Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Három gyerekkel sokkal nehezeb...

Három gyerekkel sokkal nehezebb, mint kettővel?

Figyelt kérdés
Éppen dilemmában vagyunk a férjemmel, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. 2 gyerekünk van, és erősen gondolkozunk harmadikban. Anyagilag belefér, házban, autóban elférne, és mindketten nagyjából ugyanazon az állásponton vagyunk, hogy a szívünk vágyik rá, az eszünk hezitál. Nálunk nagyon bejött a kis korkülönbség, szóval úgy vagyunk vele, hogy nem szeretnénk, ha a harmadik (ha lesz), nagyon lemaradna. 3 és 1,5 évesek. Ami miatt azt mondjuk, hogy legyen, az a belső motiváció, nekünk rengeteg örömöt adnak a gyerekek, tudjátok na. Ami elbizonytalanít, hogy már ugye 3 éve benne vagyunk ebben az éjszakázós kisgyerekes életben, és attól félünk, hogy a harmadik sokkal jobban megnehezíti a dolgokat, mivel ketten vagyunk, 2 kezünk van, és hogy 3 kicsivel az már egy káosz lenne. Szerintem eddig jól bírjuk, de érzem, hogy fáradok testileg is, mentálisan is. Most azért valamennyire tudom csinálni a háztartást, kertet, de hárommal úgy képzelem, hogy minden úszik. Most nagyjából tudunk menedzselni egyszerűbb kirándulásokat, vagy egy-egy wellness hétvégét, de vajon 3 kicsivel is lehet? Valahogy úgy érzem, hogy itt nagy váltás van, ami a szülői kapacitást illeti.
ápr. 22. 09:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
85%

Anyagi szempontok most nem érdekelnek, tudom, hogy sok pénz lesz később a gyerek, de ha mi nem engedhetjük meg, akkor nem tudom, hogy ki...

Innentől értelmetlen a kérdés. Vegyetek fel egy kertészt és egy bejárónőt. Rögtön lesz időd 3 gyerekre.

ápr. 22. 10:24
 12/29 A kérdező kommentje:
11: jogos lenne, de engem épp a kertészkedés, meg a házvezetés (egy része:D) tölt fel, és éppen attól félek, hogy ezekre a dolgokra nem jutna semmi idő.
ápr. 22. 10:37
 13/29 anonim ***** válasza:
67%

Mert nem is fog :D mi itt a kérdés még?

Ha 3 gyereked lesz valamiről le kell mondanod, ha neki minőségi időt akarsz adni. Ha csak azt akarod, hogy legyen és más megoldja, akkor meg minek.

Valaki itt jól mondta, a nap 24 órából áll, ha a nyakadba veszel valamit (vagy jelen esetben valakit), akkor az időt fog elvenni. Ha van 24 órád és abból x időt vettek el a gyerekek és y idő maradt a minden másra, akkor 3 gyerekkel belátható, hogy x+z időt fognak elvenni, ergo a minden másra y-z idő marad. Kérdés, hogy z <= y-nál? :D

Gondold át, hogy miből vennél el szívesen időt: énidőből? közös időből a férjeddel? alvásból? a többi gyerektől? háztartásból?

Ha egyikből sem, akkor nincs kérdés. És itt nem arról van szó, hogy heti 2x1 óra tornát hova suvasztasz be....

