt egy felmondatod:
Baromira nehéz a két kicsivel
Számolj azzal,hogy három kicsivel még extrémebb!
Ha úgy érzed mentálisan ,fizikailag bírni fogod,akkor hajrá.
Én nem.ereztwm,mikor a második is két éves lett,hogy jöhet a következő. Neked kell tudni,mit bírsz.
Szintén előző voltam
Még egy kérdés,ha megengedsz:
Mi az a jól fizető,örök élet munka?
A férjem közgazdász,elemzo,én meg biológia kémia szakos tanár vagyok,egy elég jó magán intézményben
Mindketten jól keresünk (bár ugye én még gyeden vagyok a kisebbek)
De azért én nem merném manapság semmire sem mondani,hogy örök élet jó munka. Apámat meg most rúgtak ki,leépítésre hivatkozva,pedig fejlesztő informatikus.
Nem muszáj válaszolni,csak nagyon kicancsi vagyok.
Ja, még egy,tényleg nem akarom csak én írogatni a kérdést...:)
De 38,majdnem 39 voltam,mikor a legkisebb, a most két éves született. Nekünk is sürgető volt az idő,de én úgy voltam vele,mint írtam is,mikor a középső két éves volt,a nagy még négy,hogy nincs az az isten hogy el tudnék most még egyet vállalni. Akartunk,és tudtuk,hogy szorít az idő,de úgy voltam vele,a szarka farka nem bírja
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy várj,csak mint infó
Szerencsére nekünk összejött a harmadik is,pár honap próbálkozás után,de azért embert próbáló pár hónap volt,hogy sikerül e. Sikerült,és problémamentes terhességem volt,ha a hányást leszamitjuk.
Naná, hogy nehéz a két kicsivel! Amit írtál, hogy sokat akar a szarka, na kicsit pont ezt érzem, ezért szeretném jól átrágni magam ezen, hogy beletörne-e a bicskánk... A férjemen orvos, én pszichológus vagyok, inkább rajta áll vagy bukik a dolog anyagi része. De szerintem szeretik, elismerik, főorvos lett, és mindig hiány, amit csinál. Persze tragédia mindig lehet, meghalhatunk, lerokkanhatunk, leéghet a ház... Na de ha ma erre, amit már felépítettünk, Magyarországon nem lehet 3 gyereket vállalni, akkor tényleg csak lottó ötössel, vagy nem is mondom, milyen kapcsolatokkal... Van azért kis tartalékunk, egy lakást is tudtunk venni befektetésnek. Hát igen, írod, hogy majdnem 39 voltál, hát én már így is 38 lennék, mire a 3.születne, ha gyorsan összejön. Férjem túl a 4.x-en, és ebben mi itt húztuk meg a határt. Nehéz ez...
A logisztika miatt kérdezem: mi öcsémmel ebben a faluban nőttünk fel (megyeszékhely mellett), mi felső tagozatos korunktól egyedül jártunk a busszal az edzésről/zeneóráról. Amúgy meg a suliból is, jó a közlekedés. Nekem az volt a hiú reményem, hogy a gyerekeim is megoldják majd maguk, ha kicsit nagyobbak lesznek. Vagy ez hiú remény?
A fejemben inkább az okoz nehézséget, hogy munka mellett hogy jut idő a háztartásra és a gyerekekre is, főleg, ha ők is későn érnek haza, de ez nálam már 2 gyerekkel is kérdés. Én simán kitöltöm itthon a napjaimat munkával, szervezéssel, gyerekekkel. Amit most 24 órában csinálok, azt 12ben kell.
Szerintem engedd el a hazimunkat,ha majd visszamesz dolgozni és három gyerek lesz
Én kettő mellett is elengedtem,alap rendet tartok, a kaját meg nagyon régóta rendeljük. Félévente van egy nagyobb takarítás,ablakok,ilyesmik. Hét közben kétszer porszivozok,hétvégén fel is mosok. Heti egy wc és furdotakaritas,a mosógép pedig minden nap megy. Hajtogatni a legkisebbet leszámítva mindnski maga hajtogat,igen, a negy éves is. Vsalni nem vasalok. Bevasarloni a férjem megy heti egyszer. Minden mást rendelunk. Nekem mondjuk nem kikapcs a házi munka,kertünk szerencsére nincs nagy, épp csak a hintak, a homokozó meg a maszoka elfért a gyerekeknek,de nekem jó is igy. Illetve férjem bent eszik a munkahelyen,magamnak rendelem (interfood), a gyerekek is intézményben esznek,kivéve nyilván a legkisebbet.
Én csak felsős korukban merném őket egyedül iskolába menni. Nagyváros szélén lakunk,nincs messze szerencsére a buszmegálló,de gyalog minden is messze van (legközelebbi bolt gyalog majdnem 3 km)
Szóval nem tudom mit értesz megoldják maguknak a közlekedést,én biztos nem engednek egyedül a gyerekem,amíg alsós,maximum ha ugyanabban az utcában laknak,ahol a suli van,és nem egy forgalmas rész,talán,de azt is negyediktol. Nem tudom,a legnagyobbak másodikos,én hozom viszem.
De hát ez csak a kisebb része. Ha pszichológus vagy,akkor szerintem ki tudod magadnak gondolni,mi lenne a legjobb:)
Egyébként nekem a munka is hiányzott. Mire a második két éves,a nagyobb négy lett,úgy éreztem úgy leamortizalodtam agyolag,mint a fene. Megváltás volt egy évre visszamenni dolgozni és pár agysejtet építeni.
Amik nekem a legjobban hiányoznak,azok: olvasás. Imádok belefeledkezni egy könyvbe,na erre az első születése óta nem volt alkalom.. volt év hogy egy könyvet sikerült elolvasni..lopva olvasók,akármilyen izgalmas,ahogy sikerül,részletekben
Minden énidő hatalmas logisztika,férjemmel ezer éve nem voltunk kettesben. Nekünk sajnos egy darab gárda fogható nagyszülő nincs,vagy azért,mert messze lakik,és amúgy is van már öt másik unokája,meg dolgozik iwyvagy azért mert egyszerűen második gyerekkorát éli,és köszöni,de nem kell az unoka. Amíg kisebbek voltak,rettenetesen hiányzott,hogy legyen valami,aki a sokadik alig alvós időszak után átjön,és átveszi ha csak fel órára is a gyereket,míg én alszok egyet. Most,hogy a kisebb is két éve,kezdem látni,hogy lassan vissza fogom kapni az életem,meg egy két év,és talán olvasni is jut. Akibe lehet egyébként én bele vonom.oket. a nyolc éves már palacsintát sut,bepakolja a mosást,kitereget,és a hat éves is igyekszik utánozni amit lehet. Életre kell nevelni őket. Még nem vagyok büszke rá,de nekem nagy barátom volt a járóka a másodikkal. Volt,hogy őt percet ott nyuglodtek,míg én egy nyamvadt kávét megadtam nyugiban. Az ép eszem múlott azon az öt percen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!