Ha valamiben ügyesebb a gyereked és más azt mondaná, azért, mert sokat gyakorol, szólnál érte?
Nem szólnék. Lehet neked is egy véleményed, meg másnak is. Nekem ez a f*sz méregetés (már bocsánat) alapból nem fér bele. Hányok tőle, hogy gyerekeket kell méricskélni, versenyeztetni, stb.
Idővel minden gyerek érezni fogja mi az amiben tehetséges és mi az, amit gyakorolhat orrba-szájba, akkor sem lesz jó benne. Gyerekek. Próbáljanak ki minél több mindent, legyen hozzá motivációja és kitartása. Ezek ennyiről szólnak, semmi másról. Ki a bánatos úristent érdekel, hogy született tehetség és/vagy sokat gyakorol-e? Már rajtad kívül, mert téged látom hogy nagyon érdekel.
Jaj istenem, anno alsóban a legjobb barátnőm anyja volt ilyen, mint te.
Minden év végén a kitűnőket név szerint kihívták az évzárón, kaptak filléres jutalomkönyvet, meg egy kézfogást az igazgatóval. Én mindig a szólítottak között voltam, legjobb barátnőm hol igen, hol nem. Mikor nem, akkor az anyja az enyémnek puffogott, hogy mégis miben vagyok én jobb, mint az ő gyereke, nem is érti ezt és olyankor tuti, hogy egész nyáron nem hallottunk felőlük. :D
Te most megint az a csaj vagy, akinek a 9 évese nem akarja felhúzni a zoknit, meg hogy érd el, hogy ne labdaázzon a szobában, úgy, hogy nem veszed el a labdát, meg egyéb piszlicsáré baromságok?
Semmit ne mondj a másik szülőnek, a saját neveléseddel foglalkozzál, van neked azzal is elég bajod.
Aki ebben a kérdésben lekezelő, az TE vagy.
Lehet, hogy a gyereked tehetséges, de simán lehet nála jobb bárki, aki elég időt szán a gyakorlásra. Nem egy tehetséges gyereket láttam lecsúszni az életben azért, mert belekényelmesedtek abba, hogy ők “a tehetségesek”, és nem kell plusz munkát beletenniük a sikerbe. Aztán jött a nagy koppanás, hogy az élet nem csak iskolai matek versenyből áll, és tenni is kell a sikerért, mert kemény munkával bárki lehet eredményes.
Így lett a 13 éven át kitűnő tanuló plázás ruhabolti lótifuti, mert elhitte, hogy neki nem kell továbbtanulni, ő okos, és egy érettségivel szuper munkát találhat.
Vagy egy másik, aki általánosban végig kitűnő volt, elment elit gimibe, és tepert a négyesért, mert ott nem volt elég “a tehetség”, hiszen mindenki az volt, és sokkal magasabb volt az elvárás.
válasz
hát igen a tehetség mellé kell a gyakorlás is
és amúgy a gyerek meg örül h a szorgalma meghozta a eredményt
a tied miért nem gyakorolt otthon? lusta?
A szorgalom és a gyakorlás fontosabb, mint a tehetség. A "jó vagy, mert így születtél" állapotba belekényelmesedsz, nem tanulsz meg tenni, majd amikor kevés lesz a "veled született" képesség, akkor mentális mélypontra süllyedsz, mert azt érzed, hogy változtatni nem tudsz, te erre a szrra születtél.
Valójában az "ilyennek születtél" magyarázat addig tesz boldoggá, amíg gyakorlás nélkül is jó vagy, utána csak mérgezi a lelket, mert akkor már a tehetetlenséget jelenti.
Kérdező, itt igazából te csinálod rosszul a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!