ápr. 22. 10:49
 14/29 A kérdező kommentje:
A kérdés tapasztalatra vonatkozott elsősorban, nem az a kérdés, hogy nehezebb-e, hanem hogy mivel, mennyivel. Olyan emberek tapasztalatára lettem volna kíváncsi, akik vállaltak 3 gyereket, mert szerették volna, és leírják, hogy miben változott az életük praktikusan. Pl. mint amit az egyik válaszoló írt, hogy 2 gyerek eljátszott, 3 vitázik. Eszembe se jutott. Na mindegy, ehelyett a válaszolók 90%-ának nincs 3 gyereke, és leírják, hogy látták a szomszédtól, hogy 3 gyerek pokol. Vagy némlyek szerint már 2 gyerek is pokol, így ezekkel a hozzászólásokkal nem nagyon tudok mit kezdeni. Aki a kérdésre válaszolt, annak köszönöm!
ápr. 22. 11:03
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nagyban függ a 3. gyerek és a testvérei természetétől is. Nem mindegy, hogy kapsz egy eszik alszik nyugi babát vagy egy többemberes gyereket.
ápr. 22. 11:28
 16/29 anonim ***** válasza:
83%
#6-os vagyok: az tök jó, ha téged feltölt a házimunka. Ezekbe be tudod vonni a gyerekeket, és így egyszerre lesz minőségi idő is. Nekünk nincs még két éves a lányunk, de már ő besegít a maga módján a mosogatásba, meg együtt porszívózunk, és tökre élvezi. Mostanában már a mosogatószivacsot is néha, hogy evés letörölje maga előtt az asztalt. Szóval külső szemmel nekem elég optimálisnak tűnik a helyzetetek egy harmadik gyerekre, főleg ha pénzből futja rá :)
ápr. 22. 12:36
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Kb ugyan ebben a szituációban vagyok. Kettő gyerekünk van,mindegyik ovis. Szivünk szerint válalnánk még egy harmadikat, anyagilag is rendben lenne.(Később is.) De sokszor felmerül bennem is hogy milyen lenne. Nyilván sok minden változna és a kicsinek kellene leginkább a jelenlegi napi rutinokhoz illeszkednie legtöbb esetben. De pl ha csak egy esti fürdetést nézek is jelenleg 7kor kezdődik a fogmosás fürdés,egyéb dolgok kb 8ra végeznek. Míg ők fürdenek addig én csinálom a dolgom. Ha itt lenne egy csecsemő is őt lehet már 6kor kéne fürdetni altatni (ki tudja hogy birná) és akkor már a nagyoknak is halkan kellene lenniük. Illetve a kocsiba be kiszállás is az ovinàl. Séták két kezem van toljam a babakocsit de azért fogjam a kezüket is. Ezeket csak azért írtam le hogy bennem ilyen gondolatok vannak. Biztos hogy nehezebb lenne 3gyerekkel de szerintem mindenre lehet megoldást találni illetve nagyon előre se tud tervezni az ember. A nagy gyerekem hihetetlenül aktív a kicsi iszonyat nyugis mindig is az volt. Ha 100%ra tudnám hogy olyan természetű lenne mint a második bármennyit bevállalnék😅
ápr. 22. 14:25
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó mondatra rá tudok csatlakozni, viszont épp ellenkezőleg.

Ha az első gyerekem olyan lett volna, mint a harmadik, akkor nem lett volna több gyerekem...

ápr. 22. 15:20
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
A logisztikai része nagyon nehéz. Főleg, ha kicsi a korkülönbség. Mikor, kit hova vigyél; ki menjen érte; kinek milyen programja van; és iskolás korig minimum egy ősztől tavaszig tuti, hogy beteg...
ápr. 22. 20:45
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

nekem 3 gyerekem van 2 nagyobb kis korkülönbségel születek na ott mondtam hogy nem kell több gyerek de eltelt 6,5 év ės megszületett a lányom 3.gyereknek nem volt gond mert 2 fiam az egyik oviba mig a måsik iskolába jårt napközben ,kiråndulni is mentünk nyaralni stb lányunk pici volt ,kisebbik båtya személyében igazi testört kapott a ujszülött hugåt az akkor csak 6,5 éves fiam harciasan vėdte mindenkivel szemben az idősebbik fiunk is szerete szereti hugåt .

3 gyerekel elmentem vásárolni egyedül ha muszåj volt.vagy lånyomal együtt elmentünk az ovodába ės az iskolåba is bátyaiėrt .

ja ės nem kelett a fiaimnak hugukra vigyåzni.

ápr. 22. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!