Nem fogom majd összezavarni a gyerekemet, ha 2 nyelven beszélek hozzá?
Én vegyes családból származom, apukám szerb (nem szerbiai magyar, hanem szerb anyanyelvű), anyukám magyar. Szerbiában nőttem fel, kicsi koromtól kezdve 2 nyelvet hallok, a magyart és a szerbet. Velem a szüleim úgy beszéltek, hogy apukám csak szerbül, anyukám csak magyarul. El is tudtam már egész pici korban jól különíteni a kettőt.
Olvasgattam a témában, és így is ajánlják a kétnyelvű gyerekeknél, hogy egyik szülő csak egyik nyelven beszéljen vele.
Mivel nekem a szerb közel anyanyelvem, szeretném majd átadni a gyerekemnek, hátha haszna lesz egyszer belőle; meg amiatt is, hogy néhány magyarul nem beszélő rokonommal tudjon kommunikálni. A férjem viszont magyar, és azt is szeretné, hogy magyarul beszéljünk itthon, mert picit kirekesztve érezné magát, ha nem értené mit mondok a gyereknek.
Még csak úton a bébi, de azt tervezem, hogy hármasban magyarul, de kettesben szerbül beszélek majd a gyerekhez. Kérdés, nem fogja ez megzavarni és lesz-e értelme?
Egy Angliában élő barátnőm ugyanezt teszi, csak ő akkor beszél magyarul a kisfiához, ha kettesben vannak, amúgy angolul, mert a férje angol. A gyerek érti a magyart, de szinte csak angolul beszél. Persze még pici, 3 éves.
#40!Itt konkrétan ti minősítettétek az én tapasztalatomat hazugnak. Fordítva ülsz a lovon.😁 Azon kívül ti kezdtetek sértegetni. Ha nem tűnt volna fel, én a kérdezőn kívül senkihez nem szóltam, amíg ti belém nem álltatok. Nyilván nem fogom tűrni a bunkózásotokat.
Hol sértegettelek? Hogy leírom, hogy nem vagytok képesek értelmezni, amit MAGYARUL írtam? Érdekes, akárhányszor írtam, hogy idézzétek már, hol írtam, amivel épp vádoltok, egyszer se sikerült. Na, akkor hol tudsz értelmezni, okoska?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!