Mit tesztek a gyereketeknek tízóraira és uzsonnára?
Sosem értettem ezt a szendvicsek mar unalmasak dumát. Nem kell mindennap párizsis zsemlét adni és már nem is lesz hatalmas.
Alap:
Croissant, bagel, baguette, ciabatta, panini, kenyer, zsemle, magos zsemle, stb
Feltét:
Majkrem -sertés,marha,csirke, kacsa,liba-, felvágott-hagy ne soroljam már mindet fel, van vagy 50 féle
Tojas- keményre főzve, rántotta, tukortojas, tojassalata, tojaskrem
Zoldborsokrem, paprikakrem, bruschetta, körözött, gombakrem,
Millió féle sajt, sajtkrem
Tízóraira valamilyen gyümölcs, esetleg ropi, pár szem mazsola, kesudió, ilyesmi.
Uzsonnára meg szintén gyümölcs, esetleg még mellé sajt, joghurt, túrókrém, ha van itthon, akkor süti, pékáru.
Ha éppen útközben vagyunk, játszótéren vagy kiránduláson vagy ilyesmi, akkor pogácsa, tasakos gyümölcspüré, banán, ilyenek szoktak nálam lenni.
De az én gyerekeim kb fényevők, a 1,5 éves is annyit eszik, mint máshol egy jobb étvágyú 7 hónapos, és ő a jó evő, a 4 éves néha még ennyit se termel be. Szóval ha egy nap ilyen kisétkezésre elfogy egy alma/gyerek meg egy szelet sajt/gyerek, akkor az már egy jó nap volt.
Nálunk a szendvics amúgy jellemzően reggelire és vacsira van. Reggelire tojásos változatokban. Így se-úgy se fogy nagyon, egyikük sem eszi. Az egyik a feltétet eszegeti csak le róla, a másik nagyon max a kenyeret :D Öröm nekik kaját adni, de tényleg.
Gyümölcspürét, ivójoghurtot szokott, ezeket ugye délutánig, meg a joghurtot, túró rudit nem lehet tartogatni. Gyümölcsöt is szokott, de kell tartalmasabb is. Szerencsére, ha van rá ideje, akkor megeszi a napi adagját rendesen a suliban is.
Szendvicsnél, bmilyen felvágottra mondtam, hogy ahelyett lenne jó más ötlet. Tonhalkérmet még szokott vagy májkrémet, esetleg virslit. Zöldségkrémek, tojáskrém jó ötlet.
Zsemlye, kifli -ben nincs nagy választék a pékségekben vagy a boltokban...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